ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να απομακρύνεται από την Ευρωλίγκα έπειτα από τις τρεις σερί ήττες με Παρτιζάν, Μαρούσι και Μπαρτσελόνα. Αυτό σημαίνει ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του, θέλοντας και μη, θα ρίξουν όλο το βάρος τους στη διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα αφού ο στόχος της Ευρώπης έχει γίνει πλέον πολύ δύσκολη υπόθεση για το «τριφύλλι». Ο κόσμος της ομάδας έδειξε ότι στηρίζει τις προσπάθειες των παικτών τού Παναθηναϊκού και σκοπεύει να είναι δίπλα τους ακόμα και σε ενδεχόμενη απώλεια του τίτλου, ο οποίος θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα έπειτα από έξι χρόνια. Ο Ομπράντοβιτς πάντως, ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο χάσει έναν ακόμα τίτλο μετά τον διαφαινόμενο πρόωρο αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.
Από την άλλη πλευρά, στον Ολυμπιακό θέλουν το τρόπαιο για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Την τελευταία τριετία φτάνουν διαρκώς στην πηγή αλλά δεν πίνουν νερό και υποκλίνονται στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα λειτουργήσει ως τονωτική ένεση στο ηθικό των «ερυθρόλευκων», στην προσπάθειά τους να σπάσουν την έδρα των «πρασίνων» στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Άλλωστε, στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι φέτος που ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται στα καλύτερά του είναι η μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσουν τα ηνία έπειτα από 13 χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, στην Ευρωλίγκα η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δείχνει ότι θα φτάσει εύκολα στο φάιναλ φορ, παρά την αγωνιστική κοιλιά που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα στην απόδοσή της, με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό να μην ανησυχεί.
Ετοιμάζει τον Σάρας
Εκτός αποστολής για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη άφησε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπειτα από σχετικό αίτημα του λιθουανού σταρ. Ο Σάρας προτίμησε να μείνει στην Αθήνα και να ακολουθήσει το ειδικό πρόγραμμα για τη συντομότερη επανένταξή του στην ομάδα. Οι πληροφορίες από τον Παναθηναϊκό αναφέρουν ότι ο σέρβος κόουτς και ο έμπειρος γκαρντ έβαλαν στο χρονοδιάγραμμά τους ως στόχο την επάνοδο του παίκτη στην ελληνική λίστα για τον τελικό του κυπέλλου το επόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν οι «πράσινοι», ο Ζοτς και ο Σάρας θέλουν να αιφνιδιάσουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του Ολυμπιακού που προετοιμάζονται δίχως να υπολογίζουν τον Λιθουανό που πρωταγωνίστησε πέρσι σε αρκετές από τις νίκες του «τριφυλλιού» επί των «ερυθρόλευκων» με αποκορύφωμα τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο. Όλα, πάντως, θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα βρίσκεται ο Γιασικεβίτσιους στο τεστ της ερχόμενης Τρίτης. Ένα εσωτερικό τεστ που θα υποβάλει ο Ομπράντοβιτς τον «Μίδα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αν το ξεπεράσει με επιτυχία, ο Γιασικεβίτσιους θα πάρει τη θέση του Σερμαντίνι στο ελληνικό ρόστερ του Παναθηναϊκού και θα φορτώσει πονοκεφάλους τον Γιαννάκη.


Σχολιάστε εδώ