Άνοιξαν οι ασκοί ΤΗΣ… Αιόλου!

Εκατό φορές να παραβιάσεις αυτόν τον περιβόητο νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (που στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τελικά τους παράνομους) προκειμένου να βγει στο φως η αλήθεια.

Ακόμη κι αν υπάρχει η υποψία ότι αυτή η συνομιλία είναι σκηνοθετημένη για να μπλέξει διάφορα πρόσωπα, παίρνοντας εκδίκηση γιατί τον πούλησαν… Έργο του ανακριτή είναι τώρα να διερευνήσει κι αυτήν την πλευρά μαζί με όλα όσα λέει ο αρχιμιζαδόρος της Ζήμενς, περιγράφοντας τις διαδρομές του χρηματισμού κομμάτων, πολιτικών και στελεχών του κρατικού μηχανισμού.

Αν ζούσε ο μακαρίτης Θόδωρος Καρατζάς, πολλά θα είχε να πει ή θα ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝ να πει, εξεταζόμενος από τον ανακριτή! Ξεκινώντας από τη ληστεία του κοσμάκη που έγινε στο χρηματιστήριο, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο (σε ποσοστό, λένε, 80%) έπαιξε η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας –στην οποία ήταν τότε διοικητής– η περιβόητη Γενική Αποθηκών. Και βέβαια όχι εν αγνοία της τότε κυβέρνησης Σημίτη…

Τώρα, με τα όσα ισχυρίζεται ο αρχιμιζαδόρος, είχε εμπλοκή και στο σκάνδαλο της Ζήμενς. Και αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Χριστοφοράκος, ήταν ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ για την… ταρίφα που έπρεπε να δίνει στα δύο μεγάλα κόμματα!

Πρόκειται για αποκάλυψη μεγατόνων που απειλεί πλέον με συντρίμμια το πολιτικό σύστημα… Και πάρα πολλούς πλέον επώνυμους…

Όταν μάλιστα είναι γνωστές οι σχέσεις και οι στενοί δεσμοί του Θόδ. Καρατζά με κορυφαίους πολιτικούς, από εδώ και από εκεί, και με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Κ. Μητσοτάκη. Ο Θ. Καρατζάς είχε ξεκινήσει ως φίλος και συνεργάτης του αείμνηστου Γεώργιου Μαύρου.

Και μια… μικρή αλλά ουσιώδης απόδειξη των δεσμών με τον Μητσοτάκη είναι ότι με κυβέρνηση Σημίτη ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας είχε προσλάβει τον γιο αντιπάλου τού πρώην πρωθυπουργού, τον Κυριάκο, μόλις επέστρεψε από τις σπουδές του στο εξωτερικό, και τον είχε βάλει γενικό διευθυντή σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, με σημαντικές αποδοχές! Ρουσφέτι άραγε προς ποιον ήταν; Επισημαίνουμε τη… σύμπτωση: Και ο Καρατζάς και ο Μητσοτάκης ήταν φίλοι αγαπητοί του Χριστοφοράκου… Τρίγωνο δηλαδή… Με ό,τι σημαίνει αυτό. Και τις άλλες συμπτώσεις. Η Ντόρα έπαιρνε τηλεφωνικά κέντρα και πλυντήρια, ο Κυριάκος ηλεκτρονικό εξοπλισμό (κομπιούτερ για το γραφείο του) που ξέχναγαν οι υπάλληλοί τους να πληρώσουν…

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στη συνέντευξή της στο «Βήμα» η κυρία Μπακογιάννη δήλωνε ότι είναι στενή φίλη και με τον Χριστοφοράκο, με τον οποίο ήταν συμμαθητές, ενώ και ο Κυριάκος ήταν παρών σε βραβεύσεις και σε δεξιώσεις με το αφεντικό της Ζήμενς.

Κατά… σύμπτωση, συχνά φιλοξενιόταν στα Χανιά, στο σπίτι του Μητσοτάκη, ο τσιφ της Ζήμενς…

Παρών και ο Κόκκαλης

Στη συνομιλία που είχε ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία, τις πρώτες μέρες της απόδρασής του από την Ελλάδα, με τους γερμανούς δικηγόρους του, η οποία, όπως λέγεται, υπεκλάπη, μπλέκει και τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάτι το νέο. Παλιοί γνώριμοι… Ζήμενς και Ιντρακόμ μαζί άρμεγαν το ελληνικό Δημόσιο, με τη συμμετοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο).

Ποιος ξεχνάει τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ, τα δισεκατομμύρια από τα υπερτιμολογημένα ψηφιακά, που τους έδωσαν επί… Οικουμενικής το ʼ89 από κοινού και οι τρεις αρχηγοί;

Η σκυτάλη τώρα στη Δικαιοσύνη

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη! Οφείλει να πάνε αμέσως οι εφέτες-ανακριτές, έχοντας μαζί τους και επιτελείο από ειδικούς για συμβάσεις, στη Γερμανία και να ζητήσουν να εξετάσουν τον Χριστοφοράκο.

Αν δεν συμβεί αυτό, η Δικαιοσύνη, κύριοι Πρόεδρε και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα βάλει θηλιά στον λαιμό της…

Στον ανακριτή τα στοιχεία
για Μαντέλη

Όλα τα στοιχεία για τον ύποπτο λογαριασμό του A. Rocos σε τράπεζα της Γενεύης πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση Ζήμενς από τον περασμένο Δεκέμβρη, καθώς η απόφαση των ελβετικών αρχών να δεχθούν το ελληνικό αίτημα για το άνοιγμά τους ελήφθη στις 6 Οκτώβρη του περασμένου χρόνου. Υπενθυμίζουμε ότι πίσω από τον λογαριασμό αυτόν κρύβεται ο Τ. Μαντέλης…

Όλο το πακέτο αφορά τόσο τους λογαριασμούς του Rocos όσο και εκείνους της Αντωνίας Μάρκου, η οποία όταν κλήθηκε από τον Εισαγγελέα να καταθέσει γιʼ αυτούς, είπε ότι ενεργούσε για λογαριασμό του στελέχους της Ζήμενς στην Ελλάδα και κατηγορούμενου για την υπόθεση των δωροδοκιών, Ηλία Γεωργίου. Ο λογαριασμός αυτός που άνοιξε στις 2/11/98 είχε 200.000 μάρκα ενώ υπήρχε κι άλλος ένας με 250.000 μάρκα.

Με τα στοιχεία των λογαριασμών αυτών υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αποκαλυφθούν κι άλλες πτυχές της… δαιδαλώδους διαδρομής των ύποπτων συναλλαγών της Ζήμενς και ενδεχομένως να βγουν στο φως και άλλοι λογαριασμοί.

Το γενικό πάντως συμπέρασμα που βγαίνει από την τελευταία βδομάδα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Ζήμενς είναι ότι η εταιρεία αυτή είχε διαβρώσει τους πάντες και τα πάντα! Δεν είχε μείνει ούτε μία απλή υπηρεσία που να μην είχε… βουτηχτεί στη διαφθορά! Είχε διαβρωθεί ακόμα και ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας, αφού η Ζήμενς είχε… βάλει χέρι και στις προμήθειες ιατρικών μηχανημάτων!


Σχολιάστε εδώ