ΑΒΑΝΤΑΖ ΠΑΤΕΡΑ Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ

Αρχικά η πρόταση που έχουν κάνει Πατέρας και Ανδρέας Βγενόπουλος ανέρχεται στα 15 με 20 εκατ. ευρώ. Ποσόν που έβρισκε αντίθετους τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο ελληνικό Πρωτάθλημα, με εξασφαλισμένη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου και με προοπτική πρόκρισης στους οκτώ του Γιουρόπα Λιγκ, τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ όσο και το αφεντικό της ΚΑΕ αναμένεται να αποδεχθούν τα αιτήματα του Πατέρα.
Ο τελευταίος ενδεχομένως να θέσει και ζήτημα παραμονής του στην προεδρία για άλλα δύο χρόνια. Το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, έμεινε εκτός ημερήσιας διάταξης και συνεπώς δεν είναι δυνατή η λήψη δεσμευτικής απόφασης από το ΔΣ.
Άρα θα πάει στη γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς όλοι θα περιμένουν την έκβαση του Πρωταθλήματος. Είναι σαφές ότι με την κατάκτηση του τίτλου ο Πατέρας θα παραμείνει ακλόνητος στη θέση του, έστω και αν κατηγορήθηκε εμμέσως πλην σαφώς για υπερβολικό άνοιγμα στα οικονομικά της ομάδας. Από τους αγώνες με τη Σταντάρ και την ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, άλλωστε, οι «πράσινοι» αναμένεται να βγάλουν πάνω από 3 – 4 εκατ. ευρώ και έτσι η «τρύπα» θα μειωθεί αισθητά, ενώ αν κατακτήσουν το Πρωτάθλημα θα διασφαλίσουν και μίνιμουμ εσόδων 20 εκατ. ευρώ από την απευθείας πρόκρισή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Στην τελική ευθεία
η επιστροφή Σαλπιγγίδη
Η εικόνα του ακίνητου Δημήτρη Σαλπιγγίδη μετά τη σέντρα του στον Σισέ και την ισοφάριση του Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα έγινε θέμα συζήτησης σε όλα τα στέκια της Θεσσαλονίκης. Ο διεθνής επιθετικός έδειξε για άλλη μία φορά ότι αδυνατεί να πανηγυρίσει κόντρα στον ΠΑΟΚ και βοήθησε με τη στάση του τους ανθρώπους του «Δικέφαλου του Βορρά» να προχωρήσουν την υπόθεση της επιστροφής του στην Τούμπα. Μόνο τυχαία, άλλωστε, δεν έγιναν την επομένη του ντέρμπι οι δηλώσεις του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ότι «ο καθένας θα ήθελε έναν παίκτη σαν τον Σαλπιγγίδη στην ομάδα του».
Η επιχείρηση για την επιστροφή του διεθνούς επιθετικού μπήκε στο… αυλάκι. Απομένει μόνο η υλοποίηση του σχεδίου που έχει φτιάξει ο Ζήσης Βρύζας με τη βοήθεια του Βαγγέλη Αγγελή, που εκπροσωπεί τον παίκτη.
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορά τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 800.000 ευρώ. Χρήματα, ασφαλώς, λιγότερα από εκείνα που προσφέρουν στον Σαλπιγγίδη ομάδες της Αγγλίας και της Γερμανίας. Αλλά ο παίκτης έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί τη μοναδική επιλογή του και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» απέφυγαν να τον αποδοκιμάσουν την προηγούμενη Κυριακή παρά τα φέιγ βολάν που έριξαν την παραμονή του ματς οι οργανωμένοι των Δυτικών Συνοικιών, οι μοναδικοί που εξακολουθούν να διαφωνούν με την επιστροφή του Σαλπιγγίδη.


Σχολιάστε εδώ