Σκοπεύετε ή όχι να διεκδικήσετε τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις;

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμά μας της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο είναι αδιανόητο να μας λοιδορεί ως κράτος η κ. Μέρκελ για την κακή κατάσταση της οικονομίας μας, τη στιγμή που αυτή οφείλεται εν πολλοίς και στην άρνηση της χώρας της να μας καταβάλει τις πολεμικές επανορθώσεις τις οποίες έχει εκδικάσει στη χώρα μας η Διάσκεψη των Παρισίων, αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το θέμα έφθασε και στη Βουλή, αφού πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Π. Λαφαζάνης, Θ. Δρίτσας, Μ. Κριτσωτάκης, Β. Μουλόπουλος και Λίτσα Αμανατίδου, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης, με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει άμεσα τις οφειλές αυτές από τη Γερμανία.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την οφειλή της, την οποία επιδίκασε στη χώρα μας η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων, αλλά έπαιρνε συνέχεια αναβολές στις καταβολές της, οι οποίες έληξαν το 1995.

Με βάση τα παραπάνω ερωτούν:

• Ποιο είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι;

• Για ποιον λόγο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή κυβέρνηση αυτού του κόμματος δεν δραστηριοποιήθηκαν μέχρι σήμερα;


Σχολιάστε εδώ