Κέρδισε ο Γιαννάκης την παραμονή του

Η κατάκτηση του Κυπέλλου, του πρώτου από το 2002, άνοιξε την όρεξη όλων στον Ολυμπιακό. Οι πρωταγωνιστές της νίκης επί του Παναθηναϊκού, άλλωστε, τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι στοχεύουν στην επανάληψη του 1997 όταν κατέκτησαν και τα τρία τρόπαια, τα οποία διεκδικούσαν. Εκτός, όμως, από την ανάδειξη της… πείνας για τίτλους, η επιτυχία του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό οδηγεί στην επέκταση της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.
Όπως, άλλωστε, έλεγαν σε πηγαδάκι κατά τη διάρκεια των επινίκιων ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, «δικαιωθήκαμε από τη στήριξή μας στον προπονητή».
Αξίζει να επισημανθεί ότι θετικά εκφράστηκαν για τον «δράκο» και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού. Μια σημαντική λεπτομέρεια, αν σκεφθούμε ότι έως και το περασμένο Σάββατο ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία από τους φίλους της ομάδας. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, είχε ασκηθεί στον Αγγελόπουλο πίεση να αντικαταστήσει τον Γιαννάκη. Κέρδος για τον «δράκο» και η παραδοχή από τους περισσότερους παίκτες ότι ο σχεδιασμός αντιμετώπισης του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε σωστός. Επί της ουσίας, δηλαδή, οι αθλητές απέδωσαν την κατάκτηση του Κυπέλλου και στην καθοδήγηση του Γιαννάκη. Δείγμα της καλής ατμόσφαιρας που επικρατεί πλέον στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ