Πράσινο φως;

Πράγματι έτσι είναι, με μια πολύ σημαντική διαφορά, αγαπητέ Πρόεδρε. Ξένοι ναι, αλλά με νόμιμα χαρτιά, πήγαν με πρόσκληση και αφού είχαν περάσει από εξαντλητικές διαδικασίες, είτε των εδώ πρεσβειών Αμερικής, Καναδά, ή των μεταναστευτικών οργανισμών Αυστραλίας και Γερμανίας. Και ήξεραν όχι μόνο ποιοι είναι και πόσοι είναι, αλλά και πόσους ήθελε η κάθε χώρα να μπαίνουν για τις ανάγκες της. Ενώ τώρα ξέρετε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μένει στην Ελλάδα νόμιμα. Και φυσικά χωρίς πρόσκληση, χωρίς καμία υπηρεσία του ελληνικού κράτους να γνωρίζει ποιος είναι, από πού κρατάει η σκούφια του.
Το ‘χουμε ξαναγράψει πολλές φορές. Να βοηθήσουμε, να ανοίξουμε την αγκαλιά μας, αλλά αφού ξεκαθαρίσουμε πόσους ξένους μπορεί τούτη η χώρα να θρέψει, να έχουν δουλειά για να μη γυρίζουν ζητιάνοι και να μην αυξηθεί η ανεργία που θα πλήξει και αυτούς και τους έλληνες εργαζόμενους, και αντιλαμβανόμενοι τι σημαίνει μια τέτοια εξέλιξη, που ήδη τη ζούμε κατά τρόπο τραγικό και ανησυχητικό. Να δούμε πόσους αντέχουν οι υποδομές της χώρας σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε παροχή στέγης. Και βέβαια το ίδιο σημαντικό, αν όχι το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, αν όλοι αυτοί που έχουν μπει στην Ελλάδα, νομιμοποιούμενοι εκ των υστέρων, θέλουν και το έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ έμπρακτα να γίνουν Έλληνες και να υπερασπιστούν τη νέα πατρίδα τους, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους, όπως ισχύει και για μας.
Και αυτό ως προς τους νομιμοποιημένους μετανάστες. Τι θα γίνει, Πρόεδρε, για τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που βρίσκονται εδώ; Γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα δεν είπατε τίποτε. Θα νομιμοποιηθούν όπως και οι σημερινοί νομιμοποιημένοι; Και αντέχει η Ελλάδα να ζήσει 2.000.000 μετανάστες; Και αυτή, Πρόεδρε, είναι μετανάστευση ή εποικισμός;
Τέλος, ξέρετε την απέραντη εκτίμηση που σας έχουμε. Και την αγάπη ΟΛΟΥ του ελληνικού λαού. Αλλά δεν σας κρύβουμε ότι η ομιλία σας στα Ιωάννινα ερμηνεύθηκε ως «ναι» στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας με διαδικασίες εξπρές που δεν ισχύουν σε καμία άλλη χώρα, ούτε στη Γερμανία όπου ζήσατε και ζει η οικογένειά σας. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο, όπως καλά γνωρίζετε, πάνω από το 70% του λαού διαφωνεί!


Σχολιάστε εδώ