Οι 19 από τους 22 είναι μηχανικοί!

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε τους επικεφαλής σε φορείς που το ίδιο εποπτεύει (ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κ.λπ.) ή έχει συναρμοδιότητα (ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΟΕΚ κ.λπ.).
Κατʼ αρχάς πρέπει να παρατηρήσουμε ότι μιλάμε για τον θρίαμβο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς οι δεκαεννέα από τους είκοσι δύο προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους είναι μηχανικοί!
Όμως δημιουργείται μείζον θέμα ανακολουθίας της κυβέρνησης σχετικά με τα θέματα διαφάνειας, καθώς οι ανακοινώσεις αναφέρουν ότι διορίστηκαν ήδη διοικητικά συμβούλια σε αυτούς τους φορείς, αλλά δεν αναφέρονται πουθενά τα ονόματά τους!
Βέβαια με μια κουτοπόνηρη κίνηση το υπουργείο έδωσε μαζικά τα ονόματα στη δημοσιότητα, ώστε να ψάξουν όλοι τους επικεφαλής αλλά να μην αναρωτηθούν για τα διοικητικά συμβούλια, όπου συνήθως βολεύονται (παγίως…) οι ημέτεροι!
Αν θυμόμαστε καλά (που θυμόμαστε…), ήταν ρητή δέσμευση της κυβέρνησης η διαφάνεια! Επίσης αν θυμόμαστε καλά (που θυμόμαστε…), οι θέσεις είχαν προκηρυχθεί μέσω της ανοιχτής διαδικασίας του opengov.gr. Τι συνέβη, κύριε Ρέππα; Για ποιον λόγο υπάρχει αυτό το πισωγύρισμα; Φοβάστε μήπως τα ΜΜΕ και οι πολίτες ψάξουν το ποιόν των διορισθέντων ή φοβάστε τις αντιδράσεις κάποιων κομμένων που είναι πιο αξιόλογοι από τους διορισθέντες; Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η διαφάνεια και η ανοιχτή διακυβέρνηση περνούν σιγά σιγά στα αζήτητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ