Η απίστευτη γκάφα του Χρυσοχοΐδη

Γάτα ο πρόεδρος της Βουλής, αντελήφθη αστραπιαία τη φωτιά που έβαλε ο υπουργός και έσπευσε να το μαζέψει: «Πάντως, κύριε Χρυσοχοΐδη, τώρα έχετε υπερβεί κι εσείς τα εσκαμμένα… Σε ό,τι αφορά τα θρησκευτικά δόγματα στα οποία ανήκει κανείς ή πρεσβεύει, οι αναφορές μας ας είναι πιο προσεκτικές για να μην κάνουμε και κανένα λάθος», είπε ο κ. Πετσάλνικος.

«Καταλάβαμε, καταλάβαμε», φώναζαν από κάτω ο Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Τζαβάρας.

Φ. Πετσάλνικος: «Σας παρακαλώ! Εσείς από κάτω, πού ξέρετε τι θέλω να πω; Για να μην κάνουμε και κανένα λάθος σε σχέση και με την πίστη, με τα δόγματα στα οποία πιστεύουμε και στα οποία ανήκουν και οι αρχηγοί άλλων χωρών. Ο κ. Μπαράκ Ομπάμα, αν δεν κάνω λάθος –επειδή αυτό το θέμα θυμάμαι ακόμα και προεκλογικά είχε τεθεί– είχε ο ίδιος θυμίσει ποιο δόγμα πρεσβεύει».

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δεν σχολίασα αυτό»!

Φ. Πετσάλνικος: «Θέλω να σας προφυλάξω από ένα πιθανό λάθος, κύριε Χρυσοχοΐδη, γι’ αυτό και θα πρότεινα να διαγραφούν οι σχετικές αναφορές, για να μην υπάρχει ίσως λάθος».

Γ. Καρατζαφέρης: «Κύριε υπουργέ, εάν με τόση επιπολαιότητα αντιμετωπίζετε τα πράγματα, καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είστε. Ο αμερικανός Πρόεδρος, είναι μουσουλμάνος;».

Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Μουσουλμανικής καταγωγής!».

Αυτά που κατήγγελλαν κάνουν…

Πολύ φοριέται το «κατεπείγον» στη Βουλή. Έτσι, μετά τις γονικές παροχές και τρεις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες (συν την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας που έρχεται), με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πέρασε η αύξηση της φορολόγησης των καυσίμων δύο μέρες μετά την εφαρμογή της και αφού διακινητές και πρατηριούχοι έτρεξαν να αποθεματοποιήσουν και έβγαλαν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Παρά τις διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης χωρίς ισχυρά επιχειρήματα προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία ήρθε προς ψήφιση η ρύθμιση. «Δεν μπορούμε να καλούμε τον πολίτη να υπόκειται σε φόρο και να μην έχουμε ψηφίσει τη ρύθμιση», δήλωνε την ώρα που τα πρατήρια πουλούσαν ήδη ακριβότερα τα καύσιμα και με δεδομένο ότι η ρύθμιση θα είχε αναδρομική ισχύ!

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και η αντιπολίτευση μίλησε μέχρι και για πραξικόπημα. Το καλύτερο όμως το είπε ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης που καταλόγισε σύγχυση στην κυβέρνηση, εξαιτίας της οποίας μπορεί να προκύψουν τα χειρότερα για τον ελληνικό λαό. «Μπορεί να μας φέρει και το φορολογικό ως κατεπείγον», είπε!

• Τώρα τι κατεπείγον ήταν αυτό που η ψήφισή του μετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Η αναβολή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε η ΝΔ αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Στην ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου ήταν σε εξέλιξη. Όταν ο πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε τον κατάλογο των βουλευτών της ΝΔ που υπέγραφαν το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση επί της αρχής, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι, που προφανώς είχαν ειδοποιηθεί ότι δεν θα γίνει η ψηφοφορία, είχαν σπεύσει να προλάβουν… τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, που δεν γνώριζε τη συμφωνία επέμενε να γίνει την ίδια μέρα η ψηφοφορία και διαμαρτυρήθηκε επειδή ο κ. Πετσάλνικος ανέγνωσε τον κατάλογο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση επί της αρχής. «Η συνείδηση της ΝΔ δεν ξύπνησε ακόμα και ο γραμματέας της ομάδας είδε ότι δεν ήταν εδώ για να στηρίξουν οι βουλευτές της ΝΔ την ονομαστική», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, που επίσης δεν γνώριζε, πυροδοτώντας τη συζήτηση. Η συνέχεια ήταν απρόβλεπτη: Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Τραγάκης εξεμάνη, ο κ. Πετσάλνικος τον κατακεραύνωσε λέγοντας ότι όποιος διατύπωσε άλλη άποψη από την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Πρόεδρων είναι ανειλικρινής και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης ανέδειξε το θέμα της απουσίας των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με αυτούς του κόμματός του, που είναι σε θέση να προκαλούν ονομαστικές ψηφοφορίες γιατί βρίσκονται στη θέση τους… Ως γνωστόν, ο… λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

• Όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να πάει, αλλά ούτε καν ειδοποίησε να μην τον περιμένουν τα άτομα με αναπηρία που τον ανέμεναν από το πρωί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να πουν τα προβλήματά τους! Για τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο ο λόγος, που ορκίστηκε πρόσφατα στη θέση του Ντίνου Ρόβλια και ήταν προσκεκλημένος του Βασίλη Οικονόμου, προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να συζητήσουν για τη βελτίωση των όρων πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις δημόσιες υπηρεσίες, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην πληροφόρηση.

Η συμπεριφορά του αποδοκιμάστηκε ακόμα και από συναδέλφους του. Και φυσικά από τους ενδιαφερόμενους που ταλαιπωρήθηκαν να έρθουν στη Βουλή από απομακρυσμένες περιοχές. Και να σκεφτεί κανείς ότι καλά καλά δεν πρόλαβε να αναλάβει ο κ. Ντόλιος…

• Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις… Ο πρόεδρος Καρατζαφέρης, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό, θυμήθηκε μια προσωπική του εμπειρία. Ότι δηλαδή το 1971 είχε πάει στο Μόντρεαλ να παρουσιάσει τα Διεθνή Καλλιστεία!

«Πότε; Ηλικίας;», εξεπλάγη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τασούλας.

Και ο Γ. Καρατζαφέρης: «Ορίστε; Ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος;» (!)

Για την ιστορία, άλλο ήθελε να πει ο ποιητής. Είχε ξεχάσει να κάνει το εμβόλιο και χρειάστηκε να περιμένει έξι ώρες να πάει ο γιατρός να του πάρει αίμα. Και σου λέει όλοι αυτοί που μπαίνουν στη χώρα κουβαλάνε διάφορα και βεβαίως πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα αν αρχίσουμε να ψάχνουμε ποιος απ’ αυτούς κουβαλάει αυτό και ποιος κουβαλάει το άλλο….

• Μέχρι και τους θεωρητικούς του κομμουνισμού επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να υποστηρίξει ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες.

Προκειμένου να αποδείξει ότι ο Ένγκελς είχε αντίθετη άποψη από τον πρωθυπουργό, είχε μαζί του ένα βιβλίο του που ανέφερε πως ο ντόπιος εργάτης που είναι ανίκανος να εργαστεί κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας όπως εργάζεται ο ξένος εργάτης, είναι καταδικασμένος στην αδικία. Και συνέχισε με ολίγον από Μαρξ: «Ο σκοπός εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας», είπε. Και για να μην του πει κάποιος «Ποιος είσαι εσύ, Καρατζαφέρη, που ερμηνεύεις τον Μαρξ;», είχε έτοιμη την απάντηση: «Τον ερμηνεύει η κόρη του. Το 1891 η κόρη του Καρλ Μαρξ Ελεονώρα έγραφε στον αμερικανό συνδικαλιστή Σάμουελ Κόμπερς: ”Το πιο άμεσο ζήτημα είναι να εμποδίσουμε την εισαγωγή παράνομης εργασίας από τη μία χώρα στην άλλη χώρα”». Διαβασμένος ο πρόεδρος…


Σχολιάστε εδώ