στα ενδότερα των ομάδων

=Τα έφερε έτσι η ζωή και η Καβάλα που πέρασε σε δεύτερη μοίρα η επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Διότι μέχρι να συνέλθει το συμβούλιο ίσως να έχει αποχωρήσει μόνος του ο Νικόλας Πατέρας.
=Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει αντιληφθεί ότι τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή και αν χάσουν οι «πράσινοι» τον εφετινό τίτλο δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει στην
ΠΑΕ. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Πατέρας κινδυνεύει μέχρι το Πάσχα να χάσει και τα αυγά και τα καλάθια.
=Καθημερινή αθλητική εφημερίδα έγραψε την Τρίτη ότι η πορεία του «τριφυλλιού» θα κρίνει πολλές καριέρες. Η πρώτη εξ αυτών είναι του Πατέρα, ο οποίος ετοιμάζεται να παίξει τα ρέστα του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
=Στην επίσκεψή του την περασμένη Τρίτη στην Παιανία έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν θα διστάσει να πάρει κεφάλια για να γλιτώσει το δικό του. Έχει επενδύσει πολλά, άλλωστε, στην παραμονή του στην προεδρία της ΠΑΕ ο Πατέρας και δεν θέλει να φύγει ως ο πλέον αποτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Παναθηναϊκού.
=Διότι αυτός θα ‘ναι ο χαρακτηρισμός που θα τον συνοδεύει εάν χάσει το Πρωτάθλημα, παρά τις επενδύσεις των 170 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια και με τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 8 βαθμούς κατά την είσοδο των ομάδων στον Φεβρουάριο.
=Το θέμα των εξόδων πάγωσε προσωρινά από τους άλλους μετόχους επειδή δεν ήθελαν να κατηγορηθούν ότι έβαζαν εμπόδια στην προσπάθεια της ομάδας να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Αλλά εάν πέσει ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη θέση, αυτόματα θα διογκωθούν οι διαρροές για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Πατέρας τα χρήματα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα υπόλοιπα έσοδα του πολυμετοχικού.
=Το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων», πλέον, εντοπίζεται στον ψυχολογικό τομέα. Είναι ενδεικτικό ότι στις μεταξύ τους συζητήσεις Νιόπλιας και Βαζέχα θεωρούν ότι θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός για να πάρει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο.
=Έλλειμμα πίστης στην επίτευξη του στόχου παρατηρείται και μέσα στα αποδυτήρια. Η εμπιστοσύνη των παικτών στις δυνατότητες της ομάδας χάθηκε μετά την ήττα από την Καβάλα και αν ακολουθήσει αρνητικό αποτέλεσμα και στην Τούμπα, τότε δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση.
=Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει δυσκολότερο πρόγραμμα σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πάρουν τον τίτλο ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας και αυτό το συζητούν πλέον οι παίκτες του «τριφυλλιού».
=Σε εξίσου δύσκολη θέση με τον Πατέρα βρίσκεται και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός έχει συμφωνήσει να επιστρέψει το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετωπίζουν απόψε οι «πράσινοι» σε ένα ντέρμπι που μπορεί να κρίνει τον τίτλο.
=Οι οπαδοί του «Δικέφαλου του Βορρά» ετοιμάζονται να αποδοκιμάσουν έντονα τον Σαλπιγγίδη και από την άλλη οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον περιμένουν στη γωνία εάν η απόδοσή του δεν είναι ανάλογη με εκείνη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το μοναδικό ματς που ο έμπειρος φορ θύμισε τον παίκτη της προηγούμενης διετίας.
=Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Σαλπιγγίδη, τον οποίο περιμένει θερμή υποδοχή στην Τούμπα. Εάν, βέβαια, συμπεριληφθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού, διότι πολλοί υποστήριζαν έως το μεσημέρι της Παρασκευής ότι «τελικά κάτι θα συμβεί και θα μείνει στην Αθήνα».
=Ο Νίκος Νιόπλιας, βέβαια, είχε διευκρινίσει από την Τετάρτη ότι υπολογίζει τον Σαλπιγγίδη και, μάλιστα, ως βασικό για το σημερινό ντέρμπι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, άλλες οι βουλές του εκάστοτε προπονητή και άλλες του παίκτη.
=Εκτός από τον Παναθηναϊκό, αναστάτωση έχει προκληθεί και στους διαιτητές. Είναι ενδεικτικό ότι την προηγούμενη Κυριακή κάποιοι από τους ρέφερι που σφύριξαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έψαχναν να βρουν τι ακριβώς συνέβη με τον Παναγιώτη Βαρούχα και αναζητούσαν τους λόγους της απουσίας του
από την «Αθλητική Κυριακή».
=Μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να εξέφραζαν παράπονα για την κριτική από τον πρόεδρο του ΣΑΔ, αλλά επί της ουσίας τους βοηθούσε η παρουσία του, διότι πολλές φορές έβρισκε κομψό τρόπο για να δικαιολογήσει τα λάθη τους. Ειδικά οι αθηναίοι διαιτητές, για τους οποίους έλεγαν στην πιάτσα ότι απολάμβαναν τη σχετική προστασία του προέδρου τους.
=Οι φήμες για τον Βαρούχα εδώ και δύο εβδομάδες είχαν οργιάσει. Τη μία κυκλοφόρησαν πληροφορίες για προπηλακισμό του και την άλλη ότι του έσπασαν το μαγαζί που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας.
=Η τελευταία φήμη ενδεχομένως να ευσταθεί, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΑΔ άλλαξε πρόσφατα τη τζαμαρία του καταστήματος. Αλλά ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν κάτι προγραμματισμένο.
=Όσο για την απουσία του από την εκπομπή της προηγούμενης Κυριακής, αποδόθηκε αρχικά σε τροφική δηλητηρίαση. Έγραψε, μάλιστα, ένα σχετικό υστερόγραφο παρασκηνιακή στήλη καθημερινής αθλητικής εφημερίδας, που συνέδεσε το περιστατικό με τα… μύδια της Καθαράς Δευτέρας.
=Η αλήθεια, πάντως, είναι διαφορετική. Κάποιες αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι υπήρξαν πιέσεις προς τους συντελεστές της εκπομπής να αλλάξει ο τηλεκριτικός επειδή θεωρούν ότι είχε μια περίεργη προσέγγιση σε ορισμένες αμφισβητούμενες φάσεις.
=Να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό για μια επισήμανση που καταδεικνύει την ψυχολογική πίεση που αισθάνονται οι παίκτες της ομάδας. Στις μεταξύ τους συζητήσεις, οι «πράσινοι» εκφράζουν συχνά πυκνά την αγωνία τους για τις αντιδράσεις των οπαδών εάν διαφανεί η απώλεια του τίτλου.
=Προβλήματα υπάρχουν και στον Αστέρα Τρίπολης. Το ξέσπασμα του Δημήτρη Μπάκου και του Γιάννη Καϋμενάκη για τη στάση του κόσμου στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας επιβεβαιώνει πλήρως τη δυσαρέσκειά τους και τις σκέψεις τους για τη μετακόμιση της ομάδας σε άλλη πόλη.
=Μία από τις σκέψεις που κάνουν οι δύο επιχειρηματίες αφορά τον Παναιτωλικό. Στο Αγρίνιο λατρεύουν τον ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο της πόλης και τον στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις τους.
=Μία άλλη σκέψη έχει να κάνει με την Καλαμάτα. Αλλά κι εκεί φοβούνται μήπως η φθορά στα χρόνια του Γιώργου Γρηγορόπουλου έχει παγώσει οριστικά τους Μεσσήνιους και έτσι επαναληφθεί το φαινόμενο της Τρίπολης.
=Ίσως προστεθεί στις εναλλακτικές επιλογές ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς το τελευταίο διάστημα κορυφώθηκαν οι ενέργειες διαμαρτυρίας για τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Μέχρι και φέιγ βολάν έριξαν άγνωστοι στους δρόμους της πόλης και ουσιαστικά προέτρεπαν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να αποχωρήσει.
=Κάτι που ενδέχεται να συμβεί εάν υποβιβαστεί η ομάδα της Ηπείρου. Σε αυτήν την περίπτωση θα γίνει ελκυστικός ο ΠΑΣ για κάθε σοβαρό επενδυτή, διότι πρόκειται για μαγαζί γωνία με πιστούς οπαδούς που τον ακολουθούν παντού.


Σχολιάστε εδώ