Ο Μητσοτάκης κρατάει το μεγάλο μυστικό για τα ψηφιακά…

Για να φωτίσει και τη… διαφανή διαδικασία με την οποία το 1989-ʼ90 αγοράστηκαν τα ψηφιακά με απευθείας ανάθεση από το δίδυμο Ζήμενς – Ιντρακόμ. Απόφαση που πάρθηκε ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ του τότε πρωθυπουργού της οικουμενικής κυβέρνησης, αείμνηστου Ξεν. Ζολώτα. Ο οποίος και έμαθε ότι άλλοι είχαν αποφασίσει γιʼ αυτόν, αν και ήταν ο νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας. Και τότε κανένας απʼ αυτούς που φωνάζουν σήμερα και εμφανίζονται ως οι… παρθένες, δεν μίλησε, δεν έβγαλε άχνα. Εκτός από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, που ήταν στην οικουμενική ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, που και αυτός δεν ρωτήθηκε. Γιʼ αυτό και παραιτήθηκε. Και σήμερα λέει ότι ήταν εκείνη η ανάθεση των ψηφιακών η μεγάλη ντροπή, σε δήλωσή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Είχε βέβαια τους λόγους του ο Γιάννης…

Διεκδικούσε τα ψηφιακά και άλλη εταιρεία, αντίπαλος του δίδυμου, γιʼ αυτό, επειδή υπήρχε κίνδυνος να χάσουν τη χρυσή δουλειά, έγινε η σκοτεινή απευθείας ανάθεση, από την οποία όλοι πήραν τότε το κατιτίς τους… Η δήλωση του κ. Γ. Κεφαλογιάννη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έχει ενδιαφέρον για την Ιστορία γιʼ αυτό και την παραθέτουμε:

«Ήταν μια μεγάλη ντροπή αυτό που έγινε τότε. Από τότε άρχισε η μεγάλη αμαρτία με τη Siemens. Ο Μητσοτάκης ήταν πρωταγωνιστής και κύριος υπεύθυνος. Ήταν ο πρόεδρος του κόμματος της πλειοψηφίας. Αν ήθελε θα μπορούσε να εμποδίσει τη συμφωνία.

Αντίθετα τη στήριξε. Εγώ παραιτήθηκα γιατί θεώρησα ότι έβλαπτε το δημόσιο συμφέρον αυτή η απόφαση. Οι τιμές των ψηφιακών παροχών ήταν κραυγαλέα προκλητικές σε σχέση με άλλων εταιρειών. Έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός. Είπα στον Ζολώτα: “Εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό, παραιτούμαι”. Θα πάω να καταθέσω στην Εξεταστική Επιτροπή αν με καλέσουν, για τα γεγονότα εκείνης της εποχής που στιγμάτισαν την πολιτική ζωή».

Να κληθεί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για να εξηγήσει πού και πώς μεθοδεύτηκε η σκανδαλώδης ανάθεση των ψηφιακών του 1990, αλλά και να πει για ποιον άλλο απλό εργαζόμενο ή εταιρεία ενδιαφέρθηκε, όπως για τη ΔΙΕΚΑΤ που συμμετείχε στην αμαρτωλή ιστορία του C4I, όπου η έμπιστη ιδιαιτέρα του Σάκη Κυπραίου βομβάρδιζε τον Χριστοφοράκο για να πληρώσει η Ζήμενς τα καθυστερούμενα… μικροποσά ύψους 5.012.066 ευρώ!


Σχολιάστε εδώ