Πόλεμο κήρυξε η Ντόρα στον Καραμανλή

Πόλεμο έχει ανοίξει η Ντόρα κατά του ίδιου του Καραμανλή προσωπικά, στον οποίο χρεώνει την ήττα της από τον Σαμαρά, επειδή δεν βγήκε ανοικτά να τη στηρίξει. Και δεν κρύβει την πίκρα της. Και την οργή της. Φθάνοντας στο σημείο να εξομολογείται σε συνομιλητές της τετ α τετ συζήτηση που είχε με τον τέως πρωθυπουργό.
Όπως αυτό που έγραψε ο Γιάννης Πρετεντέρης στο κυριακάτικο κομμάτι του στο «Βήμα», που μέχρι και χθες η κυρία Μπακογιάννη δεν διέψευσε, ούτε αμφισβήτησε:
«Της τηλεφώνησε (ο Καραμανλής) το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου και αυτή του έκλεισε ζοχαδιασμένη το τηλέφωνο με ένα μεγαλοπρεπές ”άντε και γ….”. Θεωρεί ότι της έπαιξε ”άσχημο παιχνίδι”. Και από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει».
Το τηλεφώνημα υπήρξε πράγματι. Το επιβεβαιώνει η άλλη πλευρά. Όπως και ότι ήταν μέσα σε κλίμα απόλυτης ψυχρότητας… Τέτοια όμως φράση πρωτοφανής δεν ειπώθηκε. Κι ούτε ήταν δυνατόν, λένε συνεργάτες του Καραμανλή, να ειπωθεί…
Η Ντόρα είχε την απαίτηση να βγει δημόσια ο Καραμανλής να πάρει το μέρος της στη μάχη της με τον Σαμαρά, αμφισβητώντας τα περί ουδετερότητας, που ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, από τη στιγμή που στενοί συνεργάτες του είχαν ταχθεί με τον αντίπαλό της.
Του τηλεφώνησε μεν, αλλά…
Το ότι είναι σε… διάσταση με τον Καραμανλή η χαμένη της εσωκομματικής αναμέτρησης, που θεωρούσε, ήταν σίγουρη, πως θα έκανε περίπατο, το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής». Στην ερώτηση αν έχει συναντηθεί πρόσφατα με τον κ. Καραμανλή, η απάντησή της ήταν: «Δεν τον έχω δει μετά τις εκλογές».
Ρίχνει βέβαια και το καρφί, όταν ερωτάται αν είναι δυσαρεστημένη από τον Καραμανλή, λέγοντας με νόημα: «Αν είμαι δυσαρεστημένη ή ευχαριστημένη λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει να αξιολογείς, σε επίπεδο καθαρά πολιτικό, ποια είναι -ή ήταν- αντικειμενικά η συμβολή του καθενός από εμάς στις εξελίξεις, ανεξάρτητα από τυχόν καλές ή κακές προθέσεις».
Που σημαίνει ότι δεν ήταν η συμβολή του Καραμανλή στον προσωπικό της αγώνα αυτή που ήθελε…
Καρφώνει και τον Αλογοσκούφη
Δεν αφήνει έξω από το πλάνο των… εχθρών της (πέραν του Σαμαρά και του Καραμανλή πρωτίστως) ούτε τον Αλογοσκούφη, τον οποίο έχει παραλήπτη η φράση της κυρίας Ντόρας:
«Η ονομαζόμενη ήπια προσαρμογή τελικά οδήγησε στη μη λήψη των μέτρων εκείνων που ήταν ζωτικά απαραίτητα για την οικονομία και που τότε, το 2004, η κοινωνία και τα περίμενε και ήταν έτοιμη να τα αποδεχτεί. Αλλά αντί να προχωρήσουμε τολμηρά και σε φιλελεύθερη κατεύθυνση, συνήθως διαχειριζόμασταν το αποκαλούμενο ”πολιτικό κόστος”».


Σχολιάστε εδώ