Τι πάθανε;

lΤο έργο της απαξίωσης του γοήτρου των αξιωματικών του Στρατού συνεχίζεται.
l «Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το καθεστώς των στρατιωτικών συνταξιούχων πολυτελείας», γράφει οργισμένος, υπεύθυνος κι ενημερωμένος συντάκτης της «Ελευθεροτυπίας».
lΈνας άλλος κραυγάζει από τηλεόρασης: «Γιατί να πηγαίνει στρατηγός στη δεξίωση της Πρωτοχρονιάς στη Λέσχη Ρηγίλλης με κούρσα και να μην πηγαίνω κι εγώ;».
lΈνας τρίτος διαμαρτύρεται (Alpha) για τα έξοδα του κράτους για στολές των αξιωματικών, αγνοώντας ότι τις πληρώνουν οι ίδιοι από τον μισθό τους.
lΟ κ. Καρατζαφέρης καταγγέλλει στη Βουλή παρασπονδίες στρατιωτικών σε δαπάνες επαναπατρισμού αναφερόμενος σε έγγραφο της Ένωσης Απόστρατων, που αυτή το αναφέρει ως ανύπαρκτο!
Οι μισθοί – Τα golden boys των ΕΔ
lΔεν θα παραθέσω μισθολόγιο εν ενεργεία (από το οποίο προκύπτει και ο μισθός «πολυτελείας» απόστρατου). Θα αναφέρω μόνο δύο περιπτώσεις.
– Ένας αντιστράτηγος σωματάρχης ή υπαρχηγός ΓΕΣ λαμβάνει μηνιαίως 3.200 ευρώ (ο αντίστοιχος Γάλλος ή Εγγλέζος περίπου 6.000 ευρώ) και εργάζεται, τουλάχιστον, 16 ώρες το 24ωρο, με φοβερές ευθύνες. Όσα, περίπου, ένας τμηματάρχης της ΔΕΗ ή μέσος υπάλληλος της Βουλής.
– Ο υποστράτηγος διοικητής XVI Μεραρχίας Έβρου ή Διοίκησης Ρόδου (που δεν ξέρω αν βρίσκει ώρες για ύπνο) λαμβάνει 3.000 ευρώ μηνιαίως. Αμφότεροι, δηλαδή, όσο το ένα τρίτο αργόμισθου συμβούλου της ΕΡΤ ή τα δύο τρίτα ενός κομματικού συμβούλου υπουργού. Ας μη συγκρίνουμε με συνδικαλιστή του ΟΛΠ…
lΤο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην προκάλυψη (Έβρος – νησιά) λαμβάνει (εδώ πρέπει να κρατήσετε την αναπνοή σας, γιατί πρόκειται για φοβερό ποσό) 59 ευρώ μηνιαίως ως επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (φορολογήθηκε πρόσφατα κατά 10%) καθώς και 4 ημέρες εκτός έδρας μηνιαίως (105 ευρώ), ενώ τουλάχιστον 10 ημέρες τον μήνα, λόγω ασκήσεων, κοιμούνται μακριά από τα σπίτια τους.
lΠρος τι οι κραυγές; Ποιος τις ενθαρρύνει;
lΕυτυχώς ο κ. Βενιζέλος, που ουδεμία σύγκριση της προσωπικότητάς του και του ενδιαφέροντός του για τις ΕΔ μπορεί να γίνει με τον προκάτοχό του, έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και πρόσφατα δήλωσε: «Το μισθολόγιο των στελεχών είναι το χαμηλότερο στον δημόσιο τομέα. Άρα, θα ήταν πραγματικά άδικο να εστιάζεται κριτική στα στελέχη των ΕΔ που μετατίθενται και ταλαιπωρούνται σε έναν χώρο με υψηλή ευθύνη και διακινδυνεύσεις».
l Να δούμε πώς οι ανησυχίες του κ. υπουργού θα γίνουν πράξη…
Εν τόπω χλοερώ
80 δισ. δρχ.!
lΈπειτα από απόφαση του ΓΕΣ αποσύρονται τα κατάλοιπα του «φοβερού» αντιαεροπορικού συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 30, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αλλά κατάπιε 80 δισ. δρχ. και έναν αρχηγό ΓΕΣ.
lΤο ΑΡΤΕΜΙΣ 30 υπήρξε το μεγάλο φιάσκο που αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε για την εισαγωγή αμφιλεγόμενων ή άχρηστων οπλικών συστημάτων, με τεράστια ζημία άμυνας και οικονομίας.
lΠαρόμοιου τύπου φιάσκο (να πληρώνεις και να μην παίρνεις τίποτα) επαναλήφθηκε με την ανάθεση (με χίλια κόλπα) σε ενταύθα «σοβαρή» βιομηχανία του Συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου Στρατού. Κατεβλήθησαν ως προκαταβολή 80 δισ. δρχ. (το ίδιο νούμερο με το ΑΡΤΕΜΙΣ). Ούτε ευθύνες αναζητήθηκαν ούτε το ποσό προκαταβολής απαιτήθηκε ούτε ρήτρες επεβλήθησαν.
lΌχι μόνο αυτό, αλλά τα πάσης φύσεως λαμόγια «επιτίθενται» σήμερα θρασύτατα στα επιτελεία για να απαιτήσουν άλλες προμήθειες. Έχω άδικο να μιλάω για ανάγκη σύνταξης black list, κ. υπουργέ;
Να γίνω αδιάκριτος;
lΑπό επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου μάθαμε ότι τέως αξιωματικός, μετρ στα ΑΩ, στους υπό ανάκριση ή απαγγελία κατηγορίας για τα ΑΩ TOR-M1 και MAN, εγένετο δεκτός μετά τιμών στη ΓΔΑΕΕ για συζήτηση επί… ΑΩ.
lΚάποια εταιρεία, μάλλον ανύποπτη, μπορεί να τον έχει εκπρόσωπο, αλλά οι απʼ εδώ τι κάνουν; Είναι κακόπιστοι και συκοφάντες όσοι επιμένουν ότι τα κυκλώματα και οι off-shore εταιρείες παραμένουν στο απυρόβλητο…
Προς τον κ. υπουργό
Δικαιοσύνης
lΕξήγγειλε, μετά πυροτεχνημάτων και κωδωνοκρουσιών, 6 αρχές, εξάψαλμο δηλαδή, που θα μας εξασφαλίσουν τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Δεν περιέλαβε καν το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος, που καλύπτει «συναδέλφους».
lΜας δουλεύετε κι εσείς,
κ. υπουργέ;
lΓιατί δεν ζητάτε να πληροφορηθείτε από το Πρωτοδικείο Αθηνών τι έγινε εκείνος ο έρμος ο φάκελος των αντισταθμιστικών TOR-M1, πού έχει καταχωνιαστεί;
lΤον περασμένο Φεβρουάριο η αρμόδια ανακρίτρια κ. Ράικου άφησε να διαρρεύσει ότι «εντός της εβδομάδος γίνονται διώξεις…». Ατιμώρητα κι αυτά τα αθώα παιδιά να μασάνε τα κλοπιμαία και να ζητούν κι άλλα; Μα και του άλλου μεγαλοστελέχους του ΥΕΘΑ, που φέρεται λαβών 500.000 ευρώ στο σκάνδαλο ΜΑΝ, χάθηκε ο φάκελος; Ελάτε, κ. υπουργέ. Αφήστε τις θεωρίες.

***

• Αυτό είναι το έργο των δραστών της διάρρηξης του χρηματοκιβωτίου στο Θέρετρο Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και άρπαξαν 150.000 ευρώ. Αν και
έχουν περάσει πέντε μήνες, οι δράστες παραμένουν άγνωστοι και οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της Μονάδας, αλλά και οι διοικούντες παραμένουν στη θέση τους…
Μήπως, κύριε υπουργέ, θα πρέπει να γίνεται σωστή αξιολόγηση στελεχών για την ικανή και αποτελεσματική διοίκηση Μονάδων, για να μην είναι ξέφραγο αμπέλι;


Σχολιάστε εδώ