Πήρε παράταση…

Το στέλεχος της ΓΣΕΕ (και της ΔΑΚΕ) Αντ. Μπιρμπίλης είναι ο πρώτος συνδικαλιστής που ζήτησε και έλαβε άδεια παράτασης του εργασιακού συνδικαλιστικού του βίου από τη διοίκηση του ΟΤΕ.
Ο κ. Μπιρμπίλης είναι γραμματέας της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΝΕ / ΟΤΕ) και ένας από τους υποψήφιους της ΔΑΚΕ για ανάληψη της θέσης του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ εφόσον η παράταξη κατά το συνέδριο της ΓΣΕΕ παραμείνει δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη.
Ο κ. Μπιρμπίλης ύστερα από μια 35ετία στον ΟΤΕ επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί φέτος. Όμως το γενικότερο θεσμικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται για δυνατότητα παραμονής επιπλέον χρόνων στη δουλειά και με βάση τον ν. 3655/08, ευνόησε να γίνει αποδεκτό το αίτημα του γνωστού συνδικαλιστή, έστω και «κουτσουρεμένο». Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μπιρμπίλης ζήτησε να παραμείνει επιπλέον δύο χρόνια στον ΟΤΕ και του δόθηκαν 12 μήνες.
Είναι άγνωστο, προς το παρόν, αν ανάλογες αιτήσεις συνδικαλιστών θα γίνονται αδιακρίτως δεκτές από τις διοικήσεις των Οργανισμών ή θα μπορούν να επιλέξουν με δικά τους κριτήρια ποιοι θα παραμένουν ή θα φεύγουν. Αν ισχύσει η δεύτερη περίπτωση, είναι εύλογος ο κίνδυνος που ελλοχεύει…
Η παραμονή του κ. Μπιρμπίλη στον ΟΤΕ ίσως βοηθήσει και στην «εξιχνίαση» ενός φαινομένου που σύμφωνα με καταγγελίες παρατηρείται προσφάτως στη Βόρεια Ελλάδα. Η θυγατρική «ΟΤΕPlus» να προσλαμβάνει παιδιά συνδικαλιστών και μάλιστα ΔΑΚιτών στα υποκαταστήματα και τις υπηρεσίες της.


Σχολιάστε εδώ