Οικονομίες και σφιχτός έλεγχος στην παραγωγή λόγω κρίσης

Δειλά δειλά άρχισαν οι προετοιμασίες των τηλεοπτικών σταθμών για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με τα διαφημιστικά έσοδα και τις εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα.
Με αυτά τα δεδομένα οι
υπεύθυνοι ψυχαγωγικού προγράμματος προσπαθούν να βρουν λύσεις για την επόμενη σεζόν. Στην πολιτική οικονομιών κινείται το Mega, το οποίο εκτιμά ποιες ελληνικές σειρές πηγαίνουν καλά σε τηλεθέαση και δίνει το πράσινο φως για νέα επεισόδια, σε συνδυασμό όμως με το κόστος παραγωγής τους. Έτσι, όπως γράψαμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση www.typologies.gr, το «4» του Χρ. Παπακαλιάτη δεν θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν. Αντιθέτως, η κωμική σειρά «Μ+Μ» πήρε το πράσινο φως για νέα επεισόδια, όπως επίσης και η «Πολυκατοικία», η οποία εγκρίθηκε να συνεχιστεί έως τον Ιούνιο του 2011 με ελληνικές ιστορίες. Το πιθανότερο είναι πως θα συνεχιστεί και η κωμωδία «Παιδική χαρά», ενώ οι «Επτά θανάσιμες πεθερές» ύστερα από επτά χρόνια κλείνουν τον κύκλο τους.
Στον ΑΝΤ1 όλα είναι ακόμη ανοιχτά. Θεωρείται βέβαιο πως το κανάλι θα συνεχίσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα ριάλιτι σόου «X-Factor 3» και «Next Top Model 2», αλλά επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για τις ελληνικές σειρές.
Όλα ελέγχονται, είναι η απάντηση του καναλιού, που διαπιστώνει μεν ότι χωρίς ελληνικές σειρές δεν μπορεί να ανακάμψει, αλλά δεν θέλει να δώσει και πολλά χρήματα στην παραγωγή. Το πρόγραμμα που έχει προτείνει ο Τομέας Ψυχαγωγίας περιμένει έγκριση για να προχωρήσει η ετοιμασία ελληνικών σειρών.
Στον Alpha όλα κινούνται γύρω από το τριετές πρόγραμμα των στελεχών του RTL, που έχει βασική αρχή τα «προγράμματα real life φθηνού κόστους».
Όλα τα ριάλιτι αυτού του είδους θα βγαίνουν σε 8 επεισόδια και αν φέρνουν ικανοποιητικά νούμερα θα εγκρίνονται καινούργια για το επόμενο διάστημα.
Από τα κεντρικά του RTL πάντως στον ετήσιο απολογισμό του ομίλου προβάλλεται στους θεσμικούς επενδυτές μια αύξηση της θεαματικότητας κατά 9,6%, ενώ ως πιο επιτυχημένες εκπομπές αναφέρονται το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου, ο «Καφές με την Ελένη», το «Έχεις γράμμα» και το «Αγρότης μόνος ψάχνει».


Σχολιάστε εδώ