Προς αλλαγή του προέδρου του ΕΣΡ;

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής τέθηκε η ερώτηση προς τον κ. Λασκαρίδη αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί… Ποια θα είναι η συνέχεια; Οι προβλέψεις δεν είναι εύκολες…

Όμως αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει ήδη τον αντικαταστάτη του, τον νέο πρόεδρο του ΕΣΡ.

Τι θα γίνει, κύριε Πετσάλνικε;

Όμως υπάρχει και δεύτερο θέμα. Από τον Οκτώβριο έχει λήξει η θητεία τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ. Της κυρίας Αυδή και των κυρίων Τσουράκη και Κουράκη. Και πρέπει να ανανεωθεί ή να αποφασίσει η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τους τρεις που θα τους αντικαταστήσουν. Και εδώ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικος θα πρέπει να δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία.

Μόνιμο το προσωρινό!

Τον κίνδυνο να μετατραπεί το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών σε μόνιμο διέγνωσε και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 2 Φεβρουαρίου.

«Πρέπει να εκδοθούν οι άδειες», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται η έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος και τριών Υπουργικών Αποφάσεων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της ακύρωσης της προκήρυξης των αναλογικών τηλεοπτικών αδειών από το ΣτΕ «εξαιτίας της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας, που δημιούργησε την εντύπωση στο Συμβούλιο ότι δεν εφαρμόστηκαν σωστά οι νόμοι». Μόνο που το παρόν ΕΣΡ, που χειρίστηκε τις προκηρύξεις, δεν κατέγραψε τη διαφωνία του με το περίπλοκο νομικό καθεστώς που τώρα σημειώνεται και ήταν εκείνο που έλεγε μονότονα πως «το ΣτΕ είναι δύο τετράγωνα παρακάτω» για όποιον θέλει να προσφύγει. Συνεπώς, μήπως πρέπει να αναγνωρίσει και το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή πραγματικότητα;


Σχολιάστε εδώ