Καθεστώς στενής επιτήρησης

Το κλιμάκιο αυτό θα κάνει κάθε μήνα εισήγηση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Τη «σκυτάλη» θα παίρνουν στη συνέχεια οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα προχωρούν με βάση τα πορίσματα του κλιμακίου σε τριμηνιαία ανασκόπηση της κατάστασης από τον Ιούνιο.
Για κάθε απόκλιση που θα διαπιστώνουν στο δημόσιο έλλειμμα σε σχέση με τους στόχους θα απαιτούν από την κυβέρνηση διορθωτικά μέτρα και για κάθε καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις θα ζητούν επιτάχυνση της διαδικασίας.
Δηλαδή, σε λίγες μέρες θα εμφανισθούν οι ελεγκτές των Βρυξελλών με τις πολυτελείς τσάντες και τα laptops στους ώμους, αλλά και τη διαμονή τους στο πολυτελές ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ» και το πιθανότερο που θα πράξουν είναι να μην αρκεσθούν σε αριθμητικά δεδομένα-στατιστικά στοιχεία, αλλά να προχωρήσουν και σε παρατηρήσεις πέραν των αρμοδιοτήτων τους, όπως έπραξαν και κατά την επίσκεψή τους τον προηγούμενο μήνα (Ιανουάριο 2010).
Οι ανεμοπαρμένοι αυτοί τριανταπεντάρηδες –golden boys– των Βρυξελλών, με τη φόρα που έχουν πάρει, ενδεχομένως να επιπλήξουν και τον υπουργό μας επί των Οικονομικών, ως παιδονόμοι του παλαιού καιρού, γιατί οι πολυθρόνες του γραφείου του είναι δερμάτινες.
Σε αυτούς όμως τους επιτηρητές –supervisors– και τους ΜΠΟΣΗΔΕΣ των Βρυξελλών, που φαίνεται να πίστεψαν ότι η Ελλάδα δεν είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ενδεχομένως να είναι ένα μικρό προτεκτοράτο της, εμείς είμαστε εκείνοι που τους δώσαμε αυτό το δικαίωμα, ώστε στις συνεδριάσεις τους να επιβάλλουν στον έλληνα πρωθυπουργό να εξέρχεται της αιθούσης, δίκην εντολής πάλαι ποτέ δασκάλου προς κακό και απείθαρχο μαθητή, προκειμένου να αποφασίσουν χωρίς αυτόν, αλλά για αυτόν και τη χώρα του.
Στις δύσκολες αυτές ημέρες για τη χώρα μας, αν ζούσε ο μεγάλος έλλην πολιτικός ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ θα μας έλεγε το αλησμόνητο εκείνο απόφθεγμα «τις πταίει» και το πιθανότερο θα ήταν να δώσει λύσεις και θαρραλέες, αλλά και απαραίτητες.
Κύριοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης τα κάνατε μούσκεμα και τώρα καλείται ο ελληνικός λαός, του οποίου το 25% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας να πληρώσει το σπασμένο μάρμαρο.
Αλόγιστα χρεώνατε τη χώρα και χωρίς πλαφόν επί του ΑΕΠ, ενώ γνωρίζατε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης τηρούν αυτό το πλαφόν με θρησκευτική ευλάβεια (60%, 65% και 70% μόνο μία χώρα), για να βρεθούμε σήμερα με χρέος στο 120% επί του ΑΕΠ και με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω απʼ το κεφάλι μας.
Αφήσατε αλόγιστα τις συνδικαλιστικές συντεχνίες στο Δημόσιο να κυβερνούν αντί να μας κυβερνάτε εσείς διά των νόμων.
Μιλούσατε μεν για μεταρρυθμίσεις και περνούσατε απαρατήρητη τη διαφθορά, ενώ γνωρίζατε ότι η διαφθορά αποτελεί ογκώδες εμπόδιο για τις μεταρρυθμίσεις.
Ψηφοθηρικά σκεπτόμενοι, ποτέ δεν θελήσατε να επιβάλετε την αύξηση της παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα, ενώ η χαλαρότητα και η οκνηρία είχαν αναγορευθεί σε μεγάλο προσόν.
Υπήρξαν μάλιστα πολυάριθμες περιπτώσεις που οι συνδικαλιστικές συντεχνίες επτά ωρών εργασία την ολοκλήρωναν σε επτά μήνες και επιβληθείσες ποινές σε κάκιστους υπαλλήλους τις διέγραφαν με ελαφρά συνείδηση, αρκεί να μη δυσαρεστούσαν τον υποτιθέμενο συνάδελφο… του οποίου βέβαια η διαγραφή ποινών τον αποθράσυνε περισσότερο.
Και τώρα όλοι εμείς με τη σειρά μας λέμε:
Κύριοι πολιτικοί, υπό καθεστώς στενής επιτήρησης ΠΟΡΕΥΘΕΙΤΕ και εσείς φίλοι συμπολίτες ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. Το είπε ο ποιητής και όλοι εμείς υπερθεματίζουμε.


Σχολιάστε εδώ