Στον… αέρα ο διάλογος για το Ασφαλιστικό!

Πολιτικά ερωτηματικά εγείρει η στάση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδου. Όχι μόνο δεν πέρασε η πρότασή του για καθιέρωση «πόρου-φόρου» με σκοπό την ενίσχυση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά εν μέσω διαλόγου για το Ασφαλιστικό βγήκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και εξήγγειλε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όταν ο ίδιος διαβεβαίωνε δημοσίως και με έντονο τρόπο ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας.
Και ενώ η παρέμβαση του κ. Παπανδρέου τίναξε στον αέρα τον διάλογο για το Ασφαλιστικό, μετά την απόφαση-διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ να αποσύρει τους εμπειρογνώμονές της από την επίμαχη διαδικασία, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε περιχαρής να στηρίξει την πρωθυπουργική παρέμβαση και τα μέτρα για πάγωμα-μείωση των αποδοχών. Αντιθέτως άφαντος ήταν ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης, που λέγεται ότι πληροφορήθηκε το πρωθυπουργικό «διάγγελμα» ελάχιστο χρόνο πριν εμφανιστεί ο κ. Παπανδρέου.
Στη γραμμή Λοβέρδου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ροβ. Σπυρόπουλος, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι στη σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα ευθύνεται αποκλειστικά η πενταετία διακυβέρνησης της ΝΔ.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το «παρών» στον διάλογο εν μέσω Λοβέρδου και Κουτρουμάνη, άνετος και χαριτωμένος. Κατέθεσε τα πολύ σημαντικά στοιχεία για τον εκτροχιασμό των δαπανών χωρίς καμιά αναφορά στην αναζήτηση ευθυνών και υπευθύνων, και κάλεσε τις διοικήσεις των Ταμείων να εκποιήσουν τις περιουσίες τους, αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Στην Αθήνα μιλούσε, στις Βρυξέλλες απευθυνόταν, καθώς την επομένη (περασμένη) Τετάρτη ενέκριναν το πρόγραμμα σταθερότητας.
• Ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης σε δήλωσή του προς το «ΠΑΡΟΝ» καλεί τον υπουργό Εργασίας «να παραιτηθεί τώρα», καθώς μέχρι πρόσφατα εγγυόταν τα όρια ηλικίας. Ο κ. Μανώλης υποστηρίζει ακόμη ότι το σύνολο των μέτρων «δεν ισοφαρίζουν ούτε και τη ζημία που προκάλεσε η κυβέρνηση με τις γκάφες που προκάλεσαν την αύξηση των spread».
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αναδιπλώνεται για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67. Διαρροές μιλούν τώρα για παρεξήγηση, καθώς ο πρωθυπουργός εννοούσε την αύξηση των «εσωτερικών ορίων ηλικίας του συστήματος που επιτρέπει τη συνταξιοδότηση στα 45 ή τα 50 κ.λπ. χρόνια».


Σχολιάστε εδώ