Σαμαράς: Να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας

Μιλώντας, την περασμένη Κυριακή στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Αντ. Σαμαράς περιέγραψε το όραμά του για την «επόμενη ημέρα» κάνοντας λόγο για ένα «κόμμα αξιών και αξίων» με τέσσερις βασικούς πυλώνες: Ελευθερία – Δικαιοσύνη – Ισονομία και Ανταγωνιστικότητα. Αξίες τις οποίες ενέταξε στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και που -όπως σημείωσε- «δεν τις διαπραγματευόμαστε, δεν τις απεμπολούμε, δεν τις ξεπουλάμε».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε αρκετές φορές τον όρο «νέα Μεταπολίτευση», ο οποίος θα αποτελέσει καθώς φαίνεται σημείο αναφοράς στις δημόσιες ομιλίες του, αλλά και στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να καταστεί εκ νέου κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα. «Πάμε να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλύσει το Στάδιο. «Πάμε να διαψεύσουμε τη θεωρία του 60-40, αυτόν τον ισχυρισμό ότι, δήθεν, η Κεντροδεξιά δεν ξεπερνά το 40% της κοινωνίας. Εμείς θα ανατρέψουμε αυτό τον ισχυρισμό. Θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να γίνουμε ηγεμονική πολιτική δύναμη».
Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά αντιλαμβάνονται ότι, με δεδομένο ότι η παράταξη προέρχεται από μια εκλογική μάχη από την οποία εξήλθε ηττημένη τόσο πολιτικά, όσο και ιδεολογικά, η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από μέσα προς τα έξω και όχι με αντίστροφη κατεύθυνση. Το κατέστησε σαφές ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του: «Ξεκινάμε έναν αγώνα, όχι για να νικήσουμε κάποιον αντίπαλο – θα γίνει κι αυτό στην ώρα του. Ξεκινάμε έναν δύσκολο αγώνα για να νικήσουμε τον πιο δύσκολο αντίπαλο: Να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας» υπογράμμισε. «Να διδαχθούμε από τα σφάλματά μας, να αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε».


Σχολιάστε εδώ