Κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος στην ΕΡΤ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αφορά την υπόθεση των ροζ τηλεφωνικών γραμμών, ένα από τα «σκάνδαλα» της ΕΡΤ, το οποίο απασχόλησε τη δημοσιότητα τόσο μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο όσο και από την τηλεοπτική «Ζούγκλα».

Η προανάκριση γι’ αυτήν την υπόθεση ολοκληρώθηκε και, όπως προκύπτει, επιβεβαιώθηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές από τις οποίες γίνονταν οι κλήσεις προς ροζ γραμμές συγκεκριμένης εταιρείας τηλεηχοπληροφόρησης. Η ΕΡΤ πλήρωνε τις ανοικτές γραμμές και μέχρι σήμερα έχει εντοπιστεί το ποσόν των 240.000 ευρώ! Τα τηλέφωνα γίνονταν ως εξής: Ένας υπάλληλος έπαιρνε σε συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό και άφηνε τη γραμμή ανοιχτή να γράφει μονάδες. Μόλις τελείωνε το 15λεπτο, η γραμμή έκλεινε.

Αυτό συνεχιζόταν επί πολλές ημέρες. Για την υπόθεση είχαν ενημερωθεί τα διοικητικά όργανα της ΕΡΤ και είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας δεν βγήκε ποτέ από το βαθύ συρτάρι των υπευθύνων! Τώρα η Εισαγγελέας απευθύνει κατηγορητήριο στον διευθυντή προσωπικού και σε δύο ακόμη μόνιμους υπαλλήλους της ΕΡΤ για παράβαση καθήκοντος.


Σχολιάστε εδώ