ο Δαίμονας των δημαρχείων

Δήλωσε μάλιστα ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την άλλη τετραετία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τέσσερα χρόνια δεν είναι αρκετά» για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πόλη.
QQQ Μείον έναν δημοτικό σύμβουλο μετράει η ομάδα του δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου μετά την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου της πλειοψηφίας Βασίλη Ντούρου. Όπως λέει, η απόφασή του προήλθε από την «εγκατάλειψη εκ μέρους του Δήμου του Κάτω Χαλανδρίου σε καθαριότητα, δρόμους, πεζοδρόμια». Από τη μεριά του ο δήμαρχος Γ. Ζαφειρόπουλος σχολίασε ως εξής την εξέλιξη: «Επειδή στον κ. Ντούρο, όπως και σε όλους τους συνεργάτες μου, χρωστάω πολλά, σέβομαι απόλυτα την απόφασή του και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τη στήριξη του συνδυασμού όλα αυτά τα χρόνια».
QQQ Να διατηρήσει τον τίτλο που
έχει σήμερα η Περιφέρεια Αθηνών – Πειραιώς και να μη μετονομασθεί σε Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα επέλθουν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», προτείνει ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και κοινοποίησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.
Αιτιολογώντας την πρότασή του, ο νομάρχης Αθηνών αναφέρει:
«Το όνομα της Αθήνας είναι αυτό που χρησιμοποιείται διεθνώς προκειμένου να προσδιοριστεί τοπογραφικά η συγκεκριμένη περιοχή και αυτή η ονομασία κουβαλά μια τεράστια ιστορία χιλιάδων ετών. Κανείς στο εξωτερικό ή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζοντάς την ως Αττική, αλλά ως Αθήνα. Προτείνω η ονομασία αυτή να διατηρηθεί και στο νέο σχήμα, ως Περιφέρεια Αθηνών – Πειραιώς, και να μην προτιμηθεί ο ”άχρωμος” και ουδέτερος όρος ”Περιφέρεια Αττικής”, που δεν έχει κανένα ιστορικό και κοινωνικό έρεισμα. Η αναγκαιότητα διατήρησης του ονόματος της Αθήνας στο νέο διοικητικό σχήμα είναι προφανής, ιδίως για λόγους τουριστικούς και εμπορικούς, καθώς αυτή είναι η καθιερωμένη ονομασία σε όλες τις επαγγελματικές, τις εμπορικές, τις πολιτιστικές και τις καθημερινές συναλλαγές».
QQQ Την έντονη αντίθεσή τους για τις επιθέσεις που δέχονται από τα ΜΜΕ εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου των Ενεργών και Διατελεσάντων Δημάρχων και Κοινοταρχών Αττικής με σχετική ανακοίνωση-διαμαρτυρία τους, στην οποία υπογραμμίζουν:
«Δεν αμφισβητούμε το γεγονός ότι και στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπάρχουν κάποια φαινόμενα διαφθοράς τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τις επίσημες έρευνες, και μικρότερης έκτασης και μικρότερης κλίμακας είναι από τα αντίστοιχα που εντοπίζονται σε άλλους χώρους (ΜΜΕ, Δημόσιο, Δικαιοσύνη κ.λπ.). Το μικρό αυτό ποσοστό φαινομένων κακοδιοίκησης δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να καταδικάζει συλλήβδην όλους τους δημάρχους και να απαξιώνει συνολικά τους ΟΤΑ, που αποτελούν τον πλησιέστερο σύγχρονο δημοκρατικό θεσμό στους πολίτες.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και του συνόλου των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης εργάζεται με ευσυνειδησία για την τοπική κοινωνία, από την οποία εκλέγεται, την οποία με αυταπάρνηση υπηρετεί και από την οποία καθημερινά ελέγχεται».
Ο σύλλογος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θα συναντηθεί με τα ΔΣ του ΕΣΡ και της ΕΣΗΕΑ για να ζητήσει την παρέμβασή τους προκειμένου να προστατευθεί το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και όλων των δημάρχων, των προέδρων κοινοτήτων και των υπόλοιπων αιρετών από τις «επιθέσεις» των ΜΜΕ που δεν έχουν κάποια ουσιαστικά αίτια και δημιουργούν λανθασμένες και άδικες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.
QQQ Για αδιαφορία καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Περιστερίου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και 12ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου, καθώς ενώ την έχουν ενημερώσει επανειλημμένα για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο σχολεία, δεν πήρε κανένα μέτρο για να τη βελτιώσει. Έτσι τον τελευταίο χρόνο, μέσα σε έναν μήνα, τα σχολεία πλημμύρισαν γιατί δεν λειτούργησαν σωστά οι αποχετεύσεις και επιπλέον γέμισαν και βοθρολύματα!
Οι δύο σύλλογοι αναγκάστηκαν και έκλεισαν τα σχολεία για δύο ημέρες για να προστατευτεί η υγεία των μαθητών, αλλά έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Γι’ αυτό ζητούν από τον δήμο να ενεργοποιηθεί για να μην ξαναπάθουν και φέτος τα ίδια.
QQQ Όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι της οδού Μενελάου στην Αμφιθέα, εδώ κι έναν μήνα κάποια σωλήνα της ΕΥΔΑΠ σπάει και ο δρόμος πλημμυρίζει. Μέχρι στιγμής έχει σπάσει τρεις φορές και προχθές έσπασε και τέταρτη. Ενώ τις προηγούμενες φορές τα συνεργεία της εταιρείας πήγαιναν και αποκαθιστούσαν τη βλάβη, τώρα το νερό τρέχει αδιάκοπα από την Παρασκευή, χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς, παρόλο που οι κάτοικοι ενημέρωσαν την εταιρεία.
Τι συμβαίνει άραγε; Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Μήπως είδαν οι αρμόδιοι τις πλημμύρες στον Έβρο και υπέθεσαν ότι έχουμε νερό για πέταμα;

***

Άκουσα ότι έχει μπλοκάρει η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προμήθεια κάδων απορριμμάτων αξίας 60.000.000 ευρώ (να λεφτά που υπάρχουν, Γιώργο).
Οι λόγοι είναι ότι υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία του διαγωνισμού και με την εγγυητική επιστολή.
Είναι έτσι,
δήμαρχε;


Σχολιάστε εδώ