Επιστημονική εκδήλωση για τον Στ. Ματθία

Στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του
Αρείου Πάγου ε.τ. Στέφανου Ματθία ήταν αφιερωμένη η επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Δικαιοσύνη και πολίτης» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 του μήνα στο Μέγαρο Μουσικής και διοργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών. Εισηγητές ήταν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Τάκης Πικραμένος, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος Κούρτης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Βασίλειος Σκουρής και ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης. Τον συντονισμό είχε ο κ. Νίκος Φραγκάκης.
Στην εισαγωγική ομιλία ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στο έργο του Στέφανου Ματθία και στα προβλήματα της Δικαιοσύνης.
Από τα πολλά ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, οι εισηγητές έμειναν κυρίως σε τρία: στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, στην αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης


Σχολιάστε εδώ