Απέναντι σε όλους το ΚΚΕ!

Ο Περισσός δίνει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 24 Φεβρουαρίου, παρότι σε αυτήν κατέρχεται με το χωριστό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και με χωριστή απεργιακή συγκέντρωση από αυτήν που έχουν ορίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η εργατική τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα δεν βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια συνηθισμένη επίθεση, αφού σήμερα σαρώνονται και τα τελευταία δικαιώματα που έχουν κατακτήσει με πάλη δεκαετιών και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιθώρια παραμικρής καθυστέρησης στην ανάπτυξη του λαϊκού αγώνα. Αυτό γιατί, όπως τονίζουν, η εργοδοσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση αξιοποιούν την οικονομική κρίση για να κλιμακώσουν την επίθεσή τους συνολικά κατά των λαϊκών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα η εργατική τάξη και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να βρίσκονται μέσα στη δίνη αυτής της επίθεσης.
Έτσι στο ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι στην τελική ευθεία για την απεργία στις 24 Φεβρουαρίου πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση και να βελτιωθεί αποφασιστικά η αντίσταση των πλατιών εργατικών στρωμάτων, έτσι ώστε ο κάθε κλάδος εργαζομένων να έχει σχέδιο και το κάθε σωματείο οργάνωση.
Μέσα και από την επικείμενη γενική απεργία, το ΚΚΕ επιδιώκει να ενισχυθεί «η ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, η πολιτικοποίηση της δράσης, όχι μόνο για την αποδυνάμωση των κομμάτων της πλουτοκρατίας, αλλά και για το γεγονός ότι για να ανασάνει η εργατική τάξη, χρειάζεται αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας των εργοδοτών, χρειάζεται τελικά ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης και άλλη εξουσία».
Στα στελέχη του κόμματος δεν περνάει απαρατήρητη η επιχείρηση της κυβέρνησης –με τη στήριξη της ΝΔ– να τρομοκρατήσει τον κόσμο με τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας καθώς και ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται τελευταία με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση και έκτης (!) Εξεταστικής Επιτροπής, αυτήν τη φορά για τη διαχείριση των οικονομικών στοιχείων της χώρας που δηλώνονταν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τονίζουν ότι αν δεν ήταν στημένος αποπροσανατολισμός, θα παρέπεμπε στη λαϊκή ρήση «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες μου πού πάτε…» και υπογραμμίζουν ότι γίνεται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ένας θόρυβος «άδειων τενεκέδων» που έχει και τη στήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Θόρυβος που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του λαού από το γεγονός ότι αιτία για τη σημερινή οικονομική κρίση είναι «τα ξεχειλισμένα από τα κέρδη θησαυροφυλάκια του μεγάλου κεφαλαίου» και να μη γίνει αντιληπτό ότι η κοινή έγνοια των κρατούντων είναι η αναπαραγωγή αυτών των «ένοχων κερδών».
Έτσι, λένε τα στελέχη του κόμματος, όσο θα επιταχύνεται η συναινετική (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) προώθηση αντιλαϊκών μέτρων στην κοινωνική ασφάλιση, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία και πρόνοια, τη φορολογία κ.ά., τόσο θα σηκώνονται οι τόνοι της δήθεν αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τελικό και ανομολόγητο στόχο την παραπλάνηση των λαϊκών στρωμάτων. Μάλιστα στο ΚΚΕ κάνουν πλέον λόγο για ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη προαποφασιστεί.


Σχολιάστε εδώ