ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΣ εμφανίζεται ο Αντ. Σαμαράς από τη συμπεριφορά που επιδεικνύει τις τελευταίες ημέρες ο Γ. Παπανδρέου. Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μιλούν για «έλλειψη τακτ» και κινήσεις που ενίοτε αγγίζουν τα όρια της «πολιτικής απρέπειας». Την περασμένη Τρίτη στη Ρηγίλλης έμειναν έκπληκτοι όταν –λίγο μετά τον ορισμό της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό– άκουσαν τον Χρ. Παπουτσή να ανακοινώνει στη Βουλή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Πόσω μάλλον που ο κ. Παπανδρέου έδωσε τη σχετική εντολή ευρισκόμενος στη Μόσχα. «Με την κίνηση αυτή ήταν σαν να ήθελε να τορπιλίσει τη συνάντηση» έλεγαν παράγοντες της Ρηγίλλης, οι οποίοι τη χαρακτήριζαν πολιτικά ασυνήθιστη.
oΟΙ… εκπλήξεις συνεχίσθηκαν την επομένη. Λίγες ώρες πριν ο κ. Σαμαράς πάει στο Μαξίμου, στη Ρηγίλλης ενημερώθηκαν ξαφνικά: πρώτον ότι η συνάντηση θα διαρκούσε μόνον… 30 (!) λεπτά και δεύτερον ότι αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα είχε συνάντηση με τον Γ. Καρατζαφέρη! Ο… συνδυασμός αυτός προκάλεσε την έντονη δυσφορία του κ. Σαμαρά. Οι συνεργάτες του ήταν απλώς… έξω φρενών. Παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι με την απόφασή του να προσδιορίσει εκ των προτέρων τον χρόνο διάρκειας της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου είχε στόχο να υποβαθμίσει τη σημασία της, υποτιμώντας στην ουσία τον ίδιο τον κ. Σαμαρά. Όσο για το γεγονός ότι αμέσως μετά στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, το εντάσσουν στην προσπάθεια του Μαξίμου να χρησιμοποιήσει τον κ. Καρατζαφέρη ως… αντίπαλο δέος.
oΤΕΙΝΩ να πιστέψω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν τα ρωσικά πολύ καλύτερα από τον… επίσημο διερμηνέα του Κρεμλίνου! Έτσι μόνο μπορεί να… εξηγηθεί η διχογνωμία που προέκυψε σχετικά με το τι ακριβώς είπε ο Βλ. Πούτιν υποδεχόμενος τον Γ. Παπανδρέου. Κατά τον διερμηνέα, ο ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «θα υποστηρίξει ό,τι καλύτερο έγινε την προηγούμενη περίοδο», εννοώντας προφανώς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η επισήμανση αυτή δεν άρεσε στους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και αποφάσισαν να… διορθώσουν τον κ. Πούτιν, εμφανίζοντάς τον να αναφέρεται σε «ό,τι καλύτερο έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια». Γενικώς, υποθέτω, από το… 1821 και μετά. Όχι μόνον μικρόψυχοι, αλλά και… αφελείς!
oΟ διάλογος είναι πραγματικός, έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στο περιστύλιο της Βουλής: «Με ποιο σκεπτικό ο Σαμαράς αποφάσισε να βάλει γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Τασούλα;» ερωτάται από δημοσιογράφο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός. Και η απάντησή του: «Για να απαντήσει στο στοίχημα, αν μπορεί να βρει… χειρότερο από τον Τραγάκη»! Ο πρώην υπουργός απέφυγε να διευκρινίσει αν τελικά το… κέρδισε το στοίχημα, περιορίσθηκε να σημειώσει ότι «ο κ. Τασούλας λέει ωραία ανέκδοτα». Ταλέντο το οποίο δεν φαντάζομαι να έπαιξε ρόλο στην επιλογή του κ. Σαμαρά.
oΜΑΛΛΟΝ θα πρέπει να επανεξετασθεί το… αίτημα του Δ. Αβραμόπουλου και να βρεθεί χώρος στη Ρηγίλλης προκειμένου να στεγασθεί η αυτού μεγαλειότητά του. Έτσι θα αποφευχθούν και τα κρούσματα ασυνεννοησίας με την κεντρική διοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους ότι ο κ. Αβραμόπουλος επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου για τα οργανωτικά του συνεδρίου. Ως εκ τούτου, υπήρξαν και… παράπλευρες απώλειες: την ώρα της συνέντευξης Αβραμόπουλου ο Αντ. Σαμαράς είχε συναντήσεις, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης να στραφεί στη Ρηγίλλης. Ο δε κ. Αβραμόπουλος ανέλυσε τα σχέδιά του για το συνέδριο σε… στενό κύκλο συνεργατών και φίλων.


Σχολιάστε εδώ