άλλες τυπολογίες

•Μετακομίσεις στον Όμιλο Alpha. Ο σταθμός ενοικίασε στο κέντρο νέες
εγκαταστάσεις, στις αρχές της Λ. Συγγρού, ώστε στο φόντο των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών να βρίσκεται η Ακρόπολη και οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, ενώ και η Plus Productions θα μετακινηθεί σε άλλο στούντιο για λόγους οικονομίας.
•Νέα σκηνικά στην ΕΡΤ. Η διακοπή της συνεργασίας της «Αθλητικής Κυριακής» με τους Ν. Καρούλια, Π. Μίχο και Π. Βαρούχα αλλάζει το «μενού» της εκπομπής και δημιουργεί νέες ανάγκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η
ηγεσία της ΕΡΤ σπεύδει να αλλάξει τα σκηνικά θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της εκπομπής, η οποία με τη λογική των εκπροσώπων των ομάδων και την επιμονή για τις μεγάλες ομάδες δέχθηκε
ισχυρή κριτική. Σκηνικό θα αλλάξει και η «Πρωινή Ενημέρωση» προκειμένου να αποκτήσει νέα ταυτότητα.
•Επιμένει η πλευρά του Β. Ρέστη για την «Καθημερινή», όπου θα ήθελε να λάβει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Στον ΔΟΛ αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία και επισημαίνουν πως είναι τακτική η επαφή του εφοπλιστή με τον Στ. Ψυχάρη, καθώς συμμετέχει ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.
•Σκέψεις για είσοδο στο Χρηματιστήριο λέγεται πως είχε ο Όμιλος ΣΚΑΪ. Είναι όμως τέτοιο το αδιέξοδο στην οικονομία, που δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσα τέτοιο ενδεχόμενο.
•Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λέγεται ότι
έχει αποφασιστεί
να προχωρήσει το MEGA. Άγνωστο παραμένει το ύψος της αύξησης, αλλά και ο νέος μέτοχος…
•Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση των εταιρειών στοιχήματος με νόμιμο τρόπο και στην Ελλάδα. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θεωρεί πως είναι αντίθετη με το κοινοτικό δίκαιο η επιβολή ποινικών κυρώσεων σε όποιον προωθεί τη συμμετοχή σε παιχνίδι που διοργανώνεται από εταιρείες εγκατεστημένες σε άλλο κράτος μέλος.

***

Ποιος με ποιους μαζί έχει βάλει στο μάτι τη συχνότητα του «Αθήνα TV» που το έκλεισε το ΕΣΡ γιατί δεν είχε πρόγραμμα; Και ήδη έγινε η πρώτη κρούση…

***

Σε ποιον τηλεοπτικό σταθμό τα δύο στελέχη των δημοσίων σχέσεων ελάμβαναν από 20.000 ευρώ; Και πληρωμένα και η βενζίνη και το αυτοκίνητο από την εταιρεία…

***

Για τρεις παραβάσεις για έμμεση διαφήμιση μέσα στο δελτίο ειδήσεων έχει παραπεμφθεί το Mega και επίσης το Alter ως υπότροπο. Ενδέχεται μάλιστα μεθαύριο Τρίτη να ανακοινωθεί η επιβολή προστίμου.

***

RΆρχισαν οι περικοπές και οι απολύσεις στη «Veto» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Γεγονός περίεργο αν θυμηθεί κανείς τις δηλώσεις του Π. Κυριακίδη στην κοπή της πίτας: «Θέλουμε όλους τους εργαζόμενους μαζί μας». Στη «Veto» όμως ο Χρ. Μουλίνος, αφού βρέθηκε ο χρηματοδότης και αυξήθηκε η κυκλοφορία, ανακοίνωσε περικοπές και ήδη έγινε μία απόλυση. Την ίδια ώρα έφερε στην εφημερίδα συντάκτες από τη «Γυναίκα» για το «Veto Mag»…
RΑπό τη Δευτέρα το κανάλι FX θα εκπέμπει και στη Nova εκτός από το Conn-x TV, στη θέση 206, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, στα αγγλικά και με ελληνικούς υπότιτλους.

***

RΕίχε προκηρυχθεί διαγωνισμός από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την επιλογή εταιρείας για τη διαφημιστική καμπάνια του Οργανισμού. Και ξαφνικά, τρεις μέρες πριν από την ημερομηνία που είχε ορισθεί για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ακυρώθηκε! Τι άραγε μεσολάβησε;
R Άλλοι δεν θέλουν ούτε να την ακούν αυτόν τον καιρό και άλλοι θέλουν να επενδύσουν εκεί. Η ομάδα διοίκησης του
ΑΝΤ1 μετακινείται αυτές τις ημέρες στη Γερμανία έχοντας στόχο την απόκτηση γερμανικής εταιρείας internet.
RΩς «προσωπικό ειδικών θέσεων» θα μετέχει στο νέο σχήμα ο Τζ. Καλημέρης. Αρμοδιότητά του θα είναι οι μεγάλες μουσικές διοργανώσεις, όπως η Eurovision, αλλά και η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Καθώς όμως έχει ξεχωριστή τηλεοπτική εμπειρία, εκτιμάται ότι ο ρόλος του θα είναι ακόμη πιο
ενεργός.
RΑποζημίωση 100.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι Γ. Παπαγιάννης, Α. Σπίνος και το Extra 3 στον πρώην υπουργό της ΝΔ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος κέρδισε την αγωγή που είχε καταθέσει κατά των τριών κατηγορώντας τους για «ψευδή στοιχεία». Στην εκπομπή της 28ης Μαΐου 2008 οι δύο δημοσιογράφοι είχαν υποστηρίξει ότι είχε μπλοκαριστεί λογαριασμός του πρώην υπουργού από την Εθνική Τράπεζα. Η θέση μας παραμένει η ίδια, ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να κρίνονται πρώτα ποινικά στο ακροατήριο, καθώς όσο μπορεί να θίγεται ένας πολίτης άλλο τόσο μπορεί οι δικαστικές αποφάσεις με τόσο υψηλά τιμήματα να προκαλέσουν ασφυξία στα ΜΜΕ.
RΠρος έξοδο από το Χρηματιστήριο και οι Εκδόσεις Λυμπέρη. Προηγήθηκε η ΙΜΑΚΟ, η οποία πλέον, με την εξαγορά του συνόλου των μετοχών, πέρασε στον έλεγχο του Πέτρου Κωστόπουλου και τώρα είναι η σειρά του Αντώνη Λυμπέρη να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για την εταιρεία του. Η δημόσια πρόταση εξαγοράς είναι 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

***

RΤη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών που κακοποίησαν και τραυμάτισαν φωτορεπόρτερ και καμεραμάν από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταγγέλλουν η
Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και η
Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος. Τονίζουν μάλιστα ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, παρά το γεγονός ότι η ιδιότητά του ήταν εμφανής.
RΤέλος για την έντυπη «Γαλέρα». Το περιοδικό που ήθελε να συνδυάσει τα σκίτσα, τα κόμικς, με μια δημοσιογραφία με αριστερή αντίληψη που παρακολουθεί τα προβλήματα των πολιτών σταμάτησε την έκδοσή του για οικονομικούς λόγους. Όπως σημειώνεται, το τελευταίο τεύχος που κυκλοφόρησε στα περίπτερα ήταν το 51ο, ενώ το τεύχος Φεβρουαρίου υπάρχει στο www.galera.gr, που θα παραμείνει ενεργό. Αναφέρεται επίσης ότι ενεργός εξακολουθεί να είναι και ο Συνεταιρισμός Ερετών που μέχρι τώρα εξέδιδε το περιοδικό, ενώ θα συνεχίσει να μεταδίδεται κάθε Κυριακή 10.00 με 12.00 από τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 η εκπομπή «ΓΑΛΕΡΑ στους πέρα κάμπους.

***

ξΣυνεργασία ΣΚΑΪ και National Geographic. Ο σταθμός και το διεθνές δίκτυο ετοιμάζουν μια νέα μεγάλη συμπαραγωγή έξι τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ, που θα ξεδιπλώνει τα 2.000 χρόνια ιστορίας της αρχαίας Ελλάδας, ξεκινώντας από τις ρίζες του μινωικού πολιτισμού και φτάνοντας μέχρι τους πολέμους που διέλυσαν τη μεγάλη αυτοκρατορία που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος.

***

RΚριτική στα πρόσωπα των δελτίων ειδήσεων από τους άνεργους δημοσιογράφους (www. protovoulianeonmme.blogspot.com). Κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης μοίρασαν φέιγ βολάν με τη φωτογραφία του Γιάννη Πρετεντέρη και άλλων τηλεοπτικών προσώπων που εμφανίζονταν να δηλώνουν: «Να μαζευτούμε να κάνετε θυσίες», με την επεξήγηση «άκου αυτό που πραγματικά λένε τα γραφεία Τύπου των 8».
RΜε 75% συμμετέχει η Star Επενδυτική στη Θέμα Ράδιο ΑΕ, που ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό Δρόμος. Το υπόλοιπο 25% ανήκει στη Νέα Τηλεόραση, που ελέγχει το Star Channel. Στον Όμιλο της Star Επενδυτική ανήκει και ο Δίεση.
RΜέλος της World Association of Newspapers and New Publishers είναι πλέον η 24 Media, η οποία παράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο για διάφορες ιστοσελίδες, κυρίως αθλητικού περιεχομένου.
RΟ πρώην παρουσιαστής της πρωινής ζώνης του Mega Γρηγόρης Αρναούτογλου περιμένει το πράσινο φως του καναλιού για να βγάλει την εκπομπή που πρότεινε στον αέρα φέτος. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, του ζητείται και νέα μείωση κόστους. Για την επόμενη χρονιά το κανάλι προετοιμάζει μια παραγωγή στα μέτρα του, ένα εβδομαδιαίο σόου.
RΜετά την αντίδραση του κόμματος των Οικολόγων για την τηλεοπτική προβολή και το αίτημα για παρέμβαση του ΕΣΡ, το Συμβούλιο εξέδωσε Οδηγία προς όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, δηλώνοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής πολυφωνίας οι «Οικολόγοι Πράσινοι προβλήθηκαν σε ποσοστό έως 1%» και καλώντας τους σταθμούς να προβάλλουν «τις απόψεις τους ιδίως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων», αναλογικά με το ποσοστό που είχε το κόμμα στις εθνικές εκλογές.

***

R Στα 1.496.700 ευρώ ανέρχεται το εταιρικό κεφάλαιο της Hearst ΔΟΛ Εκδοτική ΕΠΕ, που εκδίδει το «Cosmopolitan». Η συμμετοχή των δύο εταιρειών, της ΗΜΙ International Holdings LLC και του ΔΟΛ, είναι ισόποση, με 748.350 ευρώ για κάθε εκδοτική εταιρεία.
R Ονομάζεται Πολύτυπος και είναι μια νέα εκδοτική εταιρεία με τη συμμετοχή της «Αξίας». Στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν οι Αντώνης Πίκουλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, αντιπρόεδρος, Γιώργος Σωτηρόπουλος και Μιχάλης Δαλαμάνης, μέλη.
R Τα εξήντα της χρόνια γιόρτασε η «Γυναίκα», που έχει περάσει στον έλεγχο της «Καθημερινής». «Δεν είμαστε ποτέ στυγνοί επιχειρηματίες», εξηγεί ο Χρήστος Τερζόπουλος και προσθέτει: «Ο πατέρας μου ήταν τελειομανής. Ήθελε το περιοδικό να είναι άψογο και να εκφράζει απόψεις. Και έκανε ένα καλό έντυπο με μεγάλη κυκλοφορία». Και ο αδερφός του, πρωτοπόρος στον χώρο των περιοδικών, Άρης Τερζόπουλος αναφέρει πως πάντα έβλεπε τις εκδόσεις «σαν παιχνίδι με πολλά ρίσκα». «Το να βγάζεις ένα έντυπο είναι για μένα σαν να γυρίζεις ταινία, να ζωγραφίζεις, να συνθέτεις μουσική».
R Στα 105.000 φύλλα σταθεροποιείται η κυκλοφορία της «City Press», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εκτιμώντας πως αποκτά «μεγάλο κυκλοφοριακό προβάδισμα έναντι όλων των εφημερίδων που κυκλοφορούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, είτε πωλούνται στα περίπτερα είτε διανέμονται δωρεάν». Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα η εφημερίδα του Ομίλου Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη ξεκινά την αρίθμηση όλων των φύλλων που τυπώνονται, µε στόχο «να σταματήσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την κυκλοφορία της».

***

ξΔεν έχει καμία σχέση με την «προσβλητική ανθελληνική σάτιρα», όπως τη χαρακτηρίζει, του γερμανικού «Focus» η ελληνική έκδοση του περιοδικού «Focus», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για απλή εμπορική συνωνυμία, καθώς το γερμανικό «Focus» αποτελεί ένα πολιτικό – ειδησεογραφικό περιοδικό και ανήκει σε εντελώς διαφορετική κατηγορία εντύπων, ενώ η ελληνική έκδοση εστιάζει σε θέματα περιβάλλοντος.
RΑναβλήθηκε για τις 26 Μαρτίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Alter, με κύριο θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της
εταιρείας έως και 120 εκατ. ευρώ.
RΚαι αυτή η εβδομάδα κύλησε χωρίς να οριστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Αν και η
Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό Γαμπρίτσου, τα νέα μέλη του συμβουλίου δεν τοποθετήθηκαν καθώς δεν δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός του. Για την επιλογή τους χρειάζονται δύο υπογραφές, του Π. Γερουλάνου και του Γ. Παπακωνσταντίνου. Αν δεν υπάρξουν άλλες ανατροπές, η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ θα γίνει την επόμενη
εβδομάδα.

***


Σχολιάστε εδώ