Με αιχμή του δόρατος το ΠΑΜΕ θα εντείνει τις κινητοποιήσεις το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη στήριξη των λαϊκών κινητοποιήσεων και προσπαθεί με τις δυνάμεις που διαθέτει να βγάλει τον κόσμο στον δρόμο κόντρα στην κινδυνολογία της κυβέρνησης ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια κινητοποιήσεων αφού βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για κινδυνολογία της αστικής προπαγάνδας περί πιέσεων από διεθνείς κερδοσκόπους ή περί κινδύνου πτώχευσης και οικονομικής κατάρρευσης της χώρας προκειμένου να μεταφέρει τον βραχνά του κεφαλαίου λόγω της κρίσης στον λαό, ώστε αυτός φοβισμένος να αποδεχθεί την αφαίρεση των όποιων δικαιωμάτων τού έχουν απομείνει.

«Μη δίνετε δεκάρα σε αυτά που λένε για τη σωτηρία της χώρας» είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, διευκρινίζοντας ότι οι κυβερνώντες και η ΕΕ ενδιαφέρονται για τη σωτηρία των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Αν, είπε, οι εργαζόμενοι δεν σπάσουν την καταιγίδα των μέτρων που ανακοινώνονται, αν συμμορφωθούν σε όσα λένε η κυβέρνηση και η ΕΕ τότε τα πράγματα σε έναν χρόνο θα είναι χειρότερα.

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ απευθύνεται και στον κόσμο που ψήφισε ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα μιας άλλης πολιτικής, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι ο λαός με την ψήφο του ενέκρινε την πολιτική που ακολουθείται σήμερα.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για οργανωμένη επιχείρηση κατασκευής λαϊκής συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα και ως παράδειγμα φέρνουν τις -κατά παραγγελία, όπως λένε- δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν και σύμφωνα με τις οποίες ο λαός εγκρίνει τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Τονίζουν ότι μπορεί ένα μικρό μέρος του λαού να υπέκυψε στην προπαγάνδα περί της αναγκαιότητας λήψης των οδυνηρών μέτρων, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι σύντομα, και όσο θα γίνεται αντιληπτό τι αυτά σημαίνουν στην καθημερινότητα του καθένα, τότε θα υπάρξουν κινητοποιήσεις «με μορφές πάλης που θα είναι ακόμα πιο οδυνηρές για την κυρίαρχη πολιτική».

Επιδίωξη του ΚΚΕ είναι στην αντίσταση στα μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρξει ένα μαζικό κίνημα που θα ενώνει τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους μικρομεσαίους. Μόνο έτσι, τονίζουν στελέχη του, μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική πάλη, αφού σήμερα δεν αρκεί ο κάθε κλάδος χωριστά να αγωνίζεται για τα κλαδικά του αιτήματα. Η επίθεση, λένε, είναι καθολική και ως εκ τούτου καθολική πρέπει να είναι και η αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων με καθαρή στόχευση που δεν θα θολώνει το στίγμα του αγώνα. Στο σημείο αυτό ασκούν κριτική στον ΣΥΝ, που προτείνει κοινό αγώνα με τη ΓΣΕΕ, η οποία στην πράξη ζητάει στήριξη της κυβέρνησης ενάντια στις πιέσεις των «διεθνών κερδοσκόπων».

Στον Περισσό χαρακτηρίζουν μονόδρομο τον πολλαπλασιασμό των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, αφού τονίζουν ότι μόνο έτσι οι εργαζόμενοι μπορούν όχι μόνο να μη χάσουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν εδώ και χρόνια ακόμα και με αίμα, αλλά σε πείσμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας να αποκτήσουν και νέες κατακτήσεις. Βλέπουν ότι μέσα από τις κινητοποιήσεις θα βαθαίνει και η πολιτικοποίηση της πάλης, και έτσι αργά ή γρήγορα θα ανοίξει ο δρόμος για τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων που θα οδηγήσει στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Σημειώνουν δε ότι η εμπειρία από τις δύο απεργίες που το τελευταίο διάστημα οργάνωσε το ΠΑΜΕ δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον, αφού σε αυτές πήραν μέρος εργαζόμενοι που στο παρελθόν δεν είχαν ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.


Σχολιάστε εδώ