ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

3Το ότι ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει αναχθεί τα τελευταία χρόνια σε μορφή του ιδεολογικού χώρου της σύμπλευσης σοσιαλιστών με φιλελεύθερους είναι γνωστό. Αυτό που δεν περιμέναμε από τον, πάλαι ποτέ αριστερό, Μίμη ήταν μια ευθεία αναφορά στους μισθωτούς ως τον βασικό άξονα «διάσωσης» της χώρας από τη χρεοκοπία!
Σε συνέντευξη του Μίμη Ανδρουλάκη στην Αννίτα Στιβακτάκη για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», διαβάζουμε: «Έχουμε πόλεμο, και κάθε κοινωνική τάξη, κάθε άτομο, κάθε οικογένεια πρέπει να προσφέρει τώρα κάτι, με αναλογικότητα και δικαιοσύνη, για να μη χάσει αύριο το πολλαπλάσιο. Αν χρεοκοπήσουμε, οι πρώτοι χαμένοι θα είναι οι μισθωτοί.
Οι κινητοποιήσεις πρέπει να οδηγήσουν στη συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού μετώπου για τη σωτηρία της Ελλάδας με ριζικές αλλαγές και δικαιοσύνη». Ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε την αριστερή λογική σε αυτή την άποψη ή φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές ιδεολογικοποιούν μια πολιτική που τους επιβάλλεται από την ΕΕ…

3 Κάποιοι στη Ρηγίλλης έχουν εξοργιστεί από τη στάση του πρωθυπουργού και των συνεργατών του απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Πιέζουν μάλιστα τον Αντώνη κάποιοι συνεργάτες του να δει ότι ο Γιώργος παίζει «διπλό» παιχνίδι. Πρώτο γεγονός που τους θύμωσε ήταν ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο μέτρων για την οικονομία στο διάγγελμά του, λίγες μόνο ώρες μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο δεν είχε αναφέρει κανένα από τα συγκεκριμένα μέτρα.
Το δεύτερο γεγονός ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τον Γιώργο Καρατζαφέρη αμέσως μετά τον Αντώνη Σαμαρά, μέσα στην εβδομάδα.
Μάλιστα ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνοντας μια από τις γνωστές του «κωλοτούμπες», δήλωσε ότι προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση για εθνικούς λόγους, όταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες ζητούσε από τη ΝΔ να ρίξουν την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό!
Φαίνεται πάντως ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και συνεννοήσεις μεταξύ Μαξίμου και Καλλιρρόης. Αυτό που δεν ξέρουν στη ΝΔ είναι ότι, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δεν ζήτησε –ακριβώς– ο Γιώργος Καρατζαφέρης από δική του πρωτοβουλία το ραντεβού, αλλά παρακινήθηκε από κυβερνητικό στέλεχος!


Σχολιάστε εδώ