Κάτω στον Πειραιά

Δηλαδή στον ίδιο όροφο, την ίδια πολυκατοικία, αλλά σε άλλο γραφείο. Το νέο γραφείο όμως είναι φθηνότερο γιατί δεν «βλέπει» στην πλατεία Βενιζέλου αλλά στην Αλκιβιάδου.
// Πάντως οι νεοδημοκράτες στον Πειραιά «σφάζονται». Ο Β. Μιχαλολιάκος προσπαθεί να κάνει τον… πυροσβέστη, αλλά αν δεν «τραβήξει» κανένα αυτί δεν θα πετύχει τίποτα. Δευτεροκλασάτα στελέχη της παράταξης τα έχουν βάλει ανοιχτά με δημοτικούς συμβούλους (σ.σ.: με τη… βοήθεια και τη στήριξη ποιων άραγε;) και σε λίγο θα έχουμε… οδομαχίες! Όσοι πιστεύουν ότι η ΝΔ θα έχει τύχη στις δημοτικές εκλογές με αυτό το κλίμα, αλλά και με τον Πέτρο Μαντούβαλο να δηλώνει παρών σε κάθε περίπτωση, μάλλον βρίσκονται… σε άλλο γήπεδο. Ή, καλύτερα, σε άλλη… αρένα…
// Επιτυχημένες ήταν οι εκδηλώσεις που έγιναν στον Πειραιά την Καθαρά Δευτέρα. Ιδιαίτερα εκείνες στις πλαζ της Φρεαττύδας και της Πειραϊκής. Πολύς κόσμος και πολλοί επισκέπτες συνέρρευσαν στην πόλη και τα μαγαζιά, ύστερα από πολύ καιρό, έκαναν… Ανάσταση αντί Σαρακοστή! Όμως πολύ φοβόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει. Γιατί όσοι είχαν παρκάρει τα ΙΧ τους στο Μικρολίμανο, στην ακτή Θεμιστοκλέους, στη Ζέα και στη Φρεαττύδα για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να πιουν ένα ούζο στην παραλία, όταν γύρισαν να τα πάρουν είδαν ότι δεν είχαν… πινακίδες. Η Τροχαία Πειραιά βρήκε την ημέρα για να κάνει… σαφάρι πινακίδων, με αποτέλεσμα όσοι τόλμησαν να πάνε… παραλία να το πληρώσουν ακριβά! Το χειρότερο όμως είναι ότι βρέθηκαν στην πόλη μας για τα Κούλουμα και άνθρωποι από την επαρχία, οι οποίοι δεν είχαν μετά αυτοκίνητο για να επιστρέψουν!
Κατανοούμε την καλή προαίρεση της Τροχαίας και πολλές φορές έχουμε επαινέσει το έργο της. Ωστόσο το να βγουν οι τροχονόμοι μια μέρα γιορτής, που δεν λειτουργούν τα μαγαζιά και δεν υπάρχει, αντικειμενικά, πρόβλημα αν δημιουργηθεί κάποια κυκλοφοριακή δυσχέρεια από τα παρκαρισμένα ΙΧ, δεν νομίζουμε ότι είναι και ό,τι καλύτερο. Από την άποψη πως όσοι βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στον Πειραιά και έζησαν αυτήν την… περιπέτεια, δύσκολα θα ξανάρθουν στην πόλη μας. Και η ζημιά όχι μόνο η οικονομική είναι αυταπόδεικτη.
// Ακόμα μία ευχάριστη έκπληξη μας έκανε ο προϊστάμενος του ναού Αγίων Αναργύρων Καλλίπολης Χρυσόστομος Καράμπελας, ο οποίος επιτελεί σημαντικό έργο για το οποίο έχουμε ξαναγράψει. Πρόκειται για την έκδοση του βιβλίου του «Εκκλησία και κόσμος» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αγαθός Λόγος. Στις 198 σελίδες του βιβλίου με το βαθύτατο θεολογικό και πνευματικό περιεχόμενο ο αναγνώστης βρίσκει απαντήσεις σε όλα τα σύγχρονα φιλοσοφικά ερωτήματα ενώ υπάρχουν κεφάλαια για την εκκοσμίκευση και την αγιότητα, για τις αιρέσεις και για την εκκλησιαστική παράδοση.
Ο συγγραφέας, με απλή και κατανοητή γλώσσα, δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει τις μεγάλες αλήθειες, την Ορθοδοξία και τα νοήματα της πίστης μας, ενώ κάνει και μια ιστορική αναδρομή από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι η πρώτη συγγραφική προσπάθεια του πατέρα Χρυσόστομου και ευχόμαστε να έχει συνέχεια.
// Πάνω από 180 στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήραν μέρος στο νομαρχιακό συμβούλιο της Βʼ Πειραιά που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δημαρχείο Δραπετσώνας. Θέμα της συνεδρίασης το σχέδιο «Καλλικράτης», ενώ εισηγητής ήταν ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας. Παρέστη επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης. Εισηγήσεις έκαναν ο πρόεδρος της ΝΕ
ΠΑΣΟΚ Βʼ Πειραιά Β. Αλαΐσκας και ο υπεύθυνος ΤΑ του ΠΑΣΟΚ στην ίδια περιφέρεια Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.
Οι εισηγήσεις κινήθηκαν στο πλαίσιο ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης χωρίς δημαρχοκεντρικό χαρακτήρα, ενώ η πρόταση που κατατέθηκε ήταν πως θα πρέπει να καθιερωθεί όριο παραμονής δύο τετραετιών στο αξίωμα του δημάρχου ή του περιφερειάρχη.
// Ποιος μεγαλόψυχος θεσμικός παράγοντας του Πειραιά μπλοκάρει μεγάλη επένδυση στην πόλη στον χώρο της υγείας, που θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, για να εξυπηρετήσει μονοπωλιακά συμφέροντα;
// Και οι γιατροί του Πειραιά θα πάρουν μέρος στην απεργία της Τετάρτης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να απεργήσουν, τονίζοντας: «Δεν θα ανεχθούμε τη στοχοποίηση της ιατρικής κοινότητας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την καταστρατήγηση κεκτημένων δικαιωμάτων που αφορούν μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Απεναντίας ζητάμε τη βελτίωσή τους, κάτι το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».
// Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Καλή Μέρα Κερατσίνι» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον δήμαρχο Φ. Μελά ότι επιτρέπει σε ιδιωτικά ταξιδιωτικά πρακτορεία να διαφημίζονται στους χώρους των ΚΑΠΗ, με αποτέλεσμα τα μέλη που συγκεντρώνονται να νομίζουν ότι οι εκδρομές που διοργανώνουν τα γραφεία αυτά γίνονται σε συνεργασία με τον δήμο! Μάλιστα, όταν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Κίνηση «Καλή Μέρα Κερατσίνι» ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία αν θα πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικές διαφημίσεις στα ΚΑΠΗ, η πλειοψηφία δεν δέχθηκε, με αποτέλεσμα οι διαφημιστικές αφίσες να… γράφουν τη δική τους ιστορία στους τοίχους των ΚΑΠΗ Κερατσινίου…
// Τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, που θα συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας στην περιφέρεια του Πειραιά, κατέθεσε ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου εν όψει της συνεδρίασης του κυβερνητικού οργάνου που θα ασχοληθεί με τους τρόπους ανάπτυξης της περιοχής. Οι σημαντικότερες από τις προτάσεις αυτές είναι:
– Επέκταση της ήδη οριοθετημένης περιοχής κατά περίπου 500 στρέμματα.
– Έγκριση εγκατάστασης και νέων δραστηριοτήτων πέραν των μέχρι σήμερα επιτρεπόμενων, που θα υποστηρίζουν και θα διευρύνουν τις σημερινές λειτουργίες.
– Επανεκτίμηση των λειτουργιών και χρήσεων γης περί τον άξονα της λεωφόρου Σχιστού (Εθνικής Αντίστασης). Η λεωφόρος Σχιστού αποτελεί τον βασικό κορμό στη λειτουργία του ευρύτερου Πειραιά και είναι η κύρια πύλη του Πειραιά, συνδέοντας το επιβατικό και εμπορικό Λιμάνι Πειραιά – Κερατσινίου – Περάματος με τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ και Θριάσιο.
// Μια που μιλάμε όμως για τη λεωφόρο Σχιστού, να παραθέσουμε αυτούσιο το σχόλιο που έστειλε φίλος της στήλης, ο οποίος διαμαρτύρεται για το… χάλι της:
«Τρομερή βρωμιά και μπόχα και άπειρα σκουπίδια είναι τα στοιχεία που μας καλωσορίζουν κάθε πρωί όλους εμάς που χρησιμοποιούμε τον δρόμο του Σχιστού για να μεταβούμε στις εργασίες μας. Παράλληλα με τον δρόμο είναι παρατεταγμένα κάθε λογής μπάζα που μας κάνουν παρέα καθώς διερχόμαστε σημειωτόν και υπομονετικά. Τόσα χρόνια ανοχής και υπομονής παρακολουθούμε να ρυπαίνουν το όμορφο δάσος μας οι κάθε λογής θρασύδειλοι που εκμεταλλεύονται τους εκάστοτε άρχοντες (κι εγώ δεν καταλαβαίνω πώς).
Εμείς τα αιώνια θύματα που παρακολουθούμε, κατακρίνουμε και ελπίζουμε ότι κάποτε θα παρέμβουν οι ανίκητοι μηχανισμοί του κράτους μας και θα πάρουμε τα παιδιά μας να πάμε να παίξουμε στην εξοχή κοντά στα σπίτια μας».
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι, όπως είχε γράψει η στήλη, ο
ΠΕΣΥΔΑΠ είχε καλέσει το
ΥΠΕΧΩΔΕ, που είναι αρμόδιο για τη συντήρηση και τη διαχείριση του δρόμου, να κάνει κάτι για να περιοριστεί το κακό. Πράγματι ο τότε υπουργός Γ. Σουφλιάς είχε στείλει συνεργεία που είχαν «μαζέψει» αρκετά τον δρόμο. Από τότε ουδείς ξανασχολήθηκε και φτάσαμε στο σημερινό θέαμα που δεν τιμά κανέναν!
// Μέλος της επιτροπής Πολιτική Εδαφικής Συνοχής (COTER) και της επιτροπής Φυσικοί Πόροι (ΝΑΤ) της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκλέχθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού Υπερνομαρχία Δράσης Αθηνών – Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ευρωπαϊκής Ένωσης Σπύρος Σπυρίδων στην 83η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΤΠ). Οι αρμοδιότητες της επιτροπής Πολιτική Εδαφικής Συνοχής είναι η οικονομική, η κοινωνική και η εδαφική συνοχή, η χωροταξία, η αστική πολιτική, οι μεταφορές και η βιώσιμη και συνεκτική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Οι αρμοδιότητες της νεοσύστατης επιτροπής Φυσικοί Πόροι είναι η αγροτική ανάπτυξη, η αλιεία, η παραγωγή ειδών διατροφής, η θαλάσσια πολιτική, η βιοποικιλότητα, η δασοκομία, η πολιτική προστασία και ο τουρισμός.


Σχολιάστε εδώ