στα ενδότερα των ομάδων

= Δεν πρόλαβαν να δουν αρχηγό τον Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό, τον βάπτισαν διάδοχο του Αντώνη Νικοπολίδη. Μία φορά πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο διεθνής μεσοαμυντικός και χρίστηκε ηγέτης στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια.
= Το τρομερό της ιστορίας, βέβαια, ήταν ότι ο Τοροσίδης πήρε το περιβραχιόνιο εντελώς τυχαία, επειδή απουσίαζαν από τον αγώνα Ολυμπιακός – Λεβαδειακός οι τρεις αρχηγοί της ομάδας του, Νικοπολίδης, Γκαλέτι και Ντουντού. Αλλά κι επειδή κάποιοι μέσα στην ομάδα του Πειραιά προτίμησαν έναν Έλληνα αντί του Όλοφ Μέλμπεργκ.
= Επί της ουσίας η απόφαση ήταν του Δημήτρη Θεοδωρίδη. Ο φερόμενος ως νέος γενικός αρχηγός των «ερυθρόλευκων» προσπαθεί να ελέγξει τα αποδυτήρια της ομάδας και γι’ αυτό επιδιώκει να εξασφαλίσει τη στήριξη των ελλήνων ποδοσφαιριστών.
= Στην πλατεία Αλεξάνδρας, πάντως, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν λανθασμένες τις ενέργειες του Θεοδωρίδη. Υποστηρίζουν ότι με την απόφασή του, να επιλέξει τον Τοροσίδη για αρχηγό αντί του σουηδού αμυντικού, το μόνο που κατάφερε ήταν να αυξήσει τις διαφορές ανάμεσα στους Έλληνες και στους ξένους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας.
= Το χάσμα, βέβαια, υπάρχει με τους Λατίνους και έγινε ακόμα μεγαλύτερο μετά το πρόσφατο επεισόδιο ανάμεσα στον Ντιόγκο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο Μέλμπεργκ έμεινε έξω από τις διαφορές των συμπαικτών του, αλλά οι χειρισμοί του Δημήτρη Θεοδωρίδη βάζουν και τον Σουηδό στο παιχνίδι.
= Το δίδυμο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς – Ανδρέας Νινιάδης παλεύει για να κρατήσει τις ισορροπίες και να γεφυρώσει το χάσμα. Αλλά με τις παρεμβάσεις του Θεοδωρίδη βρίσκεται διαρκώς μπροστά σε νέα προβλήματα που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους και την προσπάθειά τους να πετύχουν την αγωνιστική ανάκαμψη των «ερυθρόλευκων».
= Η επιλογή του νεαρού παράγοντα προκαλεί έκπληξη και για ακόμα ένα λόγο: ο Τοροσίδης αποτελεί στόχο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και με τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το καλοκαίρι ενδέχεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.
= Η επιθυμία του Θεοδωρίδη να χρίσει αρχηγό τον Ξανθιώτη, λοιπόν, μοιάζει με χτίσιμο στην άμμο. Κάτι που αποδεδειγμένα προκαλεί περισσότερα προβλήματα σε όποιον έχει τέτοιες εμπνεύσεις.
= Γενικώς η κατάσταση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μόνο σε ομάδα δεν παραπέμπει. Οι παίκτες χωρισμένοι σε παρέες ανάλογα με την εθνικότητά τους, οι παράγοντες να επιδίδονται σε παιχνίδια εξουσίας και οι δύο προπονητές να ακροβατούν μεταξύ απόγνωσης και φόβου μήπως τιναχθούν όλα στον αέρα.
= Ειδικά ο Μπάντοβιτς έχει χάσει τον ύπνο του. Ο σέρβος τεχνικός επένδυσε το μέλλον του στο τρίμηνο της παρουσίας του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και θέλει να χτίσει την καριέρα του σε μια επιτυχία της πειραϊκής ομάδας.
= Στις καθημερινές συζητήσεις του με τους δικούς του ανθρώπους εκφράζει τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν γύρω του. Ελπίζει, πάντως, ότι με δύο διπλά σε Τρίπολη και Ηράκλειο απέναντι σε Αστέρα και Εργοτέλη θα καταφέρει να βάλει τον Ολυμπιακό σε τροχιά τίτλου και σε απόσταση μάξιμουμ τεσσάρων πόντων από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.
= «Τότε μπορεί να συσπειρωθούμε», αισιοδοξεί ο Μπάντοβιτς, ο οποίος ποντάρει πολλά στη στήριξη των οργανωμένων οπαδών. Οι συνδεσμίτες έχουν αντιληφθεί τι παίζεται στην ΠΑΕ και ετοιμάζονται να δράσουν δυναμικά.
= Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεοδωρίδης δεν έχει κάτι εναντίον του Μπάντοβιτς. Τα λάθη του γίνονται λόγω της έλλειψης πείρας και της αντιπάθειάς του για τον Νινιάδη των τεράστιων φιλοδοξιών του να γίνει ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ολυμπιακού, πίσω μόνο από τον Σωκράτη.
= Οι δύο υπεύθυνοι του σκάουτινγκ έχουν χρόνιες διαφορές που δημιουργήθηκαν από τις αντικρουόμενες εισηγήσεις που έκαναν για παίκτες. Με τη συμμετοχή του Νινιάδη στο προπονητικό επιτελείο, ο Θεοδωρίδης βρήκε την ευκαιρία να τον υποβαθμίσει στα μάτια του Κόκκαλη και να αναλάβει αποκλειστικά τις δραστηριότητες του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι.
= Τι έγραψε ο διπλανός για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι; Ήρθε ο Λάκης Νικολάου και τον επιβεβαίωσε πλήρως με τη δήλωσή του ότι το θέμα με τον διεθνή Αργεντινό μεσοεπιθετικό δεν είναι πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά το αν μπορέσει κάποια μέρα να παίξει ποδόσφαιρο ο διεθνής μεσοεπιθετικός.
= Γενικώς οι γιατροί εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το επαγγελματικό μέλλον του ποδοσφαιριστή Γκαλέτι. Εκτιμούν ότι μόνο με θαύμα θα μπει ο Αργεντινός στα γήπεδα.
= Το γνωρίζουν αυτό στον Ολυμπιακό και το ερχόμενο καλοκαίρι θα αναζητήσουν ένα δεξί χαφ-εξτρέμ. Εκτός και αν μείνουν για μία χρονιά με τον Ζαϊρί και μεταθέσουν την απόκτηση του αντι-Γκαλέτι για το 2011, με προφανή στόχο να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα επιστροφής του παίκτη στην αγωνιστική δράση.
= Σε κεντρικό πρωταγωνιστή της Σούπερ Λίγκας έχει εξελιχθεί ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός. Τόσο για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του όσο κι επειδή από την απόδοση που θα έχουν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θα εξαρτηθεί το μέλλον πολλών ομάδων.
= Ο Σπανός έχει γίνει περιζήτητος. Τον ψάχνουν περισσότεροι από τρεις πρόεδροι άλλων ΠΑΕ που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.
= Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι στους ενδιαφερόμενους βρίσκονται πρόεδροι που πριν από δύο χρόνια έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον υποβιβασμό του Ατρομήτου. Έτσι, η ζωή που κάνει κύκλους έφερε τον Σπανό σε θέση ισχύος και τους άλλους παράγοντες εκεί που βρισκόταν ο πρόεδρος της περιστεριώτικης ομάδας το 2008.
= Την ίδια ζήτηση με τον Πειραιώτη έχει και το ουσιαστικό αφεντικό του Πανθρακικού, ο Θόδωρος Σαββάκης. Οι απανωτές… κηδείες που έκανε η ομάδα της Κομοτηνής στους αντιπάλους της έβαλε τον μεν Σαββάκη στο μάτι κάποιων και τους υπόλοιπους στη διαδικασία της προσέγγισής του για να αποφύγουν το… κάζο του Εργοτέλη και του Άρη.
= Για τους λάτρεις των στατιστικών, πάντως, από τον Πανθρακικό κινδύνευαν ευθέως η ΑΕΚ και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι «πράσινοι» της Θράκης έφτιαξαν φέτος εκπληκτική παράδοση απέναντι στις ομάδες που έχουν βασικό χρώμα της εμφάνισής τους το κίτρινο.
= Ο Πανθρακικός πήρε τον πρώτο βαθμό του στο Πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Άρη. Πρόσθεσε τον δεύτερο πόντο του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ πέτυχε την πρώτη νίκη του απέναντι στον Εργοτέλη και το πρώτο διπλό μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
= Η μοναδική ομάδα που έχασε βαθμούς από την ομάδα της Κομοτηνής χωρίς να διαθέτει κίτρινο στην εμφάνισή της ήταν η Ξάνθη, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Αλλά εκεί το κίνητρο των «πρασίνων» είχε να κάνει με τις τοπικές διαφορές και το ντεμπούτο του Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του Πανθρακικού.


Σχολιάστε εδώ