ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ…

Πράγματι, ο ελληνικός λαός είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος απ’ τον Πρόεδρό του, ο οποίος έχει δείξει και κοινωνική και εθνική ευαισθησία και με τις κάθε φορά παρεμβάσεις του τιμά τον ρόλο του και εκπέμπει μηνύματα ενότητας, αλλά και προτροπές αποφασιστικότητας στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, ενώ είναι πρότυπο απλότητας και λαϊκότητας.

Είναι υπερήφανος για τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Και η επανεκλογή του ακριβώς εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα.

Ωστόσο, επειδή δεν θα πρέπει να μας παρασέρνει η ευφορία, αξίζει να επισημάνουμε και να υπενθυμίσουμε ότι από σαράντα κύματα πέρασε η επανεκλογή του Κάρ. Παπούλια, του οποίου η εκλογή το 2004, έπειτα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή.

Να υπενθυμίσουμε ότι επιχειρήθηκε απ’ τον Γ. Παπανδρέου να αξιοποιηθεί η επανεκλογή του για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, με εκείνη την «απειλή» ότι θα προκαλούσε εκλογές και… μετά θα τον πρότεινε ξανά, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ξεκάθαρα είχε δηλώσει έγκαιρα ότι προτείνει ξανά για Πρόεδρο τον Κάρ. Παπούλια.

Μάλιστα εκείνη η επιχείρηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε αντιδράσεις επιφανών νομικών και συνταγματολόγων, ακόμα και προερχόμενων απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως του Γ. Κασιμάτη (με συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΠΑΡΟΝ») και του Δημ. Τσάτσου.

Ενώ δεν έλειψαν και οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες εκείνη η συμπεριφορά του Γιώργου που άγγιζε τα όρια της συνταγματικής εκτροπής (σύμφωνα με τις αναλύσεις των συνταγματολόγων) στην ουσία απέκρυπτε την πραγματική του πρόθεση να μην επανεκλεγεί ο Κάρ. Παπούλιας, τον οποίο δεν ήθελε να έχει Πρόεδρο όταν θα ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός…

Κάτι που ενισχύθηκε μετά την αποκάλυψη ότι θα επιθυμούσε ένα πρόσωπο γι’ αυτήν τη θέση που να έχει παραπλήσιες με αυτόν απόψεις, κυρίως για τα εθνικά θέματα, ακόμα κι αν προερχόταν απ’ τον συντηρητικό χώρο, για παράδειγμα τον Γ. Σουφλιά…

Αλλά και πρόσφατα, κατά τη συνάντηση που είχε στο Ελληνικό της Αρκαδίας με τον Δημ. Αβραμόπουλο, γράφτηκε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ότι τον βολιδοσκόπησε αν θα ήταν σύμφωνη η ΝΔ να ψηφίσει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ άλλον Πρόεδρο, προερχόμενο απ’ τον χώρο της!

Σε κάθε περίπτωση, όσα παιχνίδια κι αν επιχειρήθηκαν, η επανεκλογή Παπούλια είναι ένα ευτυχές γεγονός μέσα στην άνυδρη, παγωμένη και χωρίς αχτίδα ελπίδας περίοδο που βιώνουμε…

Όλοι μαζί, ενωμένοι…

Κατά την αντιφώνησή του, μετά την προσφώνηση του προέδρου της Βουλής, λιτός και επιγραμματικός ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Κάρ. Παπούλιας, τόνισε μεταξύ άλλων:

– «Έχουμε όλοι το καθήκον, και Πολιτεία και πολίτες, να στρατευτούμε για μια ιστορική μετάβαση. Και στην αντίπερα όχθη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Σε αυτήν την προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας…»


Σχολιάστε εδώ