ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Αυτό ως… φυσική συνέπεια της ήττας της στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και της μετακίνησης αρκετών εξ αυτών στο «στρατόπεδο» του κ. Σαμαρά μέσα στην αγωνία τους να επιβιώσουν πολιτικά. Παράγοντες της Ρηγίλλης σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα «βάζει ταφόπλακα στις φιλοδοξίες της» για το μέλλον.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες τα στελέχη που πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη είχαν διερευνήσει τις διαθέσεις ενός μεγάλου αριθμού βουλευτών, οπότε και διαπίστωσαν ότι δεν ήσαν αρκετοί εκείνοι που επιθυμούσαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μια εσωκομματική αναμέτρηση. Κατόπιν αυτού, ανέκρουσαν πρύμνα και απέφυγαν την «κόντρα», αντιλαμβανόμενοι ότι θα κατέγραφαν στο… ενεργητικό τους μια ακόμη εσωκομματική ήττα. Με πρόσχημα ότι υποψήφιος δεν θα ήταν ο μάλλον «σκληροπυρηνικός»
Α. Λυκουρέντζος, αλλά ο μετριοπαθής
Κ. Τασούλας, επέλεξαν την τακτική του «στρίβειν διά του αρραβώνος». Μάλιστα σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απουσίαζε στο εξωτερικό, σε επιστολή του σημείωνε ότι αν ήταν στη συνεδρίαση θα υπερψήφιζε τον κ. Τασούλα. Όσο για την υποτιθέμενη «πρόκληση» του Κ. Κιλτίδη, ο οποίος «απαίτησε» η εκλογή του γραμματέα να γίνει με ψηφοφορία κι όχι διά βοής, ήταν περισσότερο για την τιμή των όπλων! Κίνηση που ήταν φυσικά σε γνώση της κ. Μπακογιάννη, δεδομένου ότι ο βουλευτής Κιλκίς θεωρείται από τους πλέον στενούς πολιτικούς φίλους της και έπειτα από δική της προσπάθεια το όνομά του δεν είχε περιληφθεί στο κατηγορητήριο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Πάντως ο κ. Σαμαράς ήταν αποφασισμένος να μη συμβιβαστεί, για τον λόγο αυτό στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά κάλεσε την πλευρά της κ. Μπακογιάννη να αποτρέψει τη διά βοής εκλογή του κ. Τασούλα. Τακτική την οποία θα εφαρμόσει στο εξής σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, χωρίς να μπει στον πειρασμό τήρησης των ισορροπιών. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι μόλις στη Ρηγίλλης πληροφορήθηκαν τη δήλωση του βουλευτή κ. Μπεκίρη περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», συνεργάτης του κ. Σαμαρά επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να ανακαλέσει διαφορετικά κινδύνευε με διαγραφή!
Η απόφαση του κ. Σαμαρά να προκρίνει τελικά την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα δυσαρέστησε τόσο τον κ. Λυκουρέντζο, που μέχρι τις παραμονές θεωρείτο σχεδόν σίγουρος, όσο και τον Γ. Βλάχο που ήθελε να είναι υποψήφιος και ευθέως δηλώνει ότι είναι Καραμανλικός. Ο βουλευτής Αρκαδίας στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του παραδέχεται ότι σχετική υπόσχεση δεν είχε λάβει από τον πρόεδρο του κόμματος, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες την εικόνα αυτή του είχαν δώσει στενοί συνεργάτες του. Μετά την απόφασή του να προτείνει τον κ. Τασούλα, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον κ. Λυκουρέντζο, όσο και με τον κ. Βλάχο, στους οποίους και ανέλυσε το σκεπτικό της επιλογής του.
Κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι ο κ. Λυκουρέντζος θα προταθεί από τη Ρηγίλλης για τη θέση του γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο και οι δύο πλευρές δηλώνουν άγνοια.


Σχολιάστε εδώ