Να μην οδηγηθεί ο λαός στην αγχόνη

Η λεγόμενη «βοήθεια» της ΕΕ προς την Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο από τη στήριξη και επιβράβευσή της στη θύελλα που φέρνει η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, για το ξεθεμέλιωμα και των τελευταίων εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Τα μέτρα παίρνονται με αφορμή την κρίση, αλλά θα είναι μόνιμα και θα διασφαλίζουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στην επόμενη φάση, της ανάκαμψης της οικονομίας. Αποτελούν δηλαδή στήριξη προς την ελληνική πλουτοκρατία και όχι τον λαό.

Τα στρατηγικά συμφέροντα και οι επιλογές της ελληνικής πλουτοκρατίας, οι οποίες έχουν την ίδια κατεύθυνση με αυτές του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, είναι που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και στις προηγούμενες, αυτή την πολιτική. Η ΕΕ είναι το στήριγμα και ο καθοδηγητής της ελληνικής πλουτοκρατίας και των κομμάτων της στη λεηλασία του λαού.

Είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι η εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής επιβάλλεται από την ΕΕ. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλα αυτά τα μέτρα που η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε και σε αυτά που ακόμα δεν έχει ανακοινώσει αλλά έχει αποφασίσει, πολύ πριν από την κρίση και σύντομα θα έρθουν: ανατροπές στο Ασφαλιστικό και στο Εργασιακό, κατάργηση του 14ου μισθού, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση του κατώτατου μισθού, βαριά φορολογία στον λαό.

Όπως χθες η ΕΕ στήριξε το αντεργατικό έργο όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, έτσι και σήμερα στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση σφαγή των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η «βοήθεια» της λυκοσυμμαχίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των κομμάτων τους.

Το πατριωτικό καθήκον του λαού είναι να ξεσηκωθεί. Να μην επιτρέψει να τον οδηγήσουν στην αγχόνη αυτοί που τον ληστεύουν. Να περάσει αποφασιστικά στην αντεπίθεση για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών και όχι των μονοπωλίων.


Σχολιάστε εδώ