Άλλαξε το σκηνικό η απόφαση για τον Μαντούβαλο

Βέβαια, ουδείς γνωρίζει αν ο Μαντούβαλος θα κατέβει ανεξάρτητος, όπως και αν θα του δοθεί το χρίσμα της ΝΔ, άσχετα αν ανεξαρτητοποιήθηκε μόνος του μέχρι να ολοκληρωθεί η περιπέτειά του. Θα ζητήσει ασφαλώς να επανενταχθεί στη ΝΔ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάρει και το χρίσμα. Βέβαια, μην ξεχνάμε τον Β. Μιχαλολιάκο, ο οποίος έχει ανοιχτή κόντρα μαζί του, και σήμερα ο Σαμαράς τον έχει βάλει τομεάρχη Αυτοδιοίκησης.
Στην αντίπερα όχθη, η πλευρά του δημάρχου εμφανίζεται παγερά αδιάφορη για την εξέλιξη, αφού επισημαίνει πως υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές, οπότε είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν πολλά πράγματα και εν πάση περιπτώσει δεν θέλει αυτήν τη στιγμή να ασχοληθεί με το τι γίνεται στα άλλα… στρατόπεδα. Σίγουρα όμως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, αλλά και στο δημαρχείο, έχουν αρχίσει να κάνουν… σενάρια για το αν τυχόν η επάνοδος Μαντούβαλου θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά γι’ αυτούς. Γιατί πιστεύουν πως ενδεχόμενο «αντάρτικο» του πρώην βουλευτή θα δημιουργήσει διάσπαση στη ΝΔ.
// Μια που μιλάμε όμως για το κλίμα που διαμορφώνεται εν όψει των δημοτικών εκλογών, να σημειώσουμε πως η Ρηγίλλης λέγεται ότι ετοιμάζει όνομα-έκπληξη για υποψηφιότητα στον Πειραιά, για να αποφύγει να δώσει το χρίσμα σε τοπικό παράγοντα προκαλώντας έτσι διχασμό. Πρόκειται για πρώην υπουργό που έχει πολλές φιλίες και συμπάθειες στον Πειραιά και πιστεύεται ότι μπορεί να… περπατήσει.
// Και η πλευρά Φασούλα κάνει «κινήσεις» εν όψει των εκλογών, αλλά μέχρι στιγμής δεν της… έχουν βγει. Οι προσπάθειες πάντως συνεχίζονται και δεν αποκλείεται στο τέλος ο «ψηλός» να κάνει το… «κόλπο γκρόσο» και να κερδίσει την παρτίδα. Άλλωστε στις… «τάπες» ήταν πάντα καλός…
// Γέμισε γλυκά και λουλούδια το γραφείο του Π. Μαντούβαλου στον Πειραιά, μετά την ανακοίνωση της αθώωσής του. Πολλοί φίλοι και ψηφοφόροι του θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον συγχαρούν και να τον παροτρύνουν να συνεχίσει να ασχολείται με τον Πειραιά. Ο ίδιος ο πρώην βουλευτής κατέβηκε λίγο πριν από το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείου και κέρασε στο «Χάι Λάιφ» τους φίλους του. Στην παρέα του διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους άμεσους συνεργάτες του Ν. Μουσελή και Μ. Κουλιζάκο, τον Μπ. Τορμπόκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Πειραιά Γ. Βοϊδονικόλα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιά Τάκη Μάλαγα, τον τέως πρόεδρο του Β΄ Διαμερίσματος Γ. Μαστρονικόλα, που είχε φέρει μάλιστα και γλυκά από το μαγαζί του κ.ά.
// Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι γνωστοί νεοδημοκράτες της πόλης που απέφυγαν επιδεικτικά να πάνε να τον χαιρετίσουν, αν και πέρασαν από δίπλα του ή κάθονταν σε άλλα τραπέζια. Είπαμε, οι κόντρες ανάμεσα στο μανιάτικο στοιχείο του Πειραιά δεν τελειώνουν…
// Όταν ρωτήσαμε τον Π. Μαντούβαλο να μας πει αν θα ζητήσει να επιστρέψει στη ΝΔ, η απάντησή του ήταν ότι αυτήν τη στιγμή θα επιδιώξει να ηρεμήσει και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει και πώς θα κινηθεί. Τόνισε δε ότι θα είναι -όπως πάντα- στον Πειραιά, παρών σε όλες τις εξελίξεις και φυσικά, όπως έχει πει κατ’ επανάληψη, ο δρόμος για να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα είναι ανοιχτός…
// Από την επίσημη ΝΔ δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για την προχθεσινή εξέλιξη, καθώς ο υπεύθυνος του κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βουλευτής Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος, απουσίαζε στα Γιάννινα όπου είχε σημαντική κομματική αποστολή.


Σχολιάστε εδώ