από το Περιστύλιο…

Έτσι, καθώς εγκαλούσε τον κ. Σαμαρά επειδή ετοιμάζεται να πάει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, όπου το ΠΑΣΟΚ θα τιμωρήσει τη ΝΔ, πετάχτηκε και μέχρι τον Καραμανλή λέγοντας ότι η ΝΔ τιμωρήθηκε για την πολιτική της με τη μεγαλύτερη ήττα που είχε ποτέ στην ιστορία της! Είναι λάθος και εθνικά επιζήμια η λογική της Εξεταστικής, είπε η τέως υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι θα οδηγήσει τα δύο κόμματα σε ανταλλαγή πυρών και τον πολιτικό κόσμο και την Ελλάδα σε μία δίνη που θα έχει μόνο κερδισμένο αυτούς που επιβουλεύονται την Ελλάδα και έτσι είναι λάθος να δοθούν επιχειρήματα στις Βρυξέλλες.
νΦαίνεται όμως ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έμεινε ικανοποιημένη από τα λεγόμενά της στην αίθουσα της ολομέλειας και έτσι πέρασε μια βόλτα από τα γραφεία των δημοσιογράφων του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ για να δώσει το στίγμα της και να… τα εμπεδώσει ο Σαμαράς. Είπε ότι διαφωνεί μεν με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, θα υπογράψει ωστόσο τη σχετική πρόταση της ΝΔ για να μη… θεωρηθεί ότι κάνει αντάρτικο. Και ελάλησε -κατά την έκφρασή της- ότι «η Εξεταστική είναι βούτυρο στο ψωμί των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων» και ότι «έχουμε πάρει ένα αυτοκίνητο και τρέχουμε με 200 στον γκρεμό. Και απ’ αυτά που λέγονται, ότι πρέπει να χυθεί αίμα, είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα γίνει». Το μόνο που θα βγει βέβαιο θεωρεί ότι είναι «το ένα κόμμα να κατηγορεί το άλλο για το ποιος έχει ευθύνες. Ετσι θα βγουν λάδι οι ιθύνοντες των Βρυξελλών. Η ίδια η Γιούροστατ έχει αλλάξει 70 φορές τα στατιστικά στοιχεία. Κι εμείς εδώ δίνουμε επιχειρήματα στους εχθρούς μας»…
νΙσχύει και για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη: Είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει… Την ώρα που ο κόσμος απορεί γιατί δεν κατατίθεται το περιβόητο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Κακλαμάνης είπε στη Βουλή ότι θα έπρεπε να έχει έρθει τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο. «Θα μας φέρετε ένα νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον Απρίλιο και ουσιαστικά θα αρχίσει να αποδίδει από το φθινόπωρο», είπε στρεφόμενος κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τον οποίο συνέχισε να… στολίζει, λέγοντας ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τον πρωθυπουργό.
Αντε, γιατί όπου να ʼναι τη χάνει την υπομονή του και θα αρχίσει να τραβάει αυτιά ο Νέστωρ της παράταξης!
νΔεν τα άκουσε μόνο από την Ντόρα, αλλά και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Αντώνης Σαμαράς. Χέρι χέρι με το Μητσοτακαίικο ο Καρατζαφέρης, εγκάλεσε τη ΝΔ γιατί συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή: «Τι σημαίνει ”κάνουμε αντιπρόταση”; Δηλαδή κάνουν αυτοί ένα έγκλημα κι ερχόμαστε εμείς και βάζουμε τρία εγκλήματα, τρεις τετραετίες, πέντε τετραετίες. Δηλαδή πολλαπλασιάζεται το έγκλημα το οποίο αποπειρώνται να κάνουν αυτοί. Σηκωθείτε να φύγετε! Μη συμμετέχετε καθόλου!»
Άλλωστε ο ΛΑΟΣ δεν θα συμμετέχει και έτσι η Επιτροπή θα είναι κολοβή…
νΟ πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έστειλε επιστολή και κάλεσε τον γερμανό πρέσβη, διαμαρτυρόμενος για τα προσβλητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Ο Θόδωρος Πάγκαλος άστραψε και βρόντηξε θέτοντας θέμα πολεμικών επανορθώσεων. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο ΛΑΟΣ και την προσεγγίζουν οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έβαλε ωστόσο και το αλατοπίπερο στο ζήτημα των γερμανικών δημοσιευμάτων. Στη χυδαιότητα αυτή ως δημοσιογράφος δεν μπορούσε παρά να απαντήσει, είπε, και έτσι έστειλε επιστολή στη διεύθυνση του «Focus» που ανέφερε: «Αν υπάρχουν ανάγκες ανάμεσα στους αναγνώστες που διαμορφώνετε με τέτοια εξώφυλλα, να σας στείλω μερικές κάρτες». Και πήγε στο Μοναστηράκι και πήρε όλες τις κάρτες με τους σάτυρους κι όπως απεικονίζονται τους έστειλε για τις ανάγκες της διεύθυνσης, του προσωπικού του περιοδικού και των αναγνωστών του!
νΩραία Εξεταστική κάνει το ΠΑΣΟΚ εξαιρώντας την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Κάνω μία Εξεταστική Επιτροπή για να εξετάσω τον άλλο. Τον εαυτό μου, γιατί τον εξαιρώ; Εγώ δεν λέω να πάτε από το 1981, ούτε από το 1974, ούτε από το 1821, αλλά κάποια περίοδος…»
«Το 1989 κάνει ”τζιζ”;», παρατήρησε ο Α. Κακλαμάνης.
«Δεν κάνει τίποτα ”τζιζ”…», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Καταλαβαίνω ότι σας ενοχλεί, αλλά όμως αυτό είναι ο χαρακτηριστικός ορισμός του ”διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλο”»!
νΚι όπως είχε πάρει φόρα ο κ. Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «δικομματικό θέατρο», κάτι που παραδόξως ενόχλησε τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ αντιπρόεδρο της Βουλής Βαΐτση Αποστολάτο. «Γιατί κάνετε αυτή τη θεατρική ανάλυση τώρα;», τον ρώτησε.
Π. Λαφαζάνης: «Ποια είναι η θεατρική;»
Β. Αποστολάτος: «Δεν θα κάνουμε διάλογο».
Π. Λαφαζάνης: «Θα μιλάτε καλύτερα…».
Β. Αποστολάτος: «Θα μιλάτε, όπως αρμόζει στα πράγματα».
«Είναι σολίστας με την καλή έννοια», πετάχτηκε ο Α. Κακλαμάνης!
νΚαι πάνω στη σύγχυση ο κ. Αποστολάτος αποκάλεσε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής… Νικήτα.
Α. Κακλαμάνης: «Απόστολος Κακλαμάνης, κύριε πρόεδρε».
Β. Αποστολάτος: «Είδατε… Καμία σχέση».
Α. Κακλαμάνης: « …και εσείς τρώτε την ώρα σας στην τηλεόραση;»
Β. Αποστολάτος: «Όχι».
Α. Κακλαμάνης: «Γιατί η τηλεόραση έχει περάσει το ”Νικήτας”».
Β. Αποστολάτος: «Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών»!
ν«Υπό διαφορετικές συνθήκες ομολογώ πως θα σας άκουγα με ευχαρίστηση, διασκεδάζοντας ιδιαίτερα μ’ αυτά που ακούω…», ειρωνεύτηκε τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Νομίζω ότι πρέπει να δείτε τον καθρέφτη σας», του πρότεινε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Και ο Γ. Παπακωνστανίνου: «Με την άγνοια την οποία επιδεικνύετε, θα σας στείλω τους πρωτοετείς μου φοιτητές μπας και σας κάνουν κάποιο φροντιστήριο»!
νΤαλαιπωρήθηκαν οι βουλευτές να πλησιάσουν το κέντρο και να φτάσουν στη Βουλή την ημέρα της απεργίας και των διαδηλώσεων. Το επεσήμανε ο Χρήστος Παπουτσής στον Μανώλη Κεφαλογιάννη.
«Όποτε θέλετε να πάμε στο Κολωνάκι, που είναι το στέκι μας», του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Χ. Παπουτσής: «Εκεί όμως δεν κυκλοφορούν απεργοί αυτήν την ώρα, πίνουν τον καφέ τους…»
Μ. Κεφαλογιάννης: « Πώς δεν κυκλοφορούν;».
Χ. Παπουτσής: «Δεν κυκλοφορούν…».
Ρ. Ζήση: «Δεν ενδιαφέρει αυτό τον ελληνικό λαό, πού πίνετε τον καφέ σας κ. Κεφαλογιάννη».
Μ. Κεφαλογιάννης: «Επειδή λέει ότι πρέπει να κυκλοφορήσουμε μαζί, κυρία πρόεδρε, του λέω να πάμε μαζί στο Κολωνάκι»…
νΒουλευτή του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε τον Ζήση Τζηκαλάγια, που εκλέγεται στην Καστοριά, ο Βύρων Πολύδωρας…
«Κύριε πρόεδρε, δεν έχω προσχώρησει στο ΠΑΣΟΚ», διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής.
«Επί του παρόντος, κύριε πρόεδρε, είναι στη Νέα Δημοκρατία», πετάχτηκε ο Φ. Σαχινίδης.
«Επί του παρόντος και επί του μέλλοντος», τον διόρθωσε ο κ. Τζηκαλάγιας.
Και ο κ. Πολύδωρας: «Με συγχωρείτε! Καλώς ορίζουμε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Τζηκαλάγια, από τη σιωπηλή πόλη κοντά στη λίμνη, που λέει και ο ποιητής, να λάβει το λόγο».


Σχολιάστε εδώ