XΡΗΜΑτιστήριο

Παρά την κατάρρευση των χρηματιστηριακών τιμών και τις αγορές ιδίων από τις εταιρείες, αρκετοί από τους insiders παρέμειναν… αμέτοχοι! Εκτός από τον κ. Σάλλα, που αγόρασε εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές της Πειραιώς, πόσοι ακόμη από τους διευθύνοντες συμβούλους των άλλων τραπεζών προχώρησαν σε ανάλογες κινήσεις;

>Έντονα πτωτικά κινήθηκε η Σοφοκλέους κατά την πρώτη συνεδρίαση της προηγούμενης χρηματιστηριακής εβδομάδας καθώς οι μικρές απώλειες των δεικτών στη Wall λόγω της διόρθωσης του αργού, οι μεικτές τάσεις των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών εξαιτίας των τριγμών που προκάλεσαν οι ασθενικές οικονομίες του νότου και η διάχυτη επιφυλακτικότητα των εγχώριων επενδυτών, με τη διεύρυνση στo spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου και την απαξίωση στις τραπεζικές μετοχές, κατακρήμνισαν τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 1.806,40 μονάδες με πτώση 3,86% και συνολική αξία συναλλαγών στα 281 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,93 αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων. Η καταβαράθρωση για τον τραπεζικό κλάδο άγγιξε το 6,82% με τις μεγαλύτερες απώλειες σε Eurobank 9,01%, Εθνική 8,51%, Marfin 7,22%, Πειραιώς 5,41% και Alpha 5,40%. Την επομένη η πτώση στους αμερικανικούς δείκτες μετά τον ανησυχητικό απόηχο της συνόδου του G7, τα κέρδη στους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς ύστερα από τις επανατοποθετήσεις σε υπερπουλημένες μετοχές και η προσπάθεια εκτόνωσης του αρνητικού κλίματος από τους εγχώριους επενδυτές, προεξοφλώντας εξελίξεις από την ΕΕ, εκτόξευσαν τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 1.895,96 μονάδες με άνοδο 4,96% και αξία συναλλαγών στα 300 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης πέτυχε τα μεγαλύτερα κέρδη πετυχαίνοντας αύξηση 5,93%, από κοντά της μεσαίας με άνοδο 4,89% και τέλος της μικρής στο + 2,35%. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία τα κέρδη που σημείωσαν οι μεγαλύτεροι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά εν μέσω δημοσιευμάτων για το ευρωσχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών, παρά τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα της UBS, και ο καταιγισμός δηλώσεων από τους κοινοτικούς για το περιεχόμενο της βοήθειας προς τη χώρα μας, ώθησαν τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 1.940,82 μονάδες με άνοδο 2,37%. Από τις μετοχές που άλλαξαν χέρια 173 έκλεισαν με άνοδο, έναντι 25 με πτώση και 47 χωρίς μεταβολή στην τιμή. Την επομένη η πτώση της Wall, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της FED Μπεν Μπερνάνκι για μείωση της περιόδου που τα επιτόκια θα παραμείνουν στα ιστορικά χαμηλά, τα κέρδη των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών με φόντο τις πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να «ψωνίζει» από Γερμανία και Γαλλία φρεγάτες και αεροπλάνα και η έντονη εγχώρια μεταβλητότητα εν αναμονή των διευκρινίσεων για τους όρους του πακέτου στήριξης της χώρας από την Ε.Ε, οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη Τιμών σε συνεχείς εναλλαγές προσήμων.

> Όταν σε άλλες χώρες οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης προκειμένου να τονώσουν την οικονομία και να στηρίξουν το εισόδημα… η δική μας κάνει ακριβώς το αντίθετο, εξαπολύοντας μια φορολογική λαίλαπα, με συνταγή Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Η εισοδηματική πολιτική για τις επιχειρήσεις αναμένεται να επηρεάσει τους κλάδους 1) του εμπορίου λόγω της μείωσης του εισοδήματος, 2) της κτηματαγοράς από την αυξημένη φορολόγηση, 3) της πληροφορικής μετά την περικοπή στις κρατικές επενδύσεις και 4) των τραπεζών, ύστερα από την επικείμενη άνοδο του κόστους χρήματος.

> Μια χώρα που ετοιμάζεται να προβεί στον μεγαλύτερο δανεισμό της ιστορίας της, με μια κυβέρνηση που κάνει road show δυσφήμισης παγκοσμίως… είναι η χαρά του τοκογλύφου! Αν η οικονομία μας είχε διαχρονικά προβλήματα (από εποχής Σημίτη με χρέος 98,6% του ΑΕΠ έως και Καραμανλή 113% του ΑΕΠ), τότε γιατί ο κ. Παπανδρέου αποδέχτηκε τις νουθεσίες Βρυξελλών και αγορών, αποφασίζοντας να προχωρήσει σε νέα απογραφή, με ολέθριες συνέπειες στο κόστος δανεισμού της χώρας και με «ανελαστικό παράγοντα» τον πολίτη της; Επειδή λοιπόν την «πολλή διαφάνεια» καλείται να πληρώσει από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία που θα διαλευκάνει πλήρως τη διαδικασία χρηματοδότησης του χρέους που ακολούθησαν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ (όπως πρότεινε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ).

> Αφού έριξαν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, παρουσίασαν τελικά ένα πιο… «λάιτ» νομοσχέδιο, που κάτω από τις φαινομενικά αθώες προθέσεις του υποκρύπτει μια ανελέητη επίθεση κατά των ασφαλισμένων! Ευελικτοποιούνται οι συντάξεις και δεν θα υπολογίζονται με βάση την καλύτερη πενταετία ή την προσφορότερη διετία, αλλά σύμφωνα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί για όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου.

> Εάν φορολογούνταν οι αρλούμπες… τα κρατικά μας ταμεία θα ήταν ήδη γεμάτα! Για του λόγου το αληθές 1) Οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων αξίας μεγαλύτερης των 1.500 ευρώ θα θεωρούνται νόμιμες μόνο αν γίνονται με πιστωτικές κάρτες και δίγραμμες επιταγές που έχουν χρηματική επιβάρυνση, 2) όποιος φορολογούμενος αποκαλύπτει περίπτωση διεφθαρμένου υπαλλήλου θα ανταμείβεται με μπόνους ίσο με το πενταπλάσιο της δωροδοκίας και 3) αν ένας πολίτης έχει εισόδημα 11.990 ευρώ, θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 1.199 (10% αυτού), αν όμως έχει 12.010, τότε πρέπει να συγκεντρώσει δαπάνες αξίας 3.603 (30% αυτού).

> Στην Ελλάδα του παραλόγου και του ωχαδελφισμού, όπου οι εποπτικές αρχές έχουν το ρόλο απλού θεατή, οι εκκαθαριστές είναι σχολιαστές των εξελίξεων, οι εισαγγελικές αρχές εθελοτυφλούν και τα αρμόδια υπουργεία σφυρίζουν αδιάφορα… Την ώρα που η κυβέρνηση αναγκάζει τη διορισμένη διοίκηση του κρατικά εποπτευόμενου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να «παρέμβει πυροσβεστικά», διεκδικώντας ποσοστό έως 32,9% της ιδιωτικής Αspis Bank προκειμένου να μην πληγεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο βασικός της μέτοχος Π. Ψωμιάδης συνεχίζει ανενόχλητος τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε τρίτους, κυρίως μέσω μετοχών κυπριακών εταιρειών.

> Ας έσπαγε μόνος του το μονοπώλιο, ας πρόσεχε εξαρχής τις συνεργασίες του, ας φρόντιζε να χρησιμοποιήσει νωρίτερα τις νέες τεχνολογίες, ας παρείχε ως δέλεαρ ελκυστικότερες αποδόσεις και δεν θα είχε σήμερα απώλεια τζίρου! Με όπλο τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ της διαφημιστικής του προβολής, ο ΟΠΑΠ εξακολουθεί να κραυγάζει υποκριτικά για τον αθέμιτο, όπως ισχυρίζεται, ανταγωνισµό που δέχεται από τις ιντερνετικές εταιρείες αθλητικού στοιχηµατισµού.

> Δεν πονάει η τσέπη κανενός… παρά μόνο του Δημοσίου! Εκπόνηση νέου business plan για την τριετία έως το 2011, χωρίς προηγουμένως να αποδοθούν ευθύνες για τις αστοχίες της προηγούμενης τετραετίας; Σαν πολύ περίεργα δεν μας τα λένε εκεί στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;

> Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν! Κυρία Μπιρμπίλη, επιβεβαιώνετε την επιστολή του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών; Αν ναι, ποια η θέση σας σχετικά με τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για «ενταφιασμό» της ανάπτυξής τους από ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προς όφελος των μεγαλοεργολάβων των αιολικών πάρκων;

> Η οικονομική κρίση δεν είναι πάντα πρόβλημα, καθώς κάποιοι την αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία κυριάρχησης πάνω σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους! Εκ του αποτελέσματος το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών, που αναμένεται να προσφέρει έσοδα μόνο 280 εκατ. ευρώ, λειτούργησε με σκοπό τη διάσωση των μετόχων τους και όχι με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, τη διευκόλυνση των δανειοληπτών και τη διάσωση θέσεων εργασίας.

> «Την κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια! Εάν επιχειρηματίες και λοιποί μέτοχοι διατηρήσουν τις μετοχές τους στο όνομά τους ως ημεδαπά φυσικά πρόσωπα, τότε θα πρέπει να πληρώσουν φόρο 40% επί των μερισμάτων, ενώ αν τις μεταβιβάσουν σε νομικά πρόσωπα εξωτερικού θα φορολογηθούν στη χώρα προέλευσης με βάση την εκεί προβλεπόμενη φορολογία.

> Και όμως αυτός ο «τύπος» είχε προσληφθεί επί διοίκησης Πέτρου Λάμπρου ως νομικός σύμβουλος στη θυγατρική της κρατικά εποπτευόμενης ATEbank εταιρεία Αγροτική ΑΧΕΠΕΥ! Ο πρώην φίλος της κ. Μπουρμπούλια, Σταύρος Κουμεντάκης, την παραπομπή του οποίου ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα η εισαγγελέας Εφετών Φανή Κοντοθανάση για κακουργηματικές πράξεις στο χρηματιστηριακό παίγνιο με τη μετοχή-φούσκα της Σιγάλας, ήταν αυτός που δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα τις αγωγές της εταιρείας κατά των πελατών της με αποτέλεσμα να παραγραφούν χρηματικά υπόλοιπα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ήταν εκείνος που οργάνωσε την εξαγορά της επιχείρησης «σφραγίδας» Αγροτική Asset Management ΑΕΠΕΥ (πρώην ΑΕΛΔΕ) από τον όμιλο, ήταν αυτός που ζητούσε από τους υπαλλήλους της ΑΧΕΠΕΥ ένορκες καταθέσεις κατά των πρώην μελών του διοικητικού της συμβουλίου που εκ των υστέρων αθωώθηκαν πανηγυρικώς…

> Διά του πλήγματος των υψηλών spreads του ελληνικού Δημοσίου προκαλούν «ανήκεστο βλάβη» στον παραγωγικό ιστό της χώρας! Από τα δάνεια που έχουν συναφθεί με τη μορφή αλληλόχρεων λογαριασμών, μεταξύ τραπεζών και επιχειρήσεων, φαίνεται να ξεκινούν οι αυξήσεις των επιτοκίων σε όλο το φάσμα των χορηγήσεων, καθώς αυτά είναι που παρέχουν στις πρώτες το δικαίωμα να μεταβάλουν το υπάρχον καθεστώς, όταν οι δεύτερες ζητήσουν νέα κεφάλαια κίνησης.

> Επεισόδιο έκτο! Το σενάριο καλό… Από μια απλή αστική υπόθεση που είχε να κάνει με την αξίωση ζημίας «χρηματιστηριακού αέρα», τείνει να καταλήξει σε ποινική με σοβαρές κακουργηματικές πράξεις και απίστευτες προεκτάσεις. Οι ρόλοι μοιρασμένοι… Γυναίκα αξιωματικός κατά του αντιπροσώπου της που εκτελούσε για λογαριασμό της χρηματιστηριακές συναλλαγές στον κωδικό της. Ο γκεστ σταρ όλα τα λεφτά… Την προηγούμενη Δευτέρα, στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων «άγνωστος Χ» φέρεται να απείλησε τη ζωή του αντιδίκου της αστυνομικίνας με αποτέλεσμα να κυνηγηθεί, να συλληφθεί, να προφυλακισθεί, να οδηγηθεί την επομένη στο αυτόφωρο, που έπειτα από διακοπή λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα, του απήγγειλε τις κατηγορίες οπλοχρησίας, σωματικών βλαβών και απειλής επιβάλλοντάς του την «εξοντωτική» ποινή των 4 μηνών και 10 ημερών! Το έργο πάντως αναμένεται να έχει τεράστια χρηματική επιτυχία… με πιθανή εμπλοκή υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ

> Μεσοβέζικες λύσεις και έχει ο Θεός! Δεν είναι λίγες οι εισηγμένες επιχειρήσεις που μετατρέπουν τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό τους σε μακροπρόθεσμο, προκειμένου να απαλύνουν τις δόσεις, μεταθέτοντας ωστόσο το πρόβλημα στο κοντινό μέλλον.

> Δεν είναι δυνατόν οι σωστοί να πληρώνουν το κόστος της πλημμελούς εποπτείας! Αφενός η Πολιτεία δεν μπορεί να αρνείται τις διαχρονικές της ευθύνες και αφετέρου η ένωσής του κλάδου τους δεν δικαιούται να παραμένει απούσα από τα προβλήματα. Περί της ασφαλιστικής αγοράς ο λόγος.

> Στους πωλητές αρέσουν οι καλές ειδήσεις, ακόμα και αν είναι ψεύτικες, καθώς βρίσκουν αγοραστές έστω και σε απαγορευτικές τιμές! Προκειμένου να γίνεται τζίρος και να πειστεί το ελληνικό Δημόσιο ότι προωθούνται τα ομόλογά του, οι τράπεζες ως βασικοί διαπραγματευτές είτε πουλάει η μια στην άλλη σε μια συγκεκριμένη τιμή και εν συνεχεία τα χρεόγραφα επιστρέφουν στον αρχικό κάτοχο, είτε υλοποιούν συναλλαγές με δανεισμένους μέσω omnibus accounts τίτλους.

> Ό,τι «νόμιμον… (αυτό δηλαδή που αποφασίζει μια παρέα πανίσχυρων συμφερόντων και επιβάλλει στους εκάστοτε πολιτικούς)… και ηθικόν»! Από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ευρισκόμενο εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας, μπορεί να διαλέξει τον τόπο της έδρας προς όφελός του, τότε κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε μια εγχώρια εταιρεία να έχει μια εξωχώρια θυγατρική σε έδρα με χαμηλότερη φορολογία μέσα στην Ένωση.

> «Η ζωή… τραβάει την ανηφόρα»! Κερδοσκοπία και στρογγυλοποιήσεις έφερε στις περισσότερες περιπτώσεις η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς αν και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη, η βενζίνη πωλείται ήδη ακόμη και πάνω από 1,30 ευρώ το λίτρο.

> Έχει δίκιο η ΔΕΗ αλλά το αναζητά με λάθος τρόπο, καθώς εκτός από εισηγμένη ανώνυμη εταιρεία είναι και δημόσια επιχείρηση κοινής ωφελείας! Μπορεί οι εκάστοτε κυβερνήσεις να της έχουν φορτώσει την κοινωνική τους πολιτική (φθηνό ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες, παραμεθόριες περιοχές, κ.λπ.), όμως ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχεται από τους ιδιώτες στην ενέργεια δεν είναι ευθύνη των καταναλωτών αλλά των κομμάτων εξουσίας, άρα κάθε σκέψη για αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της…

> Τρέχουν να σωθούν μαζί με τους παπύρους του London School of Economics, αφήνοντας τη χώρα εκτεθειμένη από τις άστοχες επιλογές τους! Μα καλά, πού είναι κρυμμένοι όλοι αυτοί οι μαθητευόμενοι οικονομικοί μάγοι της ΠΑΣΟΚικής νομενκλατούρας; Γιατί τα «open-e- κολεγιόπαιδα» του ΓΑΠ δεν βγαίνουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη; Εκτός λοιπόν από την εύκολη «πιπίλα», της επίθεσης που δεχόμαστε ως χώρα από τους «κακούς ξένους» με απώτερο στόχο το ευρώ, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μία από τις βασικές αιτίες κερδοσκοπίας σε βάρος των ομολόγων όλων των αδύναμων κρίκων της ΕΕ είναι το ότι την τελευταία περίοδο η πλειονότητα των αγορών αξιών, βασίσθηκε κατά ένα μικρό μέρος στον δανεισμό σε ευρώ και κατά ένα μεγαλύτερο σε δολάριο. Η μεταστροφή αυτού οδήγησε σε μαζικές ρευστοποιήσεις προκειμένου να επιστραφούν τα δανεικά, γεγονός που προκάλεσε την ζήτηση δολαρίων και την άνοδο της ισοτιμίας του.

>Ύστερα από δύο αναιρέσεις που άσκησε ο Άρειος Πάγος σε ισάριθμες απαλλακτικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων… κάθονται για τρίτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου! Στις 22 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ), με κατηγορούμενους για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου τα πρώην μέλη του ΔΣ της επιχείρησης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το χρονικό διάστημα από τις 9 Μαρτίου του 2000 μέχρι τις 10 Απριλίου του 2000 (προεκλογική περίοδος) προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών συγκεκριμένων κρατικών επιχειρήσεων, όπως του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας δημιουργώντας τεχνητή ρευστότητα, από τις οποίες προέκυψε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

> «Η καταβαράθρωση της τράπεζας, δεν ήρθε από μόνη της, δεν ήταν νομοτελειακής φύσης εξέλιξη, προέκυψε από εγκληματικές πολιτικές, που ναι μεν τις συνέλαβαν αρρωστημένα μυαλά, τις υλοποίησαν, όμως, μετά χαράς, άνθρωποι, στελέχη και υπάλληλοι της τράπεζας. Η επιβαλλόμενη αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της, δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια αυτά στελέχη, στις ίδιες θέσεις στους ίδιους ρόλους…». Σε ποιους αναφέρεται άραγε η συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων της ΑΤΕ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ; Ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα… κύριοι, αλλιώς «πολύς λόγος για τίποτε».

> «Έλεος πια με τα δάκρυα των τραπεζιτών», που έχουν να κάνουν με την εκτίναξη του κόστους δανεισμού τους! Ας περάσουν μέρος της υποαξίας τους ως ζημία πώλησης στα αποτελέσματα του 2009, έτσι ώστε από τη μια να δημιουργηθεί «μαξιλάρι» προβλέψεων για το 2010 και από την άλλη να μειωθεί ο πήχης σύγκρισης της κερδοφορίας για τη φετινή χρονιά.

> Από ό,τι φαίνεται, οι χορηγίες προς τους εκδότες, οι διαφημίσεις προς τα ΜΜΕ, τα δωράκια προς τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» και οι πανάκριβές εξαγορές εταιρειών από τους πιστωτές… έκαναν καλά την δουλιά τους! Χωρίς να ανοίξει μύτη, με «χοντρό» αλισβερίσι στα χρέη και συναινέσει των δανειοδότριων τραπεζών, μεταξύ των οποίων η Πειραιώς και η Proton, η εταιρεία Νεοχημική επέστρεψε οριστικά στον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη, μέσω του fund Lamda Partners, περίπου 22 μήνες μετά την πώλησή της στο αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Carlyle Group.

> Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, ήρθε να το αποτελειώσει… η ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης σχετικά με τις επιχειρήσεις που ελέγχονται από το Δημόσιο, καθώς για τις μη εισηγμένες «διατάχθηκε» οροφή στις αμοιβές των προέδρων και μείωση της αμοιβής των μελών των διοικητικών τους συμβουλίων, ενώ για τις εισηγμένες καμία αναφορά ως προς το πρώτο σκέλος και «έκφραση επιδίωξης» για το δεύτερο.

> Συχνά πυκνά εμφανίζονται κάποιοι «αλεξιπτωτιστές» που ορέγονται τη διαχείριση του κράτους όχι για να υπηρετήσουν την κοινωνία, αλλά γιατί διψάνε για εξουσία! Αληθεύει ότι η κ. Μπατζελή καταργεί το συνδικαλιστικό όργανο των παράκτιων αλιέων γιατί της ζητούσε να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για Πράσινη Ανάπτυξη; Είναι γεγονός ότι έβγαλε αποζημιώσεις μόνο για τους ψαράδες της προεκλογικής της περιφέρειας;

> Εδώ το καλό… πλυντήριο! Επαναπατρισμός κεφαλαίων για την αναθέρμανση της οικονομίας ή για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών; Ποια η «αναπτυξιακή» λογική της απαλλαγής από το πόθεν έσχες και της καταβολής φόρου 5% επί της αξίας του κεφαλαίου, στις καταθέσεις που θα μεταφερθούν και θα «παρκάρουν» σε ετήσιους προθεσμιακούς λογαριασμούς στην Ελλάδα;


Σχολιάστε εδώ