Να μπει βαθιά το νυστέρι και στην TelePassport!

Όταν ξεκινήσαμε το ταξίδι με τα ΦΕΚ και τις κολιγιές με την υπόθεση Ζήμενς, κανείς δεν είχε τότε τολμήσει να γράψει έστω μία κουβέντα για την TelePassport, για τους εθνικούς προμηθευτές, για τους χρυσούς διαφημιστές, για τη συμμετοχή πολιτικών σε εταιρείες χρηματιστηριακές που σε βάθος χρόνου συγχωνεύονταν με εταιρείες προσώπων που έχουν σχέση με το μαύρο χρήμα της Ζήμενς, για τη σχέση συγγενικών προσώπων πολιτικών με πρόσωπα που έχουν σχέση με εταιρείες αμφιβόλου βίου και πολιτείας, για την εταιρική σχέση διευθυντού υπουργού με στελέχη της Ζήμενς, για άλλες περίεργες εταιρικές σχέσεις διαφόρων προσώπων που θέλουν, αν μη τι άλλο, ψάξιμο από μεριάς Δικαιοσύνης, για συνδικαλιστικά στελέχη που βρήκαν φροντίδα και προδέρμ σε εταιρείες όπου συμμετέχουν άνθρωποι της Ζήμενς και πολλά άλλα πρόσωπα που τα ψάχνει σήμερα η Δικαιοσύνη ή θα τα ερευνήσει η Εξεταστική.

Είχαμε τότε γράψει στους κυρίους Εισαγγελείς να ψάξουν την υπόθεση σε βάθος μήπως βρουν κάποιαν άκρη. Δεν το έκαναν γιατί δεν εκτίμησαν ή δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία και ως διά μαγείας, τώρα που στην Εξεταστική η υπόθεση TelePassport έσκασε, βγήκαν όλοι να μιλούν για την υπόθεση των μαύρων ταμείων και τη σχέση της συγκεκριμένης εταιρείας με τη Ζήμενς. Ας το ψάξει πιο βαθιά η Εξεταστική και ίσως να έχουμε εκπλήξεις και ανατροπές. Εκεί θα βρει τα συνεταιριλίκια του Σκαρπέλη με τον Γεωργίου, του Χάσικου με τον Σκαρπέλη και άλλων προσώπων.

Ίσως εδώ να βρίσκεται η άκρη του θέματος ή, αν μη τι άλλο, μια αχνή αχτίδα. Ας το ψάξουν πιο βαθιά και μάλιστα στην εποχή που βγήκαν οι ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Εκεί η Εξεταστική ίσως πέσει πάνω σε μεγάλες εκπλήξεις.

Ας καλέσει επίσης η Εξεταστική όλα τα μέλη του ΔΣ του ΟΤΕ από το 1993 και μετά μέχρι σήμερα. Ας καλέσει τους υπουργούς και τους υφυπουργούς από το 1993 μέχρι σήμερα. Ας καλέσει να μας πουν πού βρήκαν 120 εκατ. δραχμές οι τότε μέτοχοι της TelePassport και έφτιαξαν την εταιρεία. Ας ψάξει η Εξεταστική και πώς στήθηκε η χρηματιστηριακή των παρένθετων προσώπων, πού βρέθηκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους σε σχέση με το ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Αν ψάξουν, μπορεί να βρεθούν και άλλα πρόσωπα που σήμερα δεν τα γνωρίζουμε και δεν τα φανταζόμαστε. Είναι υποχρέωσή τους. Άλλωστε ο Γιώργος είπε να «ματώσουμε», το ίδιο και ο Σαμαράς. Ας το πολεμήσουν και τότε θα περάσουν τις εξετάσεις του κόσμου με άριστα.


Σχολιάστε εδώ