ο Δαίμονας των δημαρχείων

Τα «έσπασαν» οι τρεις παρατάξεις της στην τελευταία συνεδρίαση, όταν η πλευρά της μείζονος μειοψηφίας κάλυψε με δικούς της ανθρώπους όλες τις θέσεις των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του δήμου που δικαιούται η αντιπολίτευση.

Έντονη ήταν η αντίδραση των επικεφαλής των δύο παρατάξεων της ελάσσονος, του Πάνου Μπόζου και του Παναγιώτη Κανακάκη. Κατηγορούν τον αρχηγό της μείζονος Τηλέμαχο Τσιλιγκίρη, ότι τους… πούλησε!

••• Φουντώνουν οι φήμες για… διορισμούς ημετέρων στον ΕΣΔΚΝΑ, που διαχειρίζεται τα απορρίμματα του Λεκανοπεδίου. Μετά το βόλεμα στον Σύνδεσμο του πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Χαράλαμπου Μανιάτη, γίνεται λόγος για διορισμό… τέκνου γνωστού δημάρχου της Αττικής, ο οποίος μάλιστα μετέχει και στη διοίκηση του Συνδέσμου. Είναι άραγε έτσι; Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα…

••• Ενδιαφέροντα στοιχεία έρχονται για τη δράση του πρώην αντιδημάρχου Ηρακλείου Αττικής Κώστα Μήνα, ο οποίος παραιτήθηκε και αποχώρησε από την παράταξη του δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Γουρνάς αποκάλυψε ότι ο κ. Μήνας είχε υπογράψει 46 προσλήψεις στη δημοτική επιχείρηση στην οποία προήδρευε, μόλις λίγες μέρες πριν παραιτηθεί. Ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια, δεσμεύθηκε όμως να διερευνήσει την καταγγελία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αυτές οι συμπεριφορές ήταν που οδήγησαν στο διαζύγιο.

••• Ας το πάρουν απόφαση εκεί στον Δήμο της Νέας Ερυθραίας ότι αυτήν την… «καταραμένη» οδό Έλλης δεν θα μπορέσουν να τη στρώσουν ποτέ! Για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή, η Έλλης είναι δρόμος παράλληλος με την Κηφισίας, ή Ελευθερίου Βενιζέλου, όπως λέγεται στο ύψος της Ερυθραίας, χρησιμεύει δε σαν εναλλακτική για όσους κινούνται από Κηφισιά προς Εκάλη και θέλουν να αποφύγουν την κίνηση της Κηφισίας. Έλα όμως που τον δρόμο τον έχουν μάθει πολλοί και πλέον έχει περισσότερη φόρτιση και από την κεντρική οδική αρτηρία… Εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος έχει αποφασίσει την αντίστροφη κίνηση της οδού, ώστε να μην αποτελεί εναλλακτική της Κηφισίας. Έχει δε δοκιμάσει δύο τρεις φορές να τοποθετήσει και τη σχετική σηματοδότηση. Εις μάτην όμως, καθώς οι ταμπέλες μετά από λίγα εικοσιτετράωρα βγαίνουν. Και εδώ έρχεται το ελληνικό παράδοξο: Την Έλλης τη χρησιμοποιούν για να κόψουν δρόμο το μισό υπουργικό συμβούλιο και η αφρόκρεμα του κεφαλαίου της χώρας μας. Άντε τώρα ο δήμος να αναγκάσει όλους αυτούς να αλλάξουν χούγια. Γραμμένες τις έχουν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

••• Η ακυβερνησία στον Δήμο Μελισσίων, λόγω της πολυδιάσπασης που υπάρχει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, φαίνεται ότι θα ταλαιπωρήσει την πόλη μέχρι τέλους. Προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μήπως και περάσει από το συμβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2010, που εδώ και δύο μήνες έχει γίνει έρμαιο των πολιτικών παιχνιδιών, αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά γιατί απείχαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και έξι από το στρατόπεδο της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος τα έβαλε με τον επικεφαλής της μείζονος Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, τον οποίο καταγγέλλει ότι επέλεξε να πάει σε… τηλεοπτική εκπομπή. «Είναι δικαίωμά του να ντροπιάζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα. Δεν είναι όμως δικαίωμά του να τορπιλίζει τη λειτουργία του δήμου και μαζί να ντροπιάζει και την πόλη μας. Το θετικό είναι ότι πλέον όλοι τον έχουν καταλάβει…», σχολιάζει μεταξύ άλλων η καυστική ανακοίνωση που βγήκε από το γραφείο δημάρχου…

••• Ανασφαλή και άβολα είναι τα νέα πεζοδρόμια της οδού Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με καταγγελία του εξωραϊστικού συλλόγου «Άγιος Ιωάννης». Γιατί, όπως τονίζουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τον δήμαρχο, οι μόνοι που επωφελούνται από τα έργα είναι οι μοτοσικλετιστές και οι ΙΧήδες, οι οποίοι βρίσκουν εύκολα… πάρκινγκ! Αν δεν τοποθετηθούν αμέσως κολονάκια για να μην ανεβαίνουν οχήματα στα πεζοδρόμια, όλα τα έργα σε λίγους μήνες θα… πάνε στράφι.

Επίσης αναφέρουν ότι η μονοδρόμηση της οδού Αγ. Ιωάννου στέρησε από πολλούς δημότης την πρόσβαση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στις τράπεζες που βρίσκονται γύρω από την πλατεία του ναού, το δημαρχείο και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης πως για να αποκατασταθεί η ζημιά που ήδη έχουν πάθει οι πολίτες θα πρέπει να γίνει κάθοδος η Αιγαίου Πελάγους και να αντιδρομηθεί το τμήμα της οδού Γραβιάς μέχρι την Αιγαίου Πελάγους και το τμήμα της Αιγαίου Πελάγους από Γραβιάς μέχρι Νεαπόλεως.

***

••• Την έντονη αντίδρασή του για το κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ στη Νέα Ζίχνη, τη Νιγρίτα και την Ηράκλεια Σερρών, που εξυπηρετούσαν 80.000 κατοίκους, εκφράζει με εξώδικη δήλωσή του που έστειλε προς την υπουργό Περιβάλλοντος και τον πρόεδρο της ΔΕΗ ο δήμαρχος Ν. Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής. Στο εξώδικό του ο δήμαρχος αναφέρει πως αν δεν επαναλειτουργήσουν τα γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή του εντός 15 ημερών, θα προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες.


Σχολιάστε εδώ