Άδοξο τέλος για τον Γιώργο Κουτελάκη

Λίγες ώρες πριν εξεδόθη βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι δέκα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των πλαστών τιμολογίων για τις εργασίες του γηπέδου του Πανιωνίου. Ανάμεσά τους και ο κ. Κουτελάκης, ο οποίος, στη δήλωση που συνόδευσε την παραίτησή του, τονίζει ότι δεν θέλει να παρασύρει τον δήμο και την πόλη στη δικαστική περιπέτεια όπου εμπλέκεται, δηλώνοντας: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια, παρά το όποιο -εν τω μεταξύ- προσωπικό, πολιτικό και ψυχικό κόστος».
Για κακούργημα…
Οι μέχρι τώρα πάντως δικαστικές εξελίξεις τού αφήνουν ελάχιστα περιθώρια. Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δήμου Νέας Σμύρνης και κατάχρηση συνολικά 1.590.556 ευρώ εναντίον 10 ατόμων που διοικούσαν την ΠΑΕ Πανιώνιος την περίοδο 1995-2000. Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κουτελάκης, ο πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Σιότροπος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Αχιλλέας Μπέος και η νυν αντιδήμαρχος Μαρίνα Ιακωβάκη, διώκονται για 3 κακουργήματα που αφορούν έκδοση πλαστών τιμολογίων για εργασίες στο γήπεδο του Πανιωνίου οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ!
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, «το διάστημα 12 Μαρτίου 1995 μέχρι 28 Ιουλίου 2000, τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ενήργησαν με δόλο με εναλλασσόμενους ρόλους. Κατήρτισαν πλαστά εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, τα οποία δήθεν είχαν εκδοθεί από εταιρείες, οι οποίες, όμως, φορολογικά ήταν ανύπαρκτες. Αυτά αφορούσαν κάποιες εργασίες στο γήπεδο. Κάποια τιμολόγια φέρονταν να είχαν εκδοθεί από έναν πεθαμένο (!), ενώ έφεραν έναν κωδικό διάτρησης, τον οποίο έκαναν με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με καρφίτσα και όχι με τις νόμιμες διατρητικές μηχανές».
Η επόμενη ημέρα στον δήμο
Το θέμα που προκύπτει είναι ποιος θα αναλάβει τη θέση του παραιτηθέντος δημάρχου. Τα πράγματα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μπερδεμένα… Υπό άλλες συνθήκες, το φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση θα ήταν το δεξί χέρι του Κουτελάκη και πρώτη σε σταυρούς από τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής, η αντιδήμαρχος Μαρίνα Ιακωβάκη. Όμως είναι και αυτή ανάμεσα στους κατηγορούμενους, πολύ πιθανόν δε είναι να ακολουθήσει τον δρόμο της παραίτησης.
Δύσκολα, λοιπόν, θα αποφευχθεί ο «εμφύλιος», δεδομένου ότι η παράταξη του κ. Κουτελάκη αποτελείται από στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και μισά από τον Συνασπισμό. Μέχρι τώρα τα ηνία κρατούσαν οι δεύτεροι, με επικεφαλής τον ομοϊδεάτη τους Γιώργο Κουτελάκη. Τα πράγματα, όμως, ενδεχομένως να αλλάξουν αφού πληροφορίες φέρνουν τους ΠΑΣΟΚους να σηκώνουν κεφάλι, εκμεταλλευόμενοι και τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του κ. Κουτελάκη. Έτσι, λέγεται ότι για διάδοχος του πρώην δημάρχου θα προωθηθεί ο «πράσινος» Σταύρος Τζουλάκης, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα έχει το ok της άλλης πλευράς. Ενδιαφέρον αποκτά η Νέα Σμύρνη εν όψει και των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο.


Σχολιάστε εδώ