Σπατάλη και αναποτελεσματικότητα χαρακτηρίζουν τη Δημόσια Διοίκηση

Το βιβλίο του Λ. Αυγενάκη θα έχει τίτλο «Δημόσια Διοίκηση: Ώρα μηδέν και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος» και περιέχει ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία για τη διοικητική διάρθρωση του δημόσιου τομέα στο Ηράκλειο, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και τους 26 νομούς του Ηρακλείου.

Τα στοιχεία που αναφέρονται είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα:

• Στον νομό Ηρακλείου υπάρχουν πλέον των 16.000 δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή όσους έχουν ολόκληρα κράτη με την ίδια πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας μας!

• Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των 26 δήμων του νομού Ηρακλείου είναι διπλάσιο από αυτό που δαπανάται για κοινωφελή έργα και έργα υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

• Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου διαθέτει υπηρεσίες διασκορπισμένες σε δεκάδες κτίρια σε όλη την πόλη, ενώ το συνολικό κόστος που προκύπτει για τη Νομαρχία και αφορά μίσθωση ακινήτων για στέγαση νευραλγικών υπηρεσιών της ανέρχεται σε 1.010.000 ευρώ και πλέον ετησίως.

• Ενώ η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων απασχολεί 5 άτομα με σύμβαση και 2 δικηγόρους, το κόστος λειτουργίας της έφτασε για το 2009 περίπου στα 1.250.000 εκατ. ευρώ.

Η παρουσίαση της προ-έκδοσης του βιβλίου του κ. Αυγενάκη θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. Την έκδοση θα σχολιάσουν οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος ΝΔ, βουλευτής Αθήνας, Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αʼ Αθήνας, Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Βʼ Αθήνας, Χρήστος Ζώης, βουλευτής ΝΔ Λάρισας, τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.


Σχολιάστε εδώ