1.000 ευρώ την ημέρα για τα αδέσποτα πληρώνει ο Δήμος Αθηναίων!

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας τέθηκε θέμα καταβολής 38.985 ευρώ στην εταιρεία K2 PET GROUP ΟΕ για περισυλλογή και διακίνηση των αδέσποτων ζώων σε όλον τον δήμο για διάστημα 39 ημερών, που άρχισε από τις 5 του μήνα που διανύουμε! Κάθε χρόνο ο δήμος διενεργεί διαγωνισμό για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων. Ο περσινός διαγωνισμός είχε λήξει στις 2/2 και επειδή δεν έχει γίνει νέος δημιουργήθηκε η ανάγκη να παραταθεί για 39 μέρες η διάρκεια της περσινής σύμβασης με το ποσόν που προαναφέραμε. Βέβαια στην εισήγηση αναφέρεται μόνο η περισυλλογή και η διακίνηση των ζώων. Πού διακινούνται τα ζώα αυτά; Τι τα κάνουν; Υπάρχει χώρος που τα πηγαίνουν ή προχωράνε στην ευθανασία τους; Αυτά δεν διευκρινίζονται στο σχέδιο απόφασης. Πάντως αν οι 39 ημέρες απαιτούν δαπάνη περίπου 39.000 ευρώ, σημαίνει πως για έναν χρόνο η επιβάρυνση του δήμου θα είναι 360.000 ευρώ!

Και για μελέτες…

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στο συμβούλιο αφορούσε τη χρηματοδότηση με 924.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αθηναίων (ΑΕΔΑ) από την Περιφέρεια Αττικής για τη διεκδίκηση και παρακολούθηση χρηματοδοτήσεων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και παρακολούθηση των χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ έργων τα έτη 2010 και 2011.

Δηλαδή ο δήμος μέσω της εταιρείας του θα πάρει κοντά 1 εκατ. ευρώ για να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις έργων και να παρακολουθεί τα έργα που θα γίνουν τη διετία, από τώρα μέχρι και του χρόνου. Βέβαια είτε καταφέρει να βρει πόρους είτε όχι η ΑΕΔΑ θα… τσεπώσει το εκατομμύριο. Απλώς για να παρακολουθεί τα έργα που γίνονται… Αν όμως η παρακολούθηση στοιχίζει μισό εκατομμύριο τον χρόνο, όλα τα έργα πόσα θα στοιχίσουν; Επίσης το Κέντρο Εισηγμένης Κατάρτισης του δήμου σύναψε σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αναλάβει την εκπαίδευση 480 υπαλλήλων του δήμου στην πληροφορική. Το ύψος της δαπάνης για την εκπαίδευση των υπαλλήλων ανέρχεται σε 504.000 συν ΦΠΑ.

Πρόστιμα…

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η επιβολή προστίμων σε εταιρείες γιατί είχαν αναρτήσει διαφημιστικές τους πινακίδες σε χώρους που δεν έπρεπε.

Συγκεκριμένα, στην Imperial Tobasco ΑΕ επιβλήθηκε πρόστιμο 22.000 ευρώ για 3 παραβάσεις. Στην καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ 52.000 ευρώ για 5 παραβάσεις, στη Vodafon – Panafon ΑΕ 24.000 ευρώ για 2 παραβάσεις, στη CLFAR MEDIA ΑΕ 36.000 για 3 παραβάσεις, στη DOMUS ΕΠΕ 66.000 ευρώ για 5 παραβάσεις. Στην Coca Cola, στη NESTLE και στη CENTRO MOTOR LTD από 6.000 ευρώ, επειδή έκαναν 1 παράβαση καθεμία.


Σχολιάστε εδώ