Δεν θα τους δώσουμε τη χαρά…

Κύριε Διευθυντά,
Γυναίκες γενίτσαροι, άνδρες νεογενίτσαροι. Με τους δύο αυτούς ιστορικούς όρους χαρακτηρίζω όλους εκείνους (γυναίκες και άνδρες) τους μεγαλόσχημους, καθηγητάδες, που πολλών αμφισβητείται η ιδιότητα αυτή (λόγω ελλιπών δικαιολογητικών).
Όλους εκείνους που, ενώ γεννήθηκαν, ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, δεν αναγνωρίζουν το ελληνικό έθνος, την πατρίδα μας και την ιστορία της.
Ο θεσμός των γενιτσαρικών σωμάτων, ο πιο απάνθρωπος θεσμός στην ιστορία όλης της ανθρωπότητας, πρωτοεφαρμόσθηκε το 1330 επί σουλτάνου Ουρχάν.
Γινόταν παιδομάζωμα χριστιανών (κυρίως Ελλήνων, αλλά και Σέρβων και Βουλγάρων). Αυτά έπρεπε να είναι κάτω των 5 ετών για να μη θυμούνται την καταγωγή τους. Τα έκαναν φανατικούς μουσουλμάνους και τρομερούς πολεμιστές.
Ένα μεγάλο μέρος των πολεμικών επιτυχιών των Τούρκων, τα πρώτα διακόσια χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, μπορεί να πει κανείς ότι οφειλόταν σ’ αυτούς. Πολεμούσαν τους ομόθρησκους και ομόφυλους πατριώτες τους χωρίς να γνωρίζουν ότι κατάγονταν από αυτούς.
Οι σημερινοί ασπάσθηκαν την ανθελληνική θέση που τηρούν σε ηλικία που είναι ώριμοι να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Παραδέχονται ότι ακολουθούν τη νέα πορεία της παγκοσμιοποίησης και τις νέες θεωρίες της μοντέρνας εκπαίδευσης. Έχω τη γνώμη ότι με θεωρίες και μοντέρνες ιδέες δεν γεμίζει το στομάχι. Πιστεύω ότι «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» και υποθέτω ότι η «η φάβα έχει μεγάλο λάκκο», οικονομικό.
Γεννήθηκα στις 21-5-1922 στη Σινασό της Καππαδοκίας. Είμαι 88 ετών και τώρα που πλησιάζω, βιολογικά, στο τέρμα της ζωής μου θέλω να αφήσω αυτούς τους δύο όρους που θα χαρακτηρίζουν τα νέα «ΦΡΟΥΤΑ» της εποχής μας.
Οι γονείς και οι συμπατριώτες τους, γνήσιοι Έλληνες, άφησαν τα πλούσια σπίτια και εδάφη τους για να έλθουν στη μητέρα Ελλάδα, ενώ πολύ εύκολα μπορούσαν να τουρκέψουν, να γλιτώσουν τις ταλαιπωρίες και τις περιουσίες τους.
Δεν το έκαναν διότι πίστευαν στο όραμα της πατρίδας Ελλάδας, διότι ήταν γνήσιοι Έλληνες και όχι σαν κάτι άλλους που παρουσιάσθηκαν τώρα τελευταία και απαρνούνται την ελληνική καταγωγή τους.
Η Ελλάδα για τους γνήσιους Έλληνες είναι μια ιδέα, ένα όραμα και μια πίστη.
Δεν πρόκειται να εξαφανισθεί όσο και να το προσπαθούν μερικοί ανθέλληνες. Δεν πρέπει να τους δώσουμε τη χαρά να ασελγήσουν πάνω στα όσια και ιερά των Ελλήνων.
Ένας Μικρασιάτης που μένει στην Κοζάνη


Σχολιάστε εδώ