XΡΗΜΑτιστήριο

Από τους 91 οι περίπου 48… ήταν «πράσινοι»! Με αφορμή την απόφαση αναστολής της απεργίας των εφοριακών (του μόνου κλάδου εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών που προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια), θα θέλαμε να ρωτήσουμε την πλειοψηφία του συνδικαλιστικού τους οργάνου που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ αν σε αυτήν τους τη στάση συνέβαλαν και οι πρόσφατες αποσπάσεις υπαλλήλων στις ανά την επικράτεια ΥΠΕΕ.

>Με νωπές τις μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος! Η μεσαία κεφαλαιοποίηση και ιδιαίτερα η περιφέρεια του ΧΑ πλήττονται από τη μειωμένη συμμετοχή των παραδοσιακών τους οπαδών, που δεν είναι άλλοι από τους έλληνες μικροεπενδυτές. Στην τρέχουσα πάντως συγκυρία προκρίνονται οι τοποθετήσεις σε μετοχές με αμυντικά χαρακτηριστικά, κλεισμένες δουλειές και αναπτυξιακές προοπτικές.
> Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα… της συντεχνιακής λογικής! Στις ρυθμίσεις για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές της ΕΕ σχετικά την ελεύθερη κυκλοφορία υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά δεν εμπίπτουν αυτές που αφορούν τράπεζες, πιστώσεις, ασφαλίσεις, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές. Γιατί άραγε;
> Το μπαλάκι στο Συμβούλιο Εφετών! Τι κι αν έχει δρομολογηθεί προ καιρού Εξεταστική Επιτροπή για τα ομόλογα; Ανακριτής και Εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την προφυλάκιση του Σοφοκλή Πρινιωτάκη της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ σχετικά με την υπόθεση του δομημένου των 280 εκατ. ευρώ.
> Κορόιδα, πάρτε μαθήματα για το πώς γίνονται οι business! Ποιος ο ρόλος των εξωτερικών συμβούλων στην εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα; Ποια η άποψη της νομικής της υπηρεσίας σχετικά με τη χρονική διάρκεια λήξης της «συμφωνίας αποχής» του πωλητή από τα τραπεζικά δρώμενα; Ο Husnu Ozyegin πάντως, ύστερα από μόλις τρία χρόνια, επανήλθε δριμύτερος με την εξαγορά του 95% της Millennium Bank AS.
> Παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να σφυρίζουν πλέον φάουλ, αλλά απευθείας πέναλτι! Δεδομένου ότι το ένα τρίτο των δανείων που έχουν χορηγήσει οι «μανάδες» των ελληνικών τραπεζικών ομίλων στις χώρες της Νέας Ευρώπης έχουν συναφθεί σε ευρώ, η υποτίμηση των τοπικών νομισμάτων επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα του δανειακού τους χαρτοφυλακίου.
> Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται! Επειδή πολλά ακούγονται και ακόμα περισσότερα φημολογούνται σχετικά με τη διαχείριση των διαθεσίμων και της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως θεωρούμε αυτονόητο πως όσες διοικήσεις προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη μεταβατική περίοδο προχωρώντας σε ζημιογόνο εκποίηση χαρτοφυλακίων θα βρεθούν αντιμέτωπες με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.
> Αφού λένε ότι πτωχεύσαμε, γιατί εξακολουθούν να αγοράζουν το χρέος μας; Μήπως επειδή όταν χρωστάς λίγα έχεις εσύ το πρόβλημα, ενώ όταν χρωστάς πολλά το έχουν οι δανειστές σου; Πάντως τα αλλοδαπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τζόγαραν με το κόστος δανεισμού μας δεν είναι μόνο βασικοί διαπραγματευτές των κρατικών μας ομολόγων και ανάδοχοι των κοινοπρακτικών μας εκδόσεων, αλλά κρατούν στα χέρια τους το 80% του χρέους μας. Αν λοιπόν είχαμε παίξει σωστά το χαρτί της παύσης πληρωμών, θα είχαμε κερδίσει πολύ περισσότερα από μια ανέξοδη λεκτική στήριξη…
>Με τις πλάτες του… ψευτοσοσιαλιστή που τα κονόμησε χοντρά επί γαλάζιας διακυβέρνησης! Σε ποια διεύθυνση της ATEbank επιχειρήθηκε μετακόμιση σε νέα χλιδάτα γραφεία; Ναι, αναφερόμαστε σε αυτήν που πλήρωνε τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, την τοποθέτηση σημάνσεων στα καταστήματα, την ανάρτηση αφισών σε ταμπέλες στους δρόμους, τις χορηγίες σε πολιτιστικούς χώρους, τις δεξιώσεις κ.λπ.
> Με τις υπηρεσίες του κράτους, τις εποπτικές αρχές, τους ορκωτούς ελεγκτές και τους λοιπούς θεσμοθετημένους μηχανισμούς σε κατάσταση πλήρους διάλυσης! Είναι δυνατόν μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ να μπορεί να εκδώσει και να πουλήσει στο ευρύ επενδυτικό κοινό ομολογίες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ; Περί της Aspis Capital ο λόγος.
> Μέσω τρίτων, γιατί δεν έχουν τα κότσια να βγουν μπροστά! Είναι δύσκολο να γνωρίζει κάποιος τις θέσεις των ξένων funds, καθώς δανείζονται, πουλάνε και αγοράζουν χωρίς να γνωστοποιούν τις συναλλαγές τους, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνεργάζονται με πιστωτικά ιδρύματα κυρίως στη χρήση των over the counter παραγώγων, οπότε οι κινήσεις τους καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.
> Ούτε ο Δαλάι Λάμα να ήταν! Αν και χρειάστηκαν περίπου πέντε μήνες περισυλλογής από τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να συνθέσει τις νέες διοικήσεις των εποπτευόμενων εταιρειών του, εντούτοις η αυτοσυγκέντρωση δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ως προς το σύνολο των νεοδιορισθέντων… Θα επανέλθουμε με στοιχεία, τουλάχιστον για έναν εξ αυτών, που τυγχάνει να είναι πρώην «αγροτικάριος».
> Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες μας, κοινώς το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα; Αναφερόμαστε σε όλους αυτούς (τράπεζες, εταιρείες αξιολόγησης, επενδυτικούς οίκους κ.λπ.) που έχουν εφεύρει τα «αεριτζίδικα» σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως είναι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τα δικαιώματα αγοράς ή πώλησης, τα ασφάλιστρα έναντι ρίσκου αθέτησης χρέους, τα δομημένα ομόλογα κ.λπ., που δημιουργήθηκαν προκειμένου να γίνουν μοχλός κερδοσκοπίας έναντι οποιασδήποτε υποκείμενης αξίας, όπως οι μετοχές, τα εμπορεύματα, οι δείκτες, τα δάνεια, το συνάλλαγμα.
> Όσο κι αν ήταν αναμενόμενη, όσο κι αν έπεσε στα ψιλά της αρθρογραφίας, εντούτοις αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη ρευστότητα της τράπεζας! Πόσο θα κοστίσει άραγε στην Alpha Bank η υποβάθμιση αφενός των καλυμμένων της ομολόγων από την Standard & Poor’s και αφετέρου των υβριδικών της εκδόσεων από τη Moody’s;
> Δήλωσε «παρών» στις όποιες νομικές εξελίξεις! Ο δικηγόρος κ. Τσιμπανούλης, σε πρόσφατη παρέμβαση-άρθρο του, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ληφθούν «θεσμικά μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με παρέμβαση στις αγορές για την αποκατάσταση των κανόνων fair play και level playing field» και τόνισε την «αναγκαιότητα μιας σοβαρής συζήτησης σε σχέση με την επάρκεια των κανόνων που διέπουν τις αγορές σε θέματα trading και post-trading…». Επειδή όμως η εγχώρια κεφαλαιαγορά είναι μικρή και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως το γραφείο του εν λόγω κυρίου από τη μια συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για τη χρηματιστηριακή νομοθεσία και από την άλλη παρείχε νομική κάλυψη σε ΑΧΕΠΕΥ κατά των επενδυτών.
> Στην πραγματική οικονομία, ό,τι δεν μπορεί να επιβιώσει, αποβάλλεται! Δεν είναι λίγες οι εισηγμένες επιχειρήσεις που, υπό το βάρος της πιστωτικής δυστοκίας και προκειμένου να μειώσουν τον δανεισμό τους, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μη λειτουργικών ακινήτων τους και δρομολογούν τις εκποιήσεις άλλων. Πρόσφατο παράδειγμα η Βιοτέρ, που πούλησε πέντε ακίνητα έναντι 3.200.000 ευρώ.
> Ενός κακού μύρια έπονται! Μήπως η Goldman έχει προχωρήσει στη χρήση δημιουργικής λογιστικής και σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα; Λέτε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα να έχει αποκρύψει τις πραγματικές τους οφειλές, συνδράμοντας έτσι στην εξαπάτηση των επενδυτών αναφορικά με τους πραγματικούς κινδύνους που ενείχαν τα οικονομικά τους στοιχεία;
> Με τους εργαζομένους στον… αέρα! Από τη στιγμή που πληρώνουν ελεγκτική εταιρεία, οικονομικό διευθυντή και προϊσταμένη λογιστηρίου, τότε ποιος ο λόγος της πρόσφατης μετακίνησης τραπεζικού στελέχους με ειδίκευση στα οικονομικά από τη Διεύθυνση Διοίκησης της ΑΤΕbank στη θυγατρική της εταιρεία ATE Leasing; Μήπως επειδή, μετά την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της δεύτερης, αναμένεται συγχώνευση διά απορρόφησης από την πρώτη;
> Το πλιάτσικο δεν θα μπορούσε να γίνει εάν δεν υπήρχε νομική κάλυψη! Οι βασικοί μέτοχοι μιας εισηγμένης επιχείρησης μπορούν όχι μόνο να θέσουν την εταιρεία τους εκτός διαπραγμάτευσης, αλλά και να υποχρεώσουν τη μειοψηφία να πουλήσει τους τίτλους της, και μάλιστα στην τιμή που αυτοί θα ορίσουν. Πρόσφατο παράδειγμα η πρόταση της διοίκησης της Μηχανικής για μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1,54 σε 0,7 ευρώ.
> Όταν η προπαγάνδα των δημοσκόπων αρχίζει να παίρνει μορφή υστερίας! Δεν το ξέρετε, αλλά εμείς οι έλληνες πολίτες έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης, είμαστε ικανοποιημένοι από την καταιγίδα των μέτρων που πλήττουν την επιβίωσή μας, είμαστε ενθουσιασμένοι από την ακρίβεια, θέλουμε σύνταξη στα 67, φορολογία από το πρώτο λεπτό του ευρώ κ.λπ.
> Για τραπεζικές χρηματοδοτήσεις που αφορούν την πράσινη ανάπτυξη σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά, τα ύδατα και οι βιολογικές καλλιέργειες ακούμε, αποτελέσματα όμως δεν βλέπουμε! Με εξαίρεση την Πειραιώς, που φαίνεται να έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα επενδύοντας σε δύσκολους καιρούς σημαντικά κεφάλαια για το καλό του τόπου, τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα, ακόμη και τα κρατικά εποπτευόμενα που υποτίθεται ότι διατηρούν στενούς δεσμούς με το περιβάλλον, την ύπαιθρο, την αγροτιά, έχουν μείνει στα λόγια, έχουν ξεμείνει από ιδέες, έχουν παραιτηθεί του εγχειρήματος… Γιατί άραγε;
> Επεισόδιο έβδομο! ΕΛΑΣ (Ελληνική Αστυνομία) το μεγαλείο σου! Γυναίκα αξιωματικός έλαβε μεσοβδόμαδα, από πρωτόδικο ποινικό δικαστήριο όπου ήταν κατηγορούμενη για ψευδή καταμήνυση, την 5η αναβολή μέσα σε 2,5 χρόνια. Η εκδίκαση της υπόθεσής της, με χρηματοοικονομικό ενδιαφέρον και όχι μόνο, καθορίστηκε εκ νέου για τον Απρίλιο, με ορατό όμως πλέον τον κίνδυνο της παραγραφής της.
> Προσλήφθηκαν επί Χατζηγάκη, νομιμοποιήθηκαν επί Μπατζελή! Η καθυστέρηση της υπουργού να ξηλώσει άμεσα το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ οδήγησε στη μονιμοποίηση των 269 «γαλάζιων» υπαλλήλων, που κάποιους από αυτούς τυγχάνει να είναι «ρουσφέτια» πρώην υπουργών, δημοτικών συμβούλων, κομματαρχών και λοιπών.
> Δεν το λέμε εμείς, αλλά η έρευνα του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας! Περίπου 1,5 φορά ακριβότερα είναι τα μη ανταποδοτικά έργα κοινωνικής υποδομής που υλοποιούνται μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) απ’ ό,τι αν υλοποιούνταν ως δημόσια έργα με δανεισμό του Δημοσίου.
> Πολλά τα οφέλη των εταίρων-φίλων μας από την… ελληνική πτώση του ευρώ! Το ακριβό ευρωπαϊκό νόμισμα έκανε πιο φθηνές τις τιμές των εισαγομένων προϊόντων, λειτουργώντας αρνητικά στις εξαγωγές τους, με αποτέλεσμα το έλλειμμα του εμπορικού τους ισοζυγίου να είναι στα ύψη, επηρεάζοντας έτσι τον παραγωγικό τους τομέα με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις για το σύνολο της οικονομίας και ιδιαίτερα για την απασχόληση.
> Πρόκειται για μια πρωτοπόρο έμπνευση που έχει όλες τις προϋποθέσεις να μεγαλουργήσει αναπαράγοντας την παθογένεια ανάλογων λογικών, που μας είχαν κοστίσει ένα σκασμό λεφτά! Αλαλούμ επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τα μερίσματα στη φορολογική κλίμακα. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί η φορολόγησή τους, αρκετές εταιρείες αναμένεται να οδηγηθούν σε επιστροφή κεφαλαίου ή αγορά ιδίων μετοχών.
> Αναφορικά με την επικείμενη προσφορά βοήθειας στους όμορους δήμους του Πειραιά! Κύριε Ανωμερίτη, αν δεν κάνουμε λάθος, ο ΟΛΠ είναι μια ανώνυμη εισηγμένη εταιρεία, οπότε κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει ερήμην των μετόχων της, ούτε καν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού. Έτσι δεν είναι;
> Το ύψος των προβλέψεων θα καθορίσει εν πολλοίς το επίπεδο της κερδοφορίας, με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρήση να είναι διφορούμενες! Ρίχνουν τον πήχη οι διοικήσεις των τραπεζών, επιδιώκοντας να φέρουν ισορροπία εν όψει επιδείνωσης των συνθηκών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο όμιλος Εμπορικής με διεύρυνση ζημιών 582,6 εκατ. το 2009 από 491,8 το 2008.
> «Η Ελλάδα μας δεν πτώχευσε, απλώς κάποιοι άρπαξαν περισσότερα από αυτά που μπορούσαμε να αντέξουμε ως χώρα»! Κύριε πρωθυπουργέ, αναλογική συμμετοχή δεν σημαίνει να φορολογείς τα επιδόματα των χαμιλόμισθων με τον ίδιο συντελεστή που περικόπτεις τον μισθό των ρετιρέ. Αν πράγματι θέλετε να περικόψετε κάτι, ας μειώσετε τις επιχορηγήσεις των κομμάτων και τις διαφημιστικές καμπάνιες των υπηρεσιών και των οργανισμών που ελέγχονται από το Δημόσιο, καθώς μόνο το 2009 τα πρώτα έλαβαν 150 εκατ. ευρώ και οι δεύτερες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
> «Η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο και ο απλός λαός είναι διατεθειμένος να πολεμήσει»… Αρκεί βέβαια οι πολιτικοί μας να του δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις! Αλήθεια, κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί οι πρώην διοικήσεις του ΟΤΕ, στις οποίες ήσασταν μέλος, δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens, ζημιώνοντας έτσι αφενός τον οργανισμό και αφετέρου το ελληνικό Δημόσιο προς όφελος της γερμανικής εταιρείας;
> Μεταξύ σφύρας και άκμονος! Μπορεί η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Ιανουάριο του 2010 να κατέγραψε μείωση κατά 22,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009, αυτό όμως δεν οφείλεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση και συναλλακτική συμπεριφορά των εμπλεκομένων, αλλά στη δυσκολία με την οποία οι τράπεζες δίνουν πλέον μπλοκ επιταγών.

δΧωρίς σχέδιο, άνευ λογικής, σαν ένα τεράστιο χταπόδι τυλιγμένο γύρω από οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να αποφέρει έσοδα στο κράτος! Τι κι αν ανακοινώθηκε επιτέλους η κλίμακα για τον υπολογισμό του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας; Η σχεδιαζόμενη εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές εξακολουθεί να προβληματίζει την εγχώρια κτηματαγορά, καθώς μεταξύ άλλων θα επιφέρει αναπροσαρμογές 1) στους φόρους μεταβίβασης κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, 2) στον φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων, 3) στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας 4) στο τέλος υπέρ του Ταμείου Νομικών και 5) στα τέλη – εισφορές για την έκδοση οικοδομικών αδειών.

*

δΗ κατηγορηματική διάψευση του κ. Κούτρα της Ελλάκτωρ (ΕΛΤΕΧ, ΑΚΤΩΡ κ.λπ.) αναφορικά με την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο μάς έκανε να αναζητήσουμε τον ορισμό του όρου, προκειμένου ο καθείς να βγάλει τα συμπεράσματά του! Καρτέλ λοιπόν ονομάζεται η ρητή σύμπραξη μεταξύ επιχειρήσεων (κυρίως μεγάλων) δραστηριοποιούμενων στον ίδιο κλάδο, με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού διά κοινής διαμόρφωσης ενιαίας τιμής των προσφερομένων υπηρεσιών ή των προϊόντων τους…
Σας θυμίζει κάτι;

*

δΗ συνταγή του ΔΝΤ επιβάλλεται όταν ο λαός δεν υπερασπίζεται την ελευθερία του και το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, συνεπικουρούμενo από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, αποποιούνται των ιστορικών τoυς ευθυνών προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη ότι τα όποια μέτρα είναι επιταγές τρίτων! Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε βέβαια διαπνέεται από ριζοσπαστικές ιδέες. Άλλωστε ο ρόλος του ως ελεγκτή και τραπεζίτη των κυβερνήσεων, κυρίως των αναπτυσσόμενων χωρών, όπως και οι στενές του σχέσεις με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας, το καθιστούν έναν από τους πλέον συντηρητικούς διεθνείς οργανισμούς.

*

δΚανιβαλιστές της ενημέρωσης, εικονοπλάστες για χάρη των αφεντικών τους, παραπληροφοτητές κατά παραγγελία, καθ’ υπαγόρευση, με το αζημίωτο! Πόσοι από τους δημοσιογράφος του οικονομικού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις για τις οποίες υποτίθεται ότι κάνουν ρεπορτάζ; Πόσοι εξ αυτών «εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια» κατά των ανταγωνιστών των εργοδοτών τους;

*

δΟι «έγκριτοι» της δημοσιογραφίας ξύπνησαν κάπως αργά, ανακαλύπτοντας εδώ και περίπου δεκαπέντε ημέρες, αυτό που εμείς είχαμε αποκαλύψει από τις 29/11/2009 σχετικά με τις λογιστικές αλχημείες που είχε ακολουθήσει η Ελλάδα, με τη βοήθεια της Goldman Sachs, επί κυβερνήσεων «εκσυγχρονιστών»! Σύμφωνα με το τότε άρθρο μας, «μια φορά και έναν καιρό ήταν μια κυβέρνηση που για να καλύψει το υπέρογκο δημόσιο χρέος της χώρας αποφάσισε να κάνει χρήση της δημιουργικής λογιστικής. Δεν διέθετε όμως την απαραίτητη τεχνογνωσία, γι’ αυτό και στράφηκε στους ειδικούς διαπραγματευτές, οι οποίοι με άλλοθι τη διεθνή τους αξιοπιστία, με δέλεαρ τις υπέρογκες αμοιβές και κάνοντας χρήση της μεθόδου των πλασματικών ισοτιμιών, των εργαλείων χρηματοοικονομικής μόχλευσης και των σύνθετων πράξεων, έστησαν ένα τοξικό προϊόν, επιβαρυμένο με μεγάλα κόστη και τεράστια τοκοχρεολύσια, βάσει του οποίου εξαφάνισαν ως διά μαγείας το έλλειμμα». Επειδή όμως τα παραμύθια δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος, ρωτάμε ευθέως τον πρωθυπουργό αν στο πρόσφατο ραντεβού του με την Goldman Sachs, απουσία του ΟΔΔΗΧ, συζητήθηκαν τέτοιου είδους ακραίοι χειρισμοί για το υφιστάμενο δημόσιο χρέος;

*


Σχολιάστε εδώ