Λαϊκή αντεπίθεση!

Γι’ αυτό προσκλήθηκε τώρα ο πρωθυπουργός να συναντήσει τον Ομπάμα και τη Μέρκελ.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτει το παιχνίδι της ελληνικής κυβέρνησης που αναζητά ισχυρό στήριγμα για τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και την προώθηση των συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Στο αν η ελληνική πλουτοκρατία στην αναζήτηση εξόδου από την κρίση θα κινηθεί εντός ή εκτός ευρωζώνης.
Οι παραπάνω εξελίξεις είναι άκρως επικίνδυνες για τους λαούς της περιοχής μας, αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτών των καπιταλιστικών ανταγωνισμών εντάσσονται και οι κερδοσκοπικές πιέσεις. Οι κερδοσκόποι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, είναι τα κράτη τα οποία συνδέονται με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι ο ανταγωνισμός εντός της ΕΕ, ο ανταγωνισμός της ΕΕ με την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία.
Με όποια μεριά και αν συνταχθεί η ελληνική πλουτοκρατία, για να διασωθεί από την κρίση και να ενισχύσει τη θέση της, μία συνταγή υπάρχει για το κεφάλαιο: Από τη μια να επεκταθεί σε νέες αγορές και από την άλλη να πάρουν οι εκπρόσωποί του νέα οδυνηρά μέτρα που θα ξεθεμελιώσουν και τα τελευταία εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, το λαϊκό εισόδημα, το Ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό. Άλλωστε η «βοήθεια» των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Γερμανίας συνδέεται με την απαίτηση από την πλευρά τους για τη λήψη εξοντωτικών μέτρων σε βάρος του λαού.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πιστέψουν ότι η βελτίωση της δικής τους θέση ταυτίζεται με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Έχουν τον δικό τους δρόμο της ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της πάλης για την απόκρουση της αντιλαϊκής λαίλαπας και συνολικά για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.
Περισσότερο από ποτέ γίνεται φανερό ότι το ταξικό και πατριωτικό καθήκον του λαού είναι να ξεσηκωθεί για να αποκρούσει την αντιλαϊκή θύελλα και να αντεπιτεθεί.


Σχολιάστε εδώ