Και αντισημιτισμός και μισελληνισμός στην Ελλάδα

Και τούτο όταν από τη Γερμανία αναμένεται χείρα προστασίας από τους τοκογλύφους της Γουόλ Στριτ, όταν οι πρώτες κραυγές για διαφθορά και λεηλασία άρχισαν πριν από τις εκλογές από τον ίδιο τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου –στο εξωτερικό (London School of Economics) όσο και στο εσωτερικό– και όταν αγγλοσαξονικά κυρίως φερέφωνα έσερναν την Ελλάδα μέσα απʼ τον βούρκο προς το ικρίωμα, για όλες τις μορφές της απάτης, αλλά όχι μόνο.
Δεν είναι περίεργο ότι κυβέρνηση, πολιτικό πλήρωμα και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής εξηλιθίωσης τίποτα δεν άκουσαν και τίποτα δεν είδαν για να πληροφορήσουν το ιθαγενές και διεθνές κοινό για εκείνη την περίεργη υπόθεση στα Χανιά, που είχε έρθει να προσθέσει νέους τόνους υστερίας και χρώμα χολής στην ανθελληνική εκστρατεία της αγγλοσαξονικής δημοσιότητας. Όταν μάλιστα πληροφορούσε τότε τον πλανήτη ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνο τεμπέληδες, αναξιόπιστοι, χρεοκοπημένοι απατεώνες, αλλά και κάτι πολύ χειρότερο, αντισημίτες.
Για τον κατευνασμό της σημερινής μονόπλευρης πατριωτικής… έξαψης των κ. Πάγκαλου, Ευθυμίου, Καρατζαφέρη, Κακλαμάνη και τινων άλλων πολιτικών ταγών μας, και ως συμβολή σε μιαν αντιμετώπιση του δακτύλου της Αφροδίτης ψυχραιμότερη από την έκρηξη Ερντογάν και Αγιατολάδων για τις δανέζικες γελοιογραφίες του Μωάμεθ, χρήσιμο είναι να υπομνησθεί αυτή η χρήση και χημικών όπλων στον ανθελληνικό βομβαρδισμό. Επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η εσωτερική πέμπτη φάλαγγα του εθνομηδενισμού… Ιδού τα γεγονότα.
Στις 5 και 17 Ιανουαρίου η παλαιά συναγωγή των Χανίων έγινε στόχος δύο νυκτερινών επιθέσεων, στη δεύτερη των οποίων οι δράστες πέτυχαν να πυρπολήσουν τμήμα της βιβλιοθήκης, να καταστρέψουν πλήθος βιβλίων και να προκαλέσουν άλλες ζημιές. Η φωτιά κατασβέσθηκε από προστρέξαντες ιδιώτες αγνώστου θρησκεύματος. Η συναγωγή δεν έχει ραβίνο και λειτουργεί σπανιότατα, αφού η ισραηλιτική κοινότητα είναι απειροελάχιστη στα Χανιά. Υπεύθυνος για την επιμέλειά της είναι ο εβραϊκού θρησκεύματος Νίκος Σταυρουλάκης. Οι πρώτες έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών στάθηκαν ατελέσφορες, καταφέροντας πρόσθετο πλήγμα στη διεθνή φήμη του υπουργού «προστασίας του πολίτη» κ. Χρυσοχοΐδη.
Από τη μεθεπομένη υψώθηκε, από τις άκρες του Ατλαντικού ως το κέντρο της ελλαδικής επικράτειας, στεντόρεια κραυγή καταγγελίας, αφορισμού, καταδίκης του αντισημιτισμού στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ευρωπαϊκή προεδρία, η κυβέρνηση του Ισραήλ, ηγέτες εβραϊκών οργανώσεων του εξωτερικού και του εσωτερικού, η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και άλλα διεθνή έντυπα εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους, καταδίκαζαν το φαινόμενο, αξίωναν τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Ταυτόχρονα, και ως έτοιμοι από καιρό, ξεσπάθωσαν κατά του «αντισημιτισμού στην Ελλάδα» οικείοι ειδότες την ελληνική ψυχή, «διανοούμενοι» και πολιτικοί σχολιαστές, κυρίως ανακυκλωμένοι αριστεροί δολαριόφρονες, με μαστιγωτική αρθρογραφία από το «Βήμα», την «Καθημερνή» και το μπλογκ του συγγραφέα της «Δυστυχίας του να είσαι Έλληνας».
Δεν παρέλειψαν φυσικά να στιγματίσουν τη σιωπή και της Εκκλησίας, η οποία έσπευσε στη συνέχεια να επανορθώσει την ένοχη παράλειψη.
Με επιστολή στον πρωθυπουργό και δημόσιες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι ισραηλιτικών κοινοτήτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την οδύνη τους και αναφέρθηκαν σε βεβηλώσεις εβραϊκού νεκροταφείου στα Ιωάννινα. Ο δημοσιογράφος Ζακ Κοέν δήλωσε στο «Βήμα»: «Δεν διαθέτω κάποια στοιχεία, όμως η διαίσθησή μου δεν μου δείχνει ότι είναι μετανάστες πίσω από το χτύπημα». Να ένας δημοσιογράφος που εμπιστεύεται τις διαισθήσεις του. Είναι πράγματι Ζακ, ή ο γνωστός δημοσιογράφος Ζαν Κοέν, άλλοτε σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Κώστα Μητσοτάκη και αργότερα δημοσίων σχέσεων του Καζίνου Λουτρακίου;
Οι δράστες συνελήφθησαν. Ήσαν δύο Αμερικανοί, δύο Βρετανοί και ο έλληνας «τσιλιαδόρος», που δουλεύει στην αμερικανική βάση της Σούδας. Συνελήφθησαν όταν κλιμάκιο της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, που βρίσκεται μονίμως στα Χανιά (!), απαίτησε από την Αστυνομία των Χανίων να μαζέψει το οπτικό υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων, από το οποίο εντοπίσθηκαν οι δράστες. (Δείγμα από τα περίεργα που συμβαίνουν στην Κρήτη.)
Κατά το ρεπορτάζ οι Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν στο εσωτερικό της βάσης, κατά πληροφορίες οι Βρετανοί ήταν εκπαιδευτές ειδικής μονάδας του ΝΑΤΟ. Κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση.
Ποιες υπήρξαν οι αντιδράσεις στην αποκάλυψη καταπέλτη; Από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την αμερικανική πρεσβεία, την κυβέρνηση του
Ισραήλ καμιά ανακοίνωση επανόρθωσης της συκοφαντίας. Από τους εκπροσώπους της ισραηλιτικής κοινότητας καμία επιστολή προς την «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και τα άλλα έντυπα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Έστειλε μια ψοφοδεή επιστολή ο κ. Χρυσοχοΐδης («ΠΑΡΟΝ» 31/1 ), στην οποία δεν λέει λέξη για την παράπλευρη δράση Αμερικανών της Σούδας. Και από τους γηγενείς λογχοφόρους διώκτες του αντισημιτισμού άκρα του τάφου σιγή. Ούτε λέξη συγγνώμης για τα εμέσματα σε βάρος της χώρας τους.
Στις 6 Φεβρουαρίου αντιπροσωπείες της ισραηλιτικής κοινότητας από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν στα Χανιά εκδήλωση συμπαράστασης στη Συναγωγή και πορεία στο Δημαρχείο. Ο υπεύθυνος της Συναγωγής κ. Νίκος Σταυρουλάκης δήλωσε: «Οι δύο εμπρησμοί της Συναγωγής ήταν για μας χτύπημα στην καρδιά μας. Η υποστήριξη ήταν συγκινητική».
Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Σταυρουλάκης, που πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες, σε επιστολή του στην επιθεώρηση «Views» (19 Ιουνίου), σε απάντηση άρθρων των κ. Κρίστοφερ Χίτσενς και Νίκου Κωνσταντάρα υπέρ του επαναπατρισμού των μαρμάρων του Παρθενώνα, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Λόρδου Έλτζιν (Ελγίνου), ο οποίος «καθυβρίζεται/συκοφαντείται ως βάνδαλος και κλέφτης. Εάν δεν είχε σώσει τα μάρμαρα, μπορεί και να μην υπήρχαν σήμερα», γράφει. Εξηγεί ότι όταν ο Ελγίνος πήρε την άδεια από τους Οθωμανούς, οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν τα θραύσματα από τον βομβαρδισμό των
Ενετών σαν οικοδομικό υλικό.
Σημειώνει ότι ακόμη και στην αρχαιότητα το όνομα Ελλάδα αναφέρεται σε μια γεωγραφική περιφέρεια όπου μιλούσαν την ελληνική γλώσσα και όπου αναπτύχθηκε μια κοινή κουλτούρα και Παρθενώνας κοινής θρησκείας, αλλά ουδέποτε υπήρξε ενιαίο κράτος, ούτε καν χώρα.
Τονίζοντας την αντίθεσή του στον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα, ο κ. Σταυρουλάκης δηλώνει ότι «στο Βρετανικό Μουσείο τα Μάρμαρα του Ελγίνου έχουν τη θέση τους ανάμεσα στα μεγάλα επιτεύγματα της ανθρωπότητας στην τέχνη και την αρχιτεκτονική, όπως σε άλλα μεγάλα μουσεία παγκόσμιας χρήσης».
Κατακλείδα της επιστολής Σταυρουλάκη: «Θα ήταν πράγματι κρίμα να δούμε τα μεγάλα Μάρμαρα του Ελγίνου να υποβιβασθούν στο επίπεδο απλών χειροτεχνημάτων, που εκτίθενται στο ράφι του ελληνικού εθνικισμού, ή σε μιαν εξέδρα πολιτικής αυτοπροβολής, ή να εξαχρειώνονται σαν μέρος ενός προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης, όπως ακριβώς περί αυτού πρόκειται».
Υπογραφή Νικόλαος Π. Σταυρουλάκης, Χανιά Κρήτη. (www.infognomon.gr)
Αυτά για μια πληρέστερη εικόνα για τη διεθνή εκστρατεία διασυρμού των Ελλήνων και του Ελληνισμού, που τώρα αφυπνίζει τις μονόφθαλμες «πατριωτικές ευαισθησίες» των πολιτικών υπεύθυνων αυτής της διαπόμπευσης.
Δεν απομένει, σε κατακλείδα, παρά η έκφραση εμπιστοσύνης και σιγουριάς ότι στην προσεχή ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στο μόνιμο άρθρο για τον αντισημιτισμό, η αμερικανική πρεσβεία θα φροντίσει ώστε να επισημανθεί και το γεγονός ότι Αμερικανοί από τη βάση της Σούδας διακρίθηκαν σʼ αυτό το πεδίο με πυρπόληση συναγωγής. Έτσι για να προικοδοτηθούν αυτές οι εκθέσεις με κάποιο πειστήριο αντικειμενικότητας.


Σχολιάστε εδώ