Ζητείται… απόρρητο στον ΟΤΕ

Η διοίκηση του
ΟΤΕ, με την ανοχή ίσως και της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΟΜΕ – ΟΤΕ / ΠΕΤ – ΟΤΕ), αγνοεί απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ενώ οι αρμόδιοι παράγοντες των υπουργείων Μεταφορών και Εργασίας εμφανίζονται να μην έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει ακριβώς.
Πρόκειται για 500-600 ενοικιαζόμενους εργαζομένους από την OTEplus που ανήκουν στο τεχνικό προσωπικό, είναι συνδικαλισμένοι, αλλά όχι μονιμοποιημένοι. Οι συμβασιούχοι αυτοί τεχνικοί έχουν πρόσβαση στα ΚΑΦΑΟ, στα σπίτια μας, σε εταιρείες κ.λπ. Η διοίκηση του ΟΤΕ υποστηρίζει πως «εργάζονται υπό τις οδηγίες και την εποπτεία στελεχών του ΟΤΕ και σε μερικές απλές περιπτώσεις νέων συνδέσεων ή ατομικών βλαβών και μόνο μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα», διευκρινίζοντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις «αν χρειαστεί, τους δίνονται μεμονωμένα στοιχεία δικτύου για τους συγκεκριμένους πελάτες».
Η ΑΔΑΕ απαντά και κοινοποιεί προς τη διοίκηση του ΟΤΕ ότι ουσιαστικά είναι παράνομο οι συμβασιούχοι αυτοί να χρησιμοποιούνται «σε απλές περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα». Όμως, παρά τη γνωμάτευση αυτή της ΑΔΑΕ, τίποτα δεν έχει αλλάξει για το προσωπικό της εταιρείας OTEplus, που εξακολουθεί να αναλαμβάνει «απλές περιπτώσεις». Για την ελαχιστοποίηση κάθε κινδύνου διαρροών, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ ζητά τη μονιμοποίηση των ενοικιαζομένων, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την εισαγωγή αυτού του απαράδεκτου θεσμού σε έναν Οργανισμό όπως ο ΟΤΕ.
Πάντως παρά τις εξηγήσεις της διοίκησης του Οργανισμού ότι οι συμβασιούχοι αυτοί αναλαμβάνουν «απλές περιπτώσεις» (στην
ΑΔΑΕ απάντησε ο γενικός διευθυντής ρυθμιστικών θεμάτων Κ. Πλούμπης), οι συμβάσεις που υπογράφουν άλλα «προδίδουν», καθώς μεταξύ άλλων δεσμεύουν το συγκεκριμένο προσωπικό: «Να μην παραχωρήσει ποτέ, κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης ή και μετά, σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε εμπιστευτική πληροφορία ή επαγγελματικά μυστικά της εταιρείας ή κάποιου πελάτη ή συνεργάτη της».
Συνεπώς οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν πρόσβαση σε στοιχεία ή πληροφορίες ιδιωτών ή εταιρειών.


Σχολιάστε εδώ