MUSIC+ MEDIA

// Οικονομικά αποτελέσματα για τη μέχρι τώρα επένδυσή της στην ΕΜΙ
ανακοίνωσε το επενδυτικό όχημα Maltby Capital της Terra Firma. Καταγράφει ζημίες πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια λίρες, όμως το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές δεν προέρχονται από τη λειτουργία της ΕΜΙ, αλλά κυρίως από τη μείωση της υπεραξίας την οποία είχε ουσιαστικά πληρώσει στους παλαιούς μετόχους, και την αύξηση του κόστους χρήματος.
// Η λειτουργία της ΕΜΙ φαίνεται όχι απλώς να έχει ισορροπήσει, αλλά να διαγράφει μια πολύ θετική πορεία, με αύξηση των πωλήσεών της τόσο στο τμήμα παραγωγών μουσικής, όσο και στο τμήμα publishing. Αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα αναμένεται να δούμε και στην ελληνική θυγατρική, με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά λόγω του ανταγωνισμού των εντύπων έχει αποδειχθεί προσοδοφόρα για όλη τη δισκογραφία.
// Παρόλο λοιπόν που η εταιρεία φαίνεται να έχει επανέλθει σε θετική πορεία, τα πράγματα δεν είναι καλά για το επενδυτικό κεφάλαιο που την αγόρασε, καθώς η συναλλαγή έγινε άλλες εποχές όπου οι υπεραξίες ήταν πολύ μεγαλύτερες και σήμερα αποδεικνύονται μη ρεαλιστικές.
// Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν η ΕΜΙ να βρεθεί σύντομα με νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος, έχοντας πληρώσει ένα αντίτιμο πιο λογικό, θα τη βοηθήσει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του ρεπερτορίου και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της.
// Έντονη προσπάθεια κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Didi Music να διαφημίσει στο εσωτερικό το πόσο καλή δουλειά κάνει και το πόσο την αγαπάει το ελληνικό κοινό.
// Για τον λόγο αυτό έχει επιστρατεύσει όσα αποσπάσματα μπορεί να βρει από δημοσιεύματα σχετικά με διοργανώσεις της και έχει δημιουργήσει ένα κολάζ με αυτά, τα οποία προωθεί με δελτία Τύπου. Διαβάζοντάς τα κανείς θα μπερδέψει την Didi με τη Live Nation και θα νομίζει ότι δεν μένει στην Ελλάδα, αλλά στη Μεγάλη Βρετανία, και δεν πήγε στη Μαλακάσα αλλά στο Glastonbury!
// Το γιατί ξαφνικά έπιασε την Didi τέτοια σπουδή για το κοινό θα πρέπει να μας κάνει να απορούμε: Μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι ούτε το κοινό, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε κανένας άλλος συνεργάτης πλην των ατζέντηδων και των καλλιτεχνών του εξωτερικού τούς απασχολεί.
// Το γεγονός αυτό ίσως έχει να κάνει με το ότι η Live Nation έχει αρχίσει να συζητά και με άλλους στην αγορά, καθώς πιστεύει ότι ίσως μπορεί να έχει καλύτερη παρουσία στην ελληνική αγορά. Συμπτωματικό το γεγονός ότι η Δήμητρα Ματζούκα διέκοψε τη συνεργασία της με την Didi;
// Αντίθετα με τη γενική αίσθηση ότι οι ενθέσεις σε εφημερίδες και περιοδικά κάνουν μόνο κακό, ο Γιάννης Πάριος συνεχίζει να κυριαρχεί στα chart πωλήσεων σε όλα τα καταστήματα.
// Την ίδια στιγμή δείχνουν να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι πειρατές με τα cd από τους δρόμους, καθώς φαίνεται ότι οι πειρατικές τσάντες ενδιαφέρουν περισσότερο τους καταναλωτές.
// Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σύντομα μερικές ακόμα ψηφιακές υπηρεσίες θα κάνουν την εμφάνισή τους, δείχνουν ότι το 2010 δεν θα είναι κακό για τις δισκογραφικές εταιρείες.
// Έντονη η κινητοποίηση της Grammo και στην Κύπρο. Είχε ξεκινήσει την επέκτασή της με τον Πάνο Θεοφανέλλη στο τιμόνι και τώρα αρχίζει να γίνεται αρκετά επιθετική πιέζοντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προχωρήσουν στην απόδοση αμοιβών για τη χρήση των έργων της στο πρόγραμμά τους.


Σχολιάστε εδώ