Χωρίς διαγωνισμό ανέθεσαν την ασφάλιση των κτιρίων της Εκκλησίας

Με αδιαφανείς διαδικασίες ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) κ. Ζαμπέλης, εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου, έχει δώσει την ασφάλιση των κτιρίων της Εκκλησίας.
Αντί διαγωνισμού ο κ. Ζαμπέλης προτίμησε την απευθείας ανάθεση στην Ασπίς Πρόνοια, πριν καταρρεύσει. Στη συνέχεια, πάλι με απευθείας ανάθεση, τη σκυτάλη πήρε η Interamerican για το τρίμηνο από 22 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009, σύμφωνα με το υπ’ αρθ. 3899629 συμβόλαιο και παρατάθηκε μέχρι 31/3/2010.
Το συνολικό ποσό για κάθε τρίμηνο ήταν 47.000 ευρώ.
Κάπου όμως διέρρευσαν οι επιλογές του κ. Ζαμπέλη, δημιουργήθηκε αναστάτωση λόγω και του κινδύνου να εκτεθεί η Εκκλησία και μόλις έμαθε ο Αρχιεπίσκοπος τα καθέκαστα θύμωσε με τον εκλεκτό του, στον οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη μέχρι τότε, και έδωσε εντολή η ανάθεση της ασφάλισης των κτιρίων να γίνεται με δημόσιο διαγωνισμό.
Και ήδη έχει προκηρυχθεί για τις 22 Φεβρουαρίου, εν όψει της λήξης του συμβολαίου με την Interamerican στις 31 Μαρτίου.
Μεταξύ των κτιρίων που έχουν ασφαλιστεί είναι και εκείνο στο οποίο στεγάζεται ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Εκκλησίας.
Να σημειωθεί ότι προκαλεί ερωτήματα γιατί έδωσε την ασφάλιση ο κ. Ζαμπέλης στην Ασπίς Πρόνοια και όχι στην Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία η Εκκλησία είναι μεγαλομέτοχος και στο διοικητικό της συμβούλιο μετέχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας.
Την απάντηση θα πρέπει να τη δώσει ο κ. Ζαμπέλης.
Αυτά για σήμερα…


Σχολιάστε εδώ