«Θέμα» χωρίς Θέμο;

Η φυγή του Θέμου Αναστασιάδη και η έκδοση νέας εφημερίδας, όπως γράφαμε από την περασμένη Κυριακή, δεν μοιάζει πλέον μακρινό ενδεχόμενο.

Η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές πήρε άγριες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες, όταν ο Φώτης Μπόμπολας πήγε στο λογιστήριο της εφημερίδας και ζήτησε να δει στοιχεία για τα οικονομικά και να κάνει κάποιον έλεγχο.

Μόλις το έμαθε ο Θέμος, έγινε μπάχαλο! Μακριά, δεν ακουμπάς εδώ τίποτε, είπε στον γιο του Μπόμπολα σε σκληρό ύφος. Και πρόσθεσε: Ξέχασε κάθε ανάμειξη στο «Πρώτο Θέμα»…

Η πλευρά Μπόμπολα δεν έχει εύκολη λύση. Αν προχωρήσει σε σπάσιμο της συνεργασίας, ξέρει ότι ο Θέμος θα πάει… δίπλα να βγάλει άλλη εφημερίδα και το «Πρώτο Θέμα» θα είναι ένα άδειο πουκάμισο.

Ο Πήγασος ελέγχει το 70% του «Θέματος», το οποίο απέκτησε όταν προ διετίας ξέσπασε η πρώτη κρίση με το DVD Ζαχόπουλου και ήρθε το πρώτο «διαζύγιο» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας θεωρεί πως δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον Θ. Αναστασιάδη, βγάζοντας εκτός κάδρου τον Τ. Καραμήτσο, για τον οποίο πιστεύει πως μπορεί να ανταποκριθεί σε όσα συζητούν. Κατηγορούν τον πρώτο πως έχει δική του, προσωπική ατζέντα και ότι πολλές φορές έχει ενοχλήσει «φίλους» της οικογένειας Μπόμπολα. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια κοινή πολιτική, ειδικά τώρα που τίθεται ζήτημα περιορισμού του κόστους των εφημερίδων.

Η πλευρά Μπόμπολα φέρεται να ζητάει περικοπές μισθών, προσφορών και απολύσεις, κάτι που δεν συζητάει ο Θέμος Αναστασιάδης, που πιστεύει πως καθώς η εφημερίδα είναι κερδοφόρος και αυτήν τη χρονιά δεν είναι ανάγκη να υποκύψει και το «Θέμα» στις «απαιτήσεις Ψυχάρη» και ότι είναι ευκαιρία για μεγαλύτερη ανάπτυξη του φύλλου. Συνεπώς, διαφωνεί τόσο με την κατάργηση των προσφορών, που θα επιφέρει -όπως εκτιμάται- απώλεια 35.000 φύλλων στο «Θέμα», όσο και με τις απολύσεις. Αυτό που γνωρίζει είναι πως χωρίς εκείνον δεν μπορεί να λειτουργήσει η εφημερίδα, αν και συζητά πάντοτε είτε για την απευθείας έκδοση ενός φύλλου με το όνομα «Όλα» είτε για την αγορά του «Καρφιού», αν και αυτό είναι ένα πιο μακρινό ενδεχόμενο. Η πλευρά Μπόμπολα απαντά πως, αν φύγει από το «Θέμα», αυτομάτως θα χάσει και την τηλεοπτική του εκπομπή στον ΑΝΤ1.


Σχολιάστε εδώ