Δήμαρχε που δίδασκες…

Από τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Γλύκα πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με το δημοσίευμά μας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, που αναφερόταν στην εκλογή προέδρου δημοτικού συμβουλίου και σε κάποιες αποχωρήσεις που έγιναν από τον συνδυασμό του.
Για τα θέματα αυτά ο κ. Γλύκας αναφέρει:
«Κατ’ αρχάς, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γώγος όχι μόνο δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό μου, αλλά παραμένει στενός μου συνεργάτης. Σε ό,τι αφορά τώρα την εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αυτή έγινε με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες και με ικανοποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι και οι δύο υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, τόσο του Άγγελου Σκουλίδη όσο και του Κώστα Γώγου, ήταν δύο δημοτικών συμβούλων που εκτιμώ απόλυτα και παραμένουν ενεργά μέλη της παράταξής μου. Δεν υπήρξε κανένας αντάρτης και με τον νυν πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου έχουμε καθημερινά άψογη συνεργασία.
Όσον αφορά τον Φίλιππο Κάκκαρη, πραγματικά αποτέλεσε παρελθόν για την παράταξη της δημοτικής μας αρχής, όμως έπειτα από δική μου σχετική επιστολή που του απέστειλα και με την οποία του έκανα σαφές ότι δεν είχε θέση στον συνδυασμό μας λόγω των τοποθετήσεών του στο δημοτικό συμβούλιο.
Σχετικά τώρα με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Βαγγέλη Κάρδαρη, είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του, αλλά είναι επιπλέον σίγουρο ότι θα κριθεί γι’ αυτές από τον περαμαϊκό λαό. Από τους δεκατρείς λοιπόν δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια μια ουσιαστική προσπάθεια για την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος για την πόλη του Περάματος συνεχίζουμε μαζί οι έντεκα. Μην ξεχνάμε πάντως ότι ουδείς αναντικατάστατος! Μάλιστα, δεκάδες νέα πρόσωπα καταθέτουν την υποψηφιότητά τους με την παράταξη της δημοτικής μας αρχής. Συνεχίζουμε ενωμένοι με τη βεβαιότητα της νίκης και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές».
Σ.σ.: Κατ’ αρχάς επισημαίνουμε την ευαισθησία του δημάρχου Περάματος να απαντήσει σε δημοσίευμα που αφορά τον δήμο του, γιατί όντως είναι κάτι θετικό. Επί των σημείων που αναφέρεται τώρα, έχουμε τα εξής: Ο «στενός σας συνεργάτης» κ. δήμαρχε, ο κ. Γώγος, γιατί έθεσε κι αυτός υποψηφιότητα για πρόεδρος ΔΣ όταν εσείς ως αρχηγός του συνδυασμού είχατε προτείνει τον κ. Σκουλίδη; Αυτός που δεν ακολουθεί την πρόταση του συνδυασμού και κατεβαίνει μόνος του, αν δεν λέγεται «αντάρτης» πώς λέγεται; Και αφού ο συνδυασμός σας σας στηρίζει, όπως λέτε, γιατί οι μισοί δημοτικοί σας σύμβουλοι στήριξαν την υποψηφιότητα του «αντάρτη» και δεν ψήφισαν τον υποψήφιο που εσείς προτείνατε; Αν έτσι θεωρείτε εσείς την ομοψυχία και την κοινή γραμμή στον συνδυασμό σας, να μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε.
Όσον αφορά τον κ. Κάκκαρη επιβεβαιώνετε αυτό που γράψαμε, ότι ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά λέτε ότι εσείς του είπατε να φύγει. Αφού δεν τον θέλετε, γιατί δεν τον διαγράφατε τόσο καιρό και περιμένατε να ανεξαρτητοποιηθεί;
Όσο για τον κ. Κάρδαρη, επιβεβαιώνετε ότι κι αυτός έχει ανεξαρτητοποιηθεί και θα τον κρίνει -όπως όλους- ο λαός στις εκλογές.
Όσο γι’ αυτό που λέτε, ότι συνεχίζετε μαζί οι ένδεκα που απομείνατε στον συνδυασμό, είστε… σίγουρος; Γιατί από την περασμένη Πέμπτη φημολογείται ότι θα μείνετε… δέκα. Εμείς πάντως ευχόμαστε να πάτε και καλά στις εκλογές, όπως λέτε.
Και κάτι ακόμα: Εκείνες τις μέρες είχαμε γράψει πως είχαν έρθει στον δήμο κάτι κατασχέσεις από το ΙΚΑ για οφειλές ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτά δεν μας λέτε τίποτα. Θεωρείτε ότι είναι ήσσονος σημασίας;


Σχολιάστε εδώ