ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΗΡΕΜΟΣ, ψύχραιμος και… φιλοσοφημένος. Με τις χαρακτηριστικές αυτές φράσεις περιέγραψε την κατάσταση του Κώστα Καραμανλή στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, που συναντήθηκε μαζί του τις προηγούμενες ημέρες. Ο τέως πρωθυπουργός δείχνει να έχει αποδεχτεί την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τις εθνικές εκλογές και κινείται πλέον με το σκεπτικό ότι «ένας κύκλος έκλεισε οριστικά». Στις συναντήσεις (που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα…) ο κ. Καραμανλής αποφεύγει τις αναφορές του στη νέα ηγεσία του κόμματος και την πολιτική που ακολουθεί. Ωστόσο, στους πλέον στενούς του συνεργάτες δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Ρηγίλλης δεν υπερασπίζεται το έργο των κυβερνήσεών του. Πλην όμως δεν πρόκειται ποτέ, για ευνόητους λόγους, να δημοσιοποιήσει την ενόχλησή του.
oΚΑΙ ναι μεν ο Κ. Καραμανλής φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στη… νέα κατάσταση, ωστόσο δεν διδάχθηκε και πολλά από τα λάθη που τον έφεραν στην κατάσταση αυτή! Οι άνθρωποι που την προηγούμενη πενταετία τον «χαντάκωσαν» είτε με τις ενέργειες είτε με τις εισηγήσεις τους εξακολουθούν να είναι συνομιλητές του. Να περνούν από το γραφείο του, να είναι μεταξύ των συνδαιτυμόνων του σε δείπνα στα ρεστοράν του Κολωνακίου. Μηδέ εξαιρουμένου και του Γ. Αγγέλου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε σχεδόν όλα τα «σκάνδαλα» επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Πρώην υπουργός δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός: «Όταν ο πιο στενός σου συνεργάτης γίνεται θαμώνας ανακριτικών και εισαγγελικών γραφείων, το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να τον στείλεις σπίτι του» σημείωσε. Πόσω μάλλον που τις επόμενες ημέρες θα περάσει μια βόλτα και από την Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι.
oΜΠΟΡΕΙ η Κατερίνα Παπακώστα να μη διαπρέπει πλέον στα… μαρμαρένια αλώνια του Κοινοβουλίου, ωστόσο στο πέρασμά της εξακολουθεί να αναστατώνει! Μια αποστροφή της, σε συνομιλία με δημοσιογράφους αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, στάθηκε αφορμή να προκληθεί μίνι αναταραχή στη Ρηγίλλης. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων ότι «μπαίνει τέλος στα αναχώματα του παρελθόντος». Αναφορά που ευλόγως θεωρήθηκε ως ευθεία αιχμή κατά του Κ. Καραμανλή και των κυβερνήσεών του. Η «είδηση» κυκλοφόρησε σαν αστραπή, με αποτέλεσμα η Ρηγίλλης να τεθεί σε συναγερμό. Στενοί συνεργάτες του προέδρου διέψευδαν κατηγορηματικά ότι έγινε η συγκεκριμένη αναφορά, άλλωστε το τελευταίο που θα ήθελαν αυτή την ώρα είναι να ανοίξουν «μέτωπο» με τον τέως πρωθυπουργό. Ενώ, μέλη της Οργανωτικής έκαναν λόγο για «ατύχημα»! Ότι δηλαδή ο κ. Σαμαράς μιλάει συνήθως χαμηλόφωνα, η κ. Παπακώστα ήταν σε μια απόσταση και προφανώς… παράκουσε.
oΚΑΤΑ την τελευταία πενταετία ο… «λέων της Αρκαδίας» Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν έχανε την ευκαιρία να «ξιφουλκεί» κατά της Ντόρας Μπακογιάννη. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του ασκούσε έντονη κριτική για την πολιτική της στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ καταφερόταν εναντίον της και λόγω της… συγγένειάς της με τον Κ. Μητσοτάκη. Έχει ο καιρός γυρίσματα και τώρα ο κ. Λυκουρέντζος για να εκλεγεί γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα χρειαστεί τις ψήφους των βουλευτών που πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη. Πώς το λένε οι ψηφοφόροι του στα υψίπεδα της Μεγαλόπολης; Όλα εδώ πληρώνονται…
oΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για… «ήπια στάση» στο ζήτημα των Εξεταστικών Επιτροπών έχει δεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς. Με το εντυπωσιακό σκεπτικό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ διότι «μπορεί να θυμώσει η κυβέρνηση και να τραβήξει στα άκρα και να βγούμε χαμένοι»! Εκτιμώ ωστόσο ότι θα υπερισχύσει η άποψη στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «αν αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να δρα ανεξέλεγκτο, θα βρεθούν κατηγορούμενοι και στελέχη του κόμματος που δεν έχουν καμιά ευθύνη»…


Σχολιάστε εδώ