Επιτέλους, πολιτικός λόγος στην ΟΝΝΕΔ!

Σύμφωνα με το, ελπίζουμε τελικό, πρόγραμμα που ανακοινώθηκε ακολουθούν προσυνέδρια στη Θεσσαλονίκη (6/3), στην Καβάλα (7/3), στο Ηράκλειο (20/3), στην Πάτρα (27/3). Εκεί θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις πολιτικές τους προτάσεις και θα μιλήσουν στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ τόσο για τις διαδικασίες όσο και για το μέλλον της οργάνωσης. Το έκτακτο συνέδριο θα γίνει, όπως σας ενημερώσαμε, στις 14 Μαρτίου στην Αθήνα. Προβλέπεται επίσης να διεξαχθεί τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ πριν από το συνέδριο της ΝΔ, προκειμένου να εκλεγεί Κεντρική Επιτροπή και εκπρόσωποι στο συνέδριο του κόμματος, οπότε κάπου θα πρέπει να «χωρέσει» και η εκλογή τοπικών οργάνων και συνέδρων της ΟΝΝΕΔ. Στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι είχαν προγραμματίσει να τοποθετηθούν πολιτικά και ουσιαστικά. Με ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον αναμένονταν και τυχόν τοποθετήσεις μελών της απερχόμενης ηγεσίας της οργάνωσης.

Οι τοποθετήσεις Αξιώτη και Ιωάννου
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ο Βασίλης Αξιώτης, ενισχυμένος από τις περιοδείες του στην επαρχία, θα έκανε τοποθέτηση με συγκεκριμένες αναφορές σε θέματα Οικονομίας, Παιδείας και Ανεργίας. Θα έδινε έμφαση στις απόψεις του ΠΑΣΟΚ, στα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και στον τρόπο που πρέπει η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ να ασκήσουν γόνιμη αντιπολίτευση. Καθώς λέει ο ίδιος, δεν θέλει να προκαταλάβει τους συναγωνιστές του στα ζητήματα της ΟΝΝΕΔ, καθώς το μήνυμα που παίρνει από τη βάση είναι «δεν μας ενδιαφέρουν οι γραμμές, τώρα μιλάμε εμείς». Ο Κώστας Ιωάννου συνεχίζει την εκστρατεία του δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ και το προβάλλει δεόντος, διερωτώμενος αν υπάρχουν παιδιά των ΤΕΙ που θα προτιμήσουν κάποιον άλλο υποψήφιο που δεν υποστηρίζει τα αιτήματά τους. Εμπλουτίζει τον πολιτικό του λόγο με προτάσεις για την ΟΝΝΕΔ, όπως η ύπαρξη πληθυσμιακών κριτηρίων για την ίδρυση τοπικών της ΝΔ, η αλλαγή του καταστατικού για την ηλικία μελών (προτείνει 14 ως 32), η συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής (150 μέλη, όλοι εκλεγμένοι) και η ex officio συμμετοχή των εκλεγμένων σε ΤΟΣΥΝ στο συνέδριο της
ΟΝΝΕΔ. Αναφέρει με νόημα ότι πρέπει να αλλάξει η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων προέδρων, με κατάθεση 200 υπογραφών απλών μελών, καθώς ανοιχτή διαδικασία σημαίνει ανοιχτή σε όλους, αλλά διευκρινίζει ότι η υποψηφιότητά του θα φτάσει μέχρι τέλους και ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες κορυφής, όπως εντέχνως διέρρεαν κάποιοι.

Απόψεις Χατζή
και Παπαμιμίκου
Ο Κώστας Χατζής θα περιέγραφε το βασικό στίγμα της υποψηφιότητάς του με συγκεκριμένες προτάσεις και σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας που αφορά τους ΟΝΝΕΔίτες. Ο Κώστας Χατζής άλλωστε σημειώνει με νόημα ότι 3 χρόνια πριν είχε θέσει στην
ΟΝΝΕΔ το ζήτημα του ασύλου ως μια από τις φασιστικότερες (!) εκδοχές της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Πιστεύει ότι ήρθε η ώρα η ΟΝΝΕΔ να λάβει ξεκάθαρη και προχωρημένη άποψη για το άσυλο, αφού οι ποινικοί κόβουν βόλτες στα πανεπιστήμια, οι φοιτητές δεν μπορούν άλλο και οι καθηγητές φοβούνται συνεχώς! Θεωρεί επίσης εξαιρετικά σημαντικό θέμα της επικαιρότητας το ζήτημα της σύλληψης ελλήνων διαδηλωτών στον Άγιο Παντελεήμονα. Σε παρατηρήσεις ότι η ατζέντα που θέτει μοιάζει εξαιρετικά «δεξιά» προσέγγιση, απαντά ότι είναι τόσο δεξιός όσο και φιλελεύθερος, με πολύ φιλελεύθερες απόψεις στα θέματα της οικονομίας και της έκτασης του δημόσιου τομέα και πολύ δεξιές, σχεδόν κρατικιστικές, απόψεις σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως η υγεία. Σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη σημασία σε οργανωτικά θέματα της διαδικασίας εκλογής, πάντα με εμπιστοσύνη στα όργανα, αλλά χαράσσοντας «κόκκινη γραμμή» σχετικά με την αναγκαιότητα συμμετοχής στις διαδικασίες των παιδιών της ΜΑΚΙ, από τα 16 έτη. Τέλος, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος παρουσιάζει σιγά – σιγά μια συνολική πολιτική πρόταση και στρατηγική, με κύριο άξονα τη «Νέα ΟΝΝΕΔ» και ευθεία αναφορά στη «νέα Νέα Δημοκρατία» του Αντώνη Σαμαρά. Στο προσυνέδριο μάθαμε ότι θα αναφερθεί αναλυτικά σε μια ζωντανή, δημοκρατική, παρεμβατική ΟΝΝΕΔ. Θα δώσει προτεραιότητα στις αλλαγές για δημοκρατική λειτουργία, συμμετοχικότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία, ομαλή και τακτική λειτουργία των οργάνων της γαλάζιας νεολαίας. Εξαιρετικά κρίσιμο σημείο για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο αποτελεί το ζήτημα της ενίσχυσης του πολιτικού προβληματισμού και του πολιτικού λόγου της ΟΝΝΕΔ. Τέλος, θα αναπτύξει σύντομα τις προτάσεις του για την εξωστρέφεια και την αξιοπιστία της ΟΝΝΕΔ, για τη διάδοση και επικράτηση των ιδεών και των αρχών της γαλάζιας γενιάς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρώτος, μέσα στην εβδομάδα, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος άνοιξε τον χορό των συγκεκριμένων προτάσεων των υποψηφίων προέδρων, με τα άρθρα του στο μπλογκ του σχετικά με το πρόβλημα των Stage και το ζήτημα του ασύλου. Οι απόψεις του είναι ενδιαφέρουσες και ήδη έχουν φανατικούς υποστηρικτές αλλά και αντιπάλους.

Αύξηση επιρροής Αξιώτη
Η κούρσα για την εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ δείχνει να έχει πάρει τελείως διαφορετική τροπή, κυρίως στο στρατόπεδο των πρώην υποστηρικτών Παπανικολάου, μετά την πρόθεση του Βασίλη-Φοίβου Αξιώτη να είναι υποψήφιος. Γύρω από τον Αξιώτη έχει συσπειρωθεί σημαντικό κομμάτι της νεολαίας, κυρίως οι νεώτεροι, οι οποίοι παρέμεναν αποστασιοποιημένοι. Σύμφωνα με τον ίδιο και το επιτελείο του, πέρα από την πλειοψηφία των σχολών της Αθήνας που φαίνεται να τον στηρίζουν (Νομική, Γεωπονικό, Ιατρική, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Χημικοί, ΣΕΜΦΕ, Πληροφορική, Κοινωνική Θεολογία), η επιρροή του φαίνεται ότι αυξάνεται και στην επαρχία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είναι πολλά τα στελέχη ανά την περιφέρεια που στηρίζουν Αξιώτη, όπως οι Άρης Μελιόπουλος (ΔΑΠ Πολυτεχνείου Χανίων), Δημήτρης Λειβαδιάς (ΔΑΠ ΑΕΙ Ρεθύμνου), Γιάννης Κουριδάκης (ΔΑΠ Ηρακλείου), Γιάννης Καραμαρίτης (ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου), Γιάννης Μηνάτσης (ΟΝΝΕΔ Ρόδου) και πολλά στελέχη από την ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας. Επίσης, στο πλευρό του Αξιώτη υπολογίζουν ότι έχουν ταχθεί πολλά από τα ΤΟΣΥΝ Κρήτης (Ρεθύμνου, Θερίσσου, Ελ. Βενιζέλου), Δωδεκανήσων (Ρόδου, Λίνδου) και Αθήνας (Αμαρουσίου, Ν. Πεντέλης, Γέρακα, Γλυκών Νερών). Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Βοιωτία αποτέλεσαν τους πρώτους σταθμούς στις περιοδείες του Αξιώτη και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Το νεαρό της ηλικίας του, οι πολιτικές του απόψεις και τοποθετήσεις, καθώς και τα ως τώρα δείγματα συνδικαλιστικής του δράσης φαίνεται ότι δίνουν σε πολλούς τα εχέγγυα εκείνα που ψάχνουν στον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Έρευνα για την ΟΝΝΕΔ
Μην ανησυχείτε για τον τίτλο, δεν ασχολείται η Αστυνομία με τη Λυκούργου… Απλώς ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αποφάσισε να κάνει δημοσκόπηση μέσα από το μπλογκ του για τις απόψεις των ΟΝΝΕΔιτών! Είναι γεγονός ότι εξαρχής είχε αναφερθεί στη συμμετοχή των απλών μελών στην υιοθέτηση πολιτικών θέσεων και μ’ αυτόν τον τρόπο κάνει μια πρώτη εφαρμογή.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι ερωτήσεις και γιʼ αυτό σταχυολογούμε μερικές, μαζί με τις πιθανές απαντήσεις. Στην ερώτηση «γιατί οι νέοι απομακρύνονται από την πολιτική», σημειώνουμε τις απαντήσεις «αδυναμία της πολιτικής να δώσει λύσεις», «σκάνδαλα, διαφθορά, διαπλοκή», «απαξίωση της συμμετοχής σε πολιτικές νεολαίες», «νέες μορφές κοινωνικής κινητοποίησης, κοινωνικά κινήματα, ΜΚΟ», «απαξίωση πολιτικών προσώπων», «έλλειψη πολιτικών για τους νέους και τα ζητήματα που τους αφορούν», «η πολιτική έχει καταστεί ένα κλειστό σύστημα, για λίγους, ισχυρούς, ευνοημένους και δεν δίνονται ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους», «ο τρόπος που τα ΜΜΕ προβάλλουν την πολιτική και τους πολιτικούς». Στην ερώτηση για τις μελλοντικές προτεραιότητες την ΟΝΝΕΔ οι ερωτώμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δημοσιονομική κρίση, εξωτερική πολιτική, παιδεία και έρευνα, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, ανεργία, θεσμούς και διαφάνεια, πολιτισμό. Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της ΟΝΝΕΔ, αναφέρονται η απόφαση για ανοιχτές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ, οι ιδέες της γαλάζιας νεολαίας, η πρωτοπορία και η μαζικότητα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, η ιστορία και η συμβολή της οργάνωσης και της παράταξης, η πίστη σε ιδανικά και αξίες, το ανθρώπινο δυναμικό της οργάνωσης. Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αδιαφορία για την περιφέρεια, έλλειψη πολιτικών προτάσεων για τα σύγχρονα ζητήματα, τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης και περιθωριοποίηση των οργάνων, λήψη αποφάσεων από κλειστούς μηχανισμούς, ξεπερασμένη οργανωτική δομή, απουσία οργάνων ελέγχου και λογοδοσίας, αδυναμία κεφαλαιοποίησης της δυναμικής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπορούν να τοποθετηθούν ποσοτικά για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τον ρόλο και τις θέσεις της ΟΝΝΕΔ, από την παραγωγή πολιτικής στη γαλάζια νεολαία και να αξιολογήσουν πόσο κοντά βρίσκεται η ΟΝΝΕΔ στα ζητήματα και τις ανησυχίες των νέων. Ακόμη ερωτώνται σε ποια θέματα η επόμενη ηγεσία της ΟΝΝΕΔ πρέπει να δώσει προτεραιότητα, με πιθανές απαντήσεις όπως αύξηση συμμετοχικότητας, ενίσχυση αξιοπιστίας, θέσπιση κανόνων για τη διαφάνεια, διασφάλιση δημοκρατικών διαδικασιών, προάσπιση αξιοκρατίας, παραγωγή πολιτικής σκέψης-θέσεων-λόγου, δικτύωση με την κοινωνία. Τέλος, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ζητά να αξιολογηθούν οι προτάσεις του για οικονομική διαφάνεια και λογοδοσία με κατάρτιση και δημοσίευση ετήσιων οικονομικών απολογισμών, καθώς και για την απόκτηση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και νομικής προσωπικότητας της ΟΝΝΕΔ. Αν σας ενδιαφέρει, αξίζει τον κόπο να συμμετάσχετε στην έρευνα του (ακόμη φερόμενου ως…) υποψηφίου!
Χάλια η κινητοποίηση για Σαμαρά
Τις τελευταίες δύο ημέρες πριν από τη συγκέντρωση στο ΣΕΦ πήραν φωτιά τα τηλέφωνα των ΟΝΝΕΔιτών καθώς έτρεχαν κινητοποίηση για την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου της ΝΔ, όπου μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς. Προς απογοήτευση όλων, ούτε η κινητοποίηση των νεολαίων της ΝΔ πήγε καλά ούτε η εικόνα στο ΣΕΦ κολάκευε τη ΝΔ από θέμα ηλικίας. Πάντως κόσμο η ΝΔ είχε αρκετό, απλώς ήταν μεγαλύτερης, από το σύνηθες, ηλικίας. Επί εποχής Καραμανλή η ΟΝΝΕΔ ήταν ο βασικός πυρήνας των συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων. Τι έγινε και άλλαξε αυτό; Φταίει ότι λόγω των διαδικασιών οι κομματικοί δεν ξέρουν με ποιον να συνεννοηθούν στη Λυκούργου; Απέκτησε τώρα στην αντιπολίτευση η ΟΝΝΕΔ πρόβλημα μαζικότητας; Ή απλώς οι έριδες μεταξύ των υποψηφίων έχουν επηρεάσει την αποτελεσματικότητα; Πάντως, προς πληροφόρησή σας οι 3 βασικές ομάδες (Παπαμιμίκου, Χατζή, Αξιώτη) είχαν πιάσει διαφορετικά σημεία στο ΣΕΦ, αποδυναμώνοντας την εικόνα της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα οι δύο δυνατότερες ομάδες (Παπαμιμίκου, Χατζή) βρίσκονταν στις κερκίδες του σταδίου, ενώ οι υποστηρικτές Αξιώτη με μια συντονισμένη κίνηση ακολούθησαν τον υποψήφιό τους στην αρένα με συνθήματα, αφού μπήκε ο πρόεδρος της ΝΔ!

***

Ανοιχτή ΟΝΝΕΔ
Η πιο οργανωμένη, τεχνολογικά άρτια και μοντέρνα ιστοσελίδα που ανέβηκε εν όψει των εξελίξεων στην ΟΝΝΕΔ είναι αυτή που θα βρείτε στη διεύθυνση www.openonned.gr. Είναι μια προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη γόνιμου ιδεολογικού και πολιτικού διαλόγου για τη γαλάζια νεολαία – φιλελεύθερη, συντηρητική, δεξιά ή λαϊκή, όπως θέλετε πείτε την, μακριά από ομαδοποιήσεις και προσωπολατρείες, όπως διαρρέει από τους συντελεστές της. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την προσπάθεια βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, Βελισσάριος Μηλιώνης, Σταύρος Βουρλούμης, Γιώργος Γκριντζάλας, Φίλιππος Φόρτωμας, Κώστας Δέρβος και άλλοι. Στην ιστοσελίδα έχουν φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, άρθρα του Κώστα Μπακογιάννη και του Πάσχου Μανδραβέλη, καθώς οι συμμετέχοντες είναι γνωστοί για τις καλές τους σχέσεις με την οικογένεια και την Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι προφανές μάλιστα ότι επιθυμούν να δώσουν φιλελεύθερη αύρα στην προσπάθειά τους. Οι συντελεστές μάς λένε ότι διαπίστωσαν έλλειμμα πραγματικού πολιτικού διαλόγου στη νεολαία και δημιούργησαν μια διαδικτυακή πλατφόρμα για όλους τους νέους, ώστε να προβληματιστούν και να φέρουν προτάσεις για τα θέματα όχι μόνο της ΟΝΝΕΔ αλλά και της νεολαίας ευρύτερα, στη βάση πάντα ενός ανοιχτού διαλόγου.

***

Ηλεκτρονικές μάχες
Το διαδίκτυο έχει λάβει μέχρι τώρα τη μερίδα του λέοντος στην αντιπαράθεση των υποψηφίων της ΟΝΝΕΔ. Πιθανόν αυτό να αλλάξει με τη διοργάνωση των προσυνεδρίων της ΟΝΝΕΔ, αλλά και πάλι η βασική αντιπαράθεση επιχειρημάτων και εντυπώσεων θα γίνεται κατά βάση διαδικτυακά. Σ’ αυτό το πλαίσιο, αν και τελευταίος από τους υποψήφιους, ο Κώστας Χατζής ξεκίνησε τη δική του διαδικτυακή παρουσία. Στην ιστοσελίδα kostasxatzis.gr θα βρείτε κάποιες περισσότερες πληροφορίες, καθώς από περιεχόμενο είναι ακόμη φτωχή (μετρά μόλις 3 ημέρες παρουσίας), αλλά έχει πολύ καλό στήσιμο. Αν πούμε ότι ομοιάζει τεχνικά με την προσωπική ιστοσελίδα του προέδρου του κόμματος, θα μας δικαιολογήσετε μόλις τη δείτε. Από την άλλη πλευρά, αίσθηση προκάλεσε η πρώτη ουσιαστική διαδικτυακή μέτρηση – δημοσκόπηση της επιρροής των υποψηφίων της ΟΝΝΕΔ στη νέα ιστοσελίδα (γαλάζιας προέλευσης) report24.gr. Προκάλεσε αίσθηση κυρίως με τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών, καθώς 3 υποψήφιοι έδιναν μάχη ψήφο με ψήφο, με πρώτο τον Κώστα Ιωάννου, μετά τους Χατζή – Παπαμιμίκο και τελευταίο τον Αξιώτη! Για όσους ξέρουν την ανθρωπογεωγραφία της ΟΝΝΕΔ, αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά φαίνεται ότι ορισμένοι υποψήφιοι έχουν φανατικούς διαδικτυακούς φίλους, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καν με το άθλημα! Τέλος αξίζει να αναζητήσετε στο facebook την ομάδα που έχει φτιάξει ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Αθήνας Μανόλης Καλαμπόκας, καθώς έχει ξεκινήσει έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο με συγκεκριμένες οργανωτικές και πολιτικές προτάσεις για την ΟΝΝΕΔ. Και είναι, νομίζουμε, ο πρώτος μη υποψήφιος που το κάνει…

***

ΓΑΛΑΖΙΕΣ σπόντες

Γηπεδική ερώτηση
Ποιοι είναι περισσότεροι; Αυτοί που γεμίζουν τα πέταλα και τις κερκίδες ή αυτοί που κόβουν βόλτες στην αρένα του γηπέδου;
Τίτλοι
Εκτός από τον τίτλο του μακροβιότερου, που τον κατοχύρωσε πλέον, φλερτάρει ξανά με τον τίτλο του «μεγάλου παίκτη». Αυτήν τη φορά όμως έχει πολύ δυνατό αντίπαλο! Πάντως σίγουρα αναδεικνύεται σε «μέγα ισορροπιστή».
Θα τα καταφέρει μέχρι τέλους;
Κατηγορίες
Αληθεύει ότι η κατηγορία κατά υποψηφίου προέδρου της ΟΝΝΕΔ για ύπαρξη πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης έχει πάει ήδη για… βρούβες, μια και
αθωώθηκε; Και τώρα, πώς θα τα πάρουν πίσω οι αντίπαλοι;
Υποψηφιότητα
Σας γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για νέα υποψηφιότητα. Αυτήν την
εβδομάδα έπεσαν οι τόνοι. Οι «παίκτες» θεωρούν ότι έκλεισε ο κύκλος εκδήλωσης υποψηφιοτήτων. Οι δικές μας πληροφορίες όμως επιμένουν…
Λαγοί
Όλοι για λαγούς μιλάνε, αλλά εμείς λαγούς δεν βλέπουμε. Έχει εκτεθεί κόσμος και είναι πολύ δύσκολο για την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία τους να κάνουν πίσω…
Κόντρες
Σε ποιου υποψηφίου το πολύ στενό επιτελείο αλληλοκατηγορούνται ότι κάποιοι διώχνουν κόσμο και πρέπει να φύγουν από την εικόνα; Σύμπνοια και
συντροφικότητα…
Κασέτα
Φίλτατε υποψήφιε, καλό θα ήταν να μη μιλάς με τον ίδιο τρόπο και να λες
ακριβώς τα ίδια πράγματα σε όλους. Μοιάζει σαν να ακούγεται κασέτα. Άσε που ανάλογα με την ιστορία και την εμπειρία του συνομιλητή σου μπορεί να
γίνεσαι και ολίγον γραφικός με τον τρόπο σου…
Πέρασαν οι αγάπες
Για παράλληλες υποψηφιότητες μας λέγανε την περασμένη εβδομάδα, αλλά τώρα άλλαξαν γνώμη. Πέρασε φαίνεται η περίοδος του φλερτ και της αγάπης και πάμε σε κόντρες…
Ανορθογραφίες
Αυτό το Ο.ΝΕ.Ν.Δ. στην πίτα γενεθλίων υποψηφίου προέδρου τι σημαίνει; Ότι έκανε λάθος το ζαχαροπλαστείο; Ότι αυτός που παρήγγειλε την τούρτα δεν ξέρει τα αρχικά της ΟΝΝΕΔ; Ότι θα αλλάξει το όνομα της οργάνωσης; Ότι αναφέρεται σε κάτι άλλο εκτός πολιτικής;
Ηλεκτρονική πλοήγηση
Γαλάζια παιδιά εκ βορείου Ελλάδος φωνάζουν ότι θέλουν για πρόεδρο έναν ΟΝΝΕδίτη που να μην έχει ανδρωθεί πολιτικά στο Κολωνάκι, που να μην τον χαιρετούν οι πορτιέρηδες της Ποσειδώνος, που να έχει δώσει τις μάχες του για την ΟΝΝΕΔ και για τη Νέα Δημοκρατία σε πόλεις της εσχατιάς, εκεί όπου άλλοι χρειάζονται χάρτη ή navigator για να καταλάβουν πού βρίσκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είναι του Κολωνακίου ο εκλεκτός τους;
Τρόμος και δέος
Αυτόν τον τίτλο έδωσαν άσπονδοι φίλοι υποψηφίου προέδρου της ΟΝΝΕΔ για την παρουσία των οπαδών του στο ΣΕΦ στην ΟΝΝΕΔ. Αναφέρονταν ειρωνικά στα 40 παλικάρια…
Φωτογραφίες
Μια που οι Χρυσαυγίτες είναι συχνά στην επικαιρότητα τελευταία, να ρωτήσουμε αν υπάρχουν φωτογραφίες προβεβλημένου στελέχους της ΟΝΝΕΔ σε εκδηλώσεις της ΧΑ;
Υπογραφές
Φίλος της στήλης παρατήρησε ένα παράλογο στις γαλάζιες διαδικασίες. Υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ γινόσουν με το 1/100 του συνεδρίου, ήτοι 50 υπογραφές. Τόσες κατέθεσαν αρχικά όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ. Υποψήφιος όμως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ γίνεσαι μόνο αν έχεις το 10% του συνεδρίου, ήτοι 130 υπογραφές (περίπου…). Δεν είναι παράλογο;
Εκδρομή
Μέσα στις έντονες ζυμώσεις και συζητήσεις για τις διαδικασίες της γαλάζιας νεολαίας, η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας αποφάσισε «να το ρίξει έξω». Και μάλιστα με πρωτότυπο, για τα δεδομένα των γαλάζιων, τρόπο. Όχι, δεν κάνουν πάρτι, ούτε πάνε στα μπουζούκια! Προγραμμάτισαν εκδρομή-επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης! Δεν το κάνατε βρε παιδιά όσο ήταν Υπουργός Πολιτισμού ο νυν πρόεδρος του Κόμματος; Θα πιάνατε καλό κονέ και μπορεί να σας ξεναγούσε ο ίδιος ο Αντώνης…

***

ΠΡΑΣΙΝΕΣ σπόντες

Οργανωτική απορία
Συνήθως ο Τομέας Οργανωτικού της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τη θεματολογία των συνεδριάσεών του. Γιατί αυτήν τη φορά παρατηρήσαμε «εμπιστευτικότητα πληροφοριών»;
Για ένα παγκάκι
Έβγαλε διαγωνισμό ο Δήμος Αθηναίων για τα παγκάκια της Αθήνας και έγινε διαδικτυακός χαμός ανάμεσα σε πράσινα και γαλάζια παιδιά, υψηλά ιστάμενα! Τσακωνόντουσαν αν πρέπει τα παγκάκια της Αθήνας να αποκτήσουν χορηγούς και «γονείς» και αν μπορεί να συμβεί το ίδιο με τα άλση και τα πάρκα της πρωτεύουσας! Βρυώνης και Παπαχατζής από τους πράσινους, Κοντακτσής και Καραουλάνης από τους γαλάζιους! Λύσαμε τα άλλα θέματα και παλεύουμε για τα παγκάκια…
Ανακολουθίες
Σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, θα μας τρελάνετε! Οι προληπτικές συλλήψεις της
Αστυνομίας είναι εκτροπή όταν μιλάμε για αριστερούς ή αναρχικούς και σοβαρή λειτουργία της ΕΛΑΣ όταν μιλάμε για ακροδεξιούς;
Ισορροπίες
Θαυμάσια άσκηση ισορροπιών η τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΣΠ για το άσυλο! Εκεί που νομίζαμε, όπως διαβάζαμε, ότι θα υπερασπιστεί την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου, άξαφνα την καταγγέλλει. Γενικά, αν διαβάσεις ξεχωριστά τις παραγράφους της ανακοίνωσης, άλλα αντί άλλων καταλαβαίνεις. Τρικυμία…
Παραλείψεις
Απολογήθηκε ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στους φίλους του για παράλειψή του! Ξέχασε τη συμπλήρωση 67 ετών από την ίδρυση της ηρωικής
αντιστασιακής ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων) και ζήτησε συγγνώμη αρμοδίως…
Σας τα λέγαμε
Θυμάστε που σας γράφαμε πριν από περίπου έναν μήνα ότι παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την τεχνική εκπαίδευση η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας; Μας έλεγαν κάποιοι γιατί το γράψαμε. Τώρα ήρθε και η Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών να καταγγείλει την υπουργό! Για να μαθαίνετε εγκαίρως τις
υπόγειες διεργασίες…
Κινητικότητα
Η (πασοκογενής) Προοδευτική Κίνηση Νέων Αριστερών, που συγκροτήθηκε πρόσφατα και έκανε μάλιστα την πρώτη της εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα αποτελέσει ομάδα-τάση; Είναι πρώτη εκδήλωση μιας υποβόσκουσας αριστερής γκρίνιας στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ; Είναι κίνηση εν όψει εξελίξεων στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ; Έχει το βλέμμα στις εκλογές ΟΤΑ; Ή λίγο από όλα τα παραπάνω;

***

Δράση και απόδραση από τη ΝΕΟΣ
Το ότι οι φίλοι της ΝΕΟΣ, της Νεολαίας του ΛΑΟΣ, κινούνται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό, σας το έχουμε πει πολλές φορές. Το ζήτημα της ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών, καθώς και η λαθρομετανάστευση, αποτέλεσαν προνομιακό πεδίο δραστηριοποίησης. Συνέβη παράλληλα και η σύλληψη του δημοσιογράφου του χώρου Δημήτρη Παπαγεωργίου, προσωπικού φίλου του προέδρου της ΝΕΟΣ, και κινητοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα παρατηρήσαμε έξαρση κινητοποίησης γενικότερα στον ακροδεξιό χώρο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι νέοι της ΝΕΟΣ όμως συνεχίζουν. Την προηγούμενη Κυριακή έδωσαν πολύ δυναμικό παρών σε δύο εκδηλώσεις. Η μία το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση, στο κέντρο της Αθήνας, σε εκδήλωση για τη Βόρεια Ήπειρο. Και η δεύτερη στη γιορτή «PATRIA», του περιοδικού που εκδίδει ο φυλακισμένος πλέον δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου, όπου η προσέλευση ανθρώπων του χώρου ήταν πράγματι μεγάλη. Μάλιστα το τεύχος του περιοδικού τους «Απόδραση», που κυκλοφορεί από χθες μαζί με την «Α1», είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Παπαγεωργίου. Φαίνεται ότι τα νέα γραφεία τους στην Καλλιρρόης, δίπλα στα γνωστά του κόμματος, αποδίδουν στην παραγωγικότητά τους! Αν και κάποιοι νεολαίοι φωνάζουν διότι περίμεναν μεγαλύτερη αντίδραση από τον πρόεδρο Καρατζαφέρη στο ζήτημα της ιθαγένειας και όχι τη συναίνεση που είδαν στο τελευταίο ραντεβού με τον ΓΑΠ αλλά και γενικότερα στα θέματα οικονομίας…

***


Σχολιάστε εδώ